WordPress Site Hızlandırma Yolları

Yavaş yavaş açılan web siteleri, kullanıcı deneyimini ciddi şekilde etkiler ve sizi dolaylı olarak arama sonuçlarının arka planına sokar. Bu nedenle tüm wordpress, joomla veya özel yazılım sitelerinde site hızlandırma süreci önceliklidir ve en kısa sürede onarılması gerekir. Kullanıcılara faydalı olan her şey Google için çok önemlidir. Bir web sitenizin hızına bağlı olarak kullanıcıları artıp azalma gösterebilir. Dolayısıyla yavaş bir web sitesi ziyaretçileri rahatsız edebilir. Web siteniz 4 saniye sonra açılmamalıdır. Bu durumda 4 ziyaretçiden 1’i web sitenizden ayrılacaktır. Bir web sitesinin yavaş açılmasının altında bazı sebepler yatmaktadır. Bu sebeplerden bazıları şunlardır: htaccess dosyası optimizasyonu, sunucu optimizasyonu, içerik yönetim sistemlerinin kalıtım sorunları (WordPress, Joomla gibi), yoğun web sitesi trafiği, gereksiz yönlendirmeler, kod optimizasyonu ve reklamlar. Web sitesini hızlandırma için ise öncelikle şunları yapmak gerekmektedir:

  • Gereksiz eklentileri kaldırın.
  • WordPress’i hızlandırmak için pek çok eklenti kullanmaya gerek yoktur, ancak tema iyi bir şekilde optimize edilebilir.
  • CDN kullanabilirsiniz.
  • Wordrpess altyapısını kullanan web siteleri, her tema için farklı ayarlamalar gerektirebilir.
  • Görüntünün optimize edildiğinden emin olun.

Önbellek eklentileri, wordpress web sitelerini hızlandırmak adına oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Günümüzde  en sık kullanılan wordpress hızlandırma eklentileri ise  şunlardır:

  • Wp Fastest Cache
  • WP Rocket
  • Fast Velocity Minify
  • Cachify
  • LiteSpeed Cache
  • Autoptimize
  • W3 Total Cache
  • Hyper Cache
  • Pagespeed Nninja
  • Günümüzde ise en sık tercih edilen ve site hızlandırmak için kullanılan wordpress eklentilerinden bazıları şunlardır:
  1. TinyPNG: Görüntü dosyalarının boyutunu şu şekillerde azaltabilirsiniz: yüklerken yeni görüntüleri otomatik olarak optimize edin, medya kitaplığındaki mevcut görüntüleri tek tek optimize edin ve maksimum genişliği ve / veya yüksekliği ayarlayarak büyük orijinal görüntülerin boyutunu da ayarlayabilirsiniz.
  2. WP Fastest Cache: Bu, web sitesinin html kodunu% 70 -% 80 oranında sıkıştırarak sayfayı hızlı bir şekilde açabilen önemli bir özelliktir. Arama motorları artık bir web sitesinin hızını bir standart olarak gördüğü için, web sitesi ziyaretlerini kesin olarak değerlendirmek ve işlevlerini kullanmak da mümkündür.
  3. W3 Total Cache: W3 Total Cache eklentisini kullanarak wordpress web sitesinin statik bir yapı benimsemesini sağlayabilir ve hatta web sitesini 1 saniyeden fazla açabilirsiniz. W3 Total Cache’de gzip işlemi etkin olmayabilir. Dolayısıyla bu noktafa gzippy ve script gzip eklentilerini kullanmaya gerek kalmaz.
  4. Wp-Optimize: Büyük miktarda gereksiz veriyi kaldırarak (veritabanını gereksiz yere şişirerek) hızlanma sağlar ve metin sürümlerinin, onaylanmamış yorumların, istenmeyen yorumların silinmesine ve veritabanı tablolarının optimizasyonuna izin verir.
  5. Clean Options: WordPress web sitesinde farklı ihtiyaçları karşılamak için farklı eklentiler kullanıyoruz.Bazen bu eklentiler yeni eklentilerle, bazen de eklentileri doğrudan kodlama ile değiştiriyoruz. WordPress’te bir eklentinin silinmesi genellikle eklentinin veritabanı tablosunun silinmesini sağlamaz. Bu nedenle, ne kadar çok eklenti kurulur ve kaldırılırsa o kadar gereksiz veritabanı tabloları olacaktır. Bu nedenle zamanla site yavaşlamaya başlayacaktır. Artık kullanımda olmayan ancak biraz uzmanlık gerektiren veritabanı tablolarını algılamanızı ve silmenizi sağlamak için bu eklentiyi kullanabilirsiniz.
  6. cSprites for WordPress: Web sitenizin çalışmasını hızlandırmak için bu eklentiyi kullanabilirsiniz. cSprites for WordPress, web sitesibde mevcut olan resim ve fotoğrafları birleştirmek ve açmak için kullanılan bir wordpress eklentisidir. Örneğin 5 resmi birleştirerek 1 büyük resim elde edilir, böylece 4 sorgu kaydedilir. Sorguları azaltarak, sunucunun daha rahat çalışmasını sağlayarak siteyi hızlandırır.
  7. WP Super Minify: WP Super Minify, sayfa yüklemeyi hızlandırmak için katıştırılmış JavaScript ve CSS dosyalarını birleştirebilen, küçültebilen ve önbelleğe alabilen hafif bir eklentidir.
  8. Google Lihgt House: Bu eklentiyi kullanarak web sitenizdeki birçok performans sorununu ayrıntılı olarak analiz edebilirsiniz. Google tarafından yazılan bu araç sizin için çok faydalı olacaktır.
  9. Hyper Cache: Bu, özellikle kaynakları zayıf yazılım paketlerini barındıran bloglardaki kişiler için yazılmış, WordPress için son zamanlarda ortaya konulmuş oldukça yeni bir eklentidir. Microsoft IIS tabanlı barındırma ile bile kullanılabilir.
  10. Pingdom Tools: Pingdom Tools, web sitenizin hızlanma performansını ölçebilir ve performansınızı etkileyen faktörleri tek tek listeleyebilir. Web sitesinin ortalama yükleme süresi, yeni yüklenen dosyalar gibi detaylı analiz bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*