2020 Yılında Kazancınızı Arttırmak İçin Kullanmanız Gereken 9 WordPress Eklentisi

2020 yılının en iyi WordPress eklentilerini merak ediyorsanız ve bu eklentiler sayesinde kazancınızı arttırmak istiyorsanız bu yazımı tam da size göre. 55 binden fazla WordPress eklentisi bulunuyor ve bu eklentilerle web sitenizi farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Bu kadar çok eklentinin arasında en iyi olanları bulmak haliyle daha da zor oluyor.

Kullanıcılar genel olarak bakıldığı zaman SEO optimizasyonu, yedekleme ya da site hızı gibi işlemlere odaklı olarak çalışıyor. İyi çalışan bir WordPress eklentisine sahip olursanız web sitenizin ziyaretçi trafiğini daha da arttırabilirsiniz. Kazanç sağlamanız adına kullanabileceğiniz en iyi 9 farklı eklentiyi derledik.

1-Yoast SEO

SEO için uygulanan çözümler internet sitenize daha fazla ziyaretçi gelmesini sağlayacaktır. Eklenti sayesinde internet sitenizdeki trafiği arttırmak için yardım alabilirsiniz. Yoast SEO ise günümüzde kullanılan popüler WordPress eklentilerinden biridir. SEO optimizasyonu adına uygulamanız gerekenleri size sunarak farklı çözümler üretiyor. Site haritaları oluşturmadan, SEO ile sitenizi sosyal medya hesapları adına optimizasyon yapmaya kadar daha iyi bir hale getirecektir. Standart kaynak bulucuları sayesinde yapılan her değişikliği de algılayabilir. Web sitenizde olan bozuk bağlantı sıkıntılarını bu eklenti sayesinde yaşamayacaksınız. Herhangi bir sorun olduğu zaman otomatik olarak anlayıp düzeltecektir.

2-WPForms

İnternet siteleri her zaman bir iletişim kanalına ihtiyaç duyar. Ziyaretçilerle iç içe olmayı sağlayabilen bir web sitesi kurucusu WPForms ile birçok hayalini gerçekleştirebilir. Sürükle ve bırak bünyesinde olan bu eklenti çok basit bir şekilde çalışır. WPForms sayesinde oldukça kısa bir sürede mesajlaşma yöntemlerinizi de belirleyebilirsiniz. Son derece popüler olan pazarlama ve ödeme platformlarının hepsiyle oldukça uyumlu bir şekilde çalışır. WordPress tabanlı özel bir kullanıcı kayıt formu sayesinde giriş oluşturulabilir. WPForms da buna yardımcı olur. Bu eklenti üç milyonun üzerinde kullanıcı tarafından tercih ediliyor. WPForms Lite ücretsiz olarak kullanılabilirken WPForms Pro sürümü de profesyonel kullanıcılar için öne çıkıyor.

3-MonsterInsight

WordPress için en iyi Google Analytics eklentisi olduğu bilinir. Bu sistemle beraber web siteniz oldukça sağlıklı bir şekilde çalışacaktır. Ziyaretçilerinizin sitenizi nasıl bulduğunu ve hangi amaçlar için ziyaret ettikleri bilgisine erişebileceksiniz. Bunun dışında WordPress panosunda ziyaretçiler hakkında oldukça detaylı istatistikler bulunacaktır. Bu eklenti iki milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılan bir eklentidir. Hem ücretsiz hem ücretli versiyonları yer alıyor. Eklentiyi ziyaretçi trafiğine, abonelere ya da gelire göre ayarlama şansınız bulunuyor. Özellikle de e-ticaret sitelerinin alt yapısından yararlanan kişiler bu eklentiyi kullanmalıdır.

4-Sucuri

İnternet siteleri için güvenlik her zaman önceliktir. Bu yüzden Sucuri, en güvenli ve en yetkin WordPress eklentilerinden biridir. Ağ tabanlı güvenlik duvarı da sunuyor. Siteyi saldırılara ve kötü niyetli yazılımlara karşı koruyacaktır. Ani saldırılarla savaşacak olan bu eklenti gerçekten web sitesi sahipleri için oldukça önemli bir eklenti olacaktır.

5-Constant Contact

E-posta gönderme tekniğinin en etkili ve en güvenilir bir pazarlama yolu olması oldukça dikkat çekici yapıyor. Özellikle web sitesi sahibi olan kişiler iletişim tekniklerini her an her şekilde kullanabilir durumda olmalıdır. Bu yüzden e-posta ile internet sitesine uğramadan da site yönetimiyle ilgilenme olanağı tanıyacaktır. Bu eklenti ile çok rahat e-posta listesi oluşturulabilir. Listede yer alan abonelere daha kolay bir şekilde e-mail yolayabilirsiniz. Kurulum açısından oldukça hızlı ve kolaydır.

6-UpdraftPlus

Piyasada oldukça popüler olan WordPress eklentisidir. Yedeklemelerinizi otomatik hale getiren bir yazılımdır. Güvenli altyapıları kullanmanızı sağlar ve yedeklerinizi de güvenli bir yerde saklamanıza yardımcı olur. Bunun dışında zarar göre sitenizin toparlanması için yardımcı olan bir eklentidir. Yedekten geri yükleme yapabilmesi sayesinde eklentileri de ücretsiz olarak kullanma fırsatı sunmuştur. Sistemin ücretli olan versiyonuna rastlama şansınız da vardır. Hangi sürümünü tercih edeceğiniz tamamen size kalmış bir durum.

7-Optin Monster

Popüler bir dönüşüm oranı uygulaması olan bu eklenti sayesinde web sitenizi ziyaret eden kişilerin abone olmalarını sağlayabilirsiniz. Hatta e-ticaret siteleri için bu durum oldukça farklıdır. Böyle bir platforma sahip olan kişiler ziyaretçileri müşteriye dönüştürmek ister. Bu eklenti sürükle ve bırak mekanizmasından yararlanıyor. Oldukça kolay bir şekilde özelleştirilebilir olması da başka güzel bir yanıdır. Ziyaretçi kitleleri için uyumlu bir hale gelmiş oluyor. Reklamları da ziyaretçilere göre özelleştirebiliyor olmanız size oldukça büyük bir avantaj sağlayacaktır. Kişisel web siteleri adına yapılmış olan güzel bir eklentidir. Bu sayede müşterilere ya da abonelere üye olduklarında hatırlatma amaçlı e-postalar gönderme imkanına erişebilirsiniz.

8-Beaver Builder

Bu WordPress eklentisi sürükle ve bırak altyapısı ile çalışıyor. Web sitenizi kolay bir şekilde yeniden tasarlamanıza yardımcı olur. Bu eklenti ile sayfalarınızı herhangi bir kodla tasarlamanız gerekmez. Bu sayede zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Kullanacağınız bu eklenti oldukça işinize yarayacaktır.

9-MemberPress

Piyasada bulunan ve üyelik eklentisi olarak tanımlanan bir WordPress eklentisidir. WordPress altyapısı ile farklı topluluklar oluşturma imkânı sunuyor sizlere. Üyelik gerektiren web siteleri tasarlayabilirsiniz. Çeşitli abonelikler oluşturmanız için size yardımcı olacaktır. Oluşturacağınız abonelik planları sayesinde kısıtlamalar da yapmanıza olanak tanıyacaktır. Popüler ödeme altyapılarının hepsini destekler ve WooCommerce ile uyumlu olarak çalışabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*