WordPress Email Aboneliği Ve Mailchimp Kullanımı

Wp mavi WordPress aboneliği için MailChimp firması ile çalışmaktadır. MailChimp toplu mail gönderimlerinde 2000 aboneye aylıkta 12000 epostaya kadar ücretsiz hizmet vermektedir. Yetmediği takdirde düşük fiyatlarla olan paketlerden yararlanabilirsiniz. Abone sayınız fazla değilse ücretsiz olan size yetecektir.

MailChimp Kullanımı

Burada dikkat edilmesi gereken Password alanı olmalıdır. Sizden güçlü bir şifre isteyecektir. Zayıf şifreleri kabul etmediğinden şifrenizde büyük küçük harf ile birlikte rakam ve sembol talep edecektir. Email içinde yer alan Activate Acoount butununa tıklayarak tamamlarsınız. Açılan sayfa ile robot olmadığınızı kanıtlar ve Confim Signup butonuna basmanız gerekecektir. Ekrana gelen alanları yanıtlayarak ilerleyin.  Doldurduğunuz takdirde ilerleme şansınız olur aksi takdirde ilerleyemezsiniz.

Does your business sell anyting online sayfası ile sitenizde herhangi bir satışın olup olmadığını sorar. E-ticaret sitesi haricinde bu kısmı No olarak geçebilirsiniz. Eğer evet deseniz sizden ileriki zamanlarda gerekli izin belgeleri talep edecektir. Son iki sayfa sosyal medya bağlantıları ve gelişmelerden haberdar etme gibi işleyişleri ayarlamak içindir. Bu sayfalar sonunda da kontrol sayfasına ulaşıyorsunuz.

Abonelik Listesi Oluşturma

Abone olanlara toplu mail göndermek için ilk adım abonelik listesinin oluşturmasıdır. Kontrol panelinde ilk sırada yer alan Create a List butonunu tıklayınız. Açılan sayfada aşağı ve yukarı hareket halindeki çubuğu fark ettiyseniz o çubuğun gösterdiği Create List butona basarak karşımıza gelen formu doldurursunuz.

List Name ( listenizin adı )

Bu sebeple mail adresiniz geçersiz ise domain uzantılı mail tanımlayamıyorsanız toplu gönderim yapamazsınız.

Default From Name Gönderenin ismi yani sitenizin ismini yazabilirsiniz.

Remind people how they signed up to your list Burada toplu mail gönderim işlemini neye baz alarak yaptığınız işlemi belirtiyorsunuz. Bir çeşit hatırlatma gibi düşünebilirsiniz. Bu toplu mail için toplu gönderim nedeni açıklaması gibidir.

Company/organization  Bu kısma site ismi yazılabilir. Adres kısmını da ayrıca doldurmanız gerekir.

Notification kısmında abonelik hareketleri konusunda bildirim alımlarını ayarlıyorsunuz. Siteye abone olan ya da abonelikten çıkan kullanıcıları bilgilerini not almak istediğinizde Daily Summary kutusunu işaretliyorsunuz. Sadece yeni aboneliklerin bildirilmesini istiyorsanız One-by –one kısmını sadece abonelikten çıkan işlemlerin bildirilmesini isterseniz altındaki kısmı işaretlersiniz. Formu doldurup Save kayıt işlemi yaparsınız. Böylelikle abonelik listenizi oluşturursunuz.

Abonelik Listesini Yönetme

Oluşturan listenize abone ekleyebilir kayıtlı olanları ise düzenleyebilirsiniz. Hatta silme işlemi de yaparsınız. Daha önce oluşturulan wordpress e-bülten aboneliğini listeye aktarırsınız. Abonelik listesine kayıt olan kullanıcıları yönetmek için List seçeneğinden yararlanırsınız.  Daha önceden oluşmuş abonelik listesine sahipseniz Add subscriber //ımport subscribers yolunu izleyerek listenizi içe aktarma işlemi yaparsınız.

Sitenizde bulunan wordpress mail aboneliği sistemini buraya uyarladığınızda  sitenin ‘’Subscribe’’ ‘’ Abone ol ‘’ ‘’Haberdar ol’’ kutuların aracılığı ile abone olan tüm üyelerin otomatik eklendiğini fark edersiniz.

Toplu Mail Gönderme

Oluşturduğunuz abone listesindeki abonelerinizin toplu mail göndermek için kampanya oluşturmalısınız. Kontrol paneline giderek ilk sıradaki Create a Campaing butonuna tıklayarak açılan sayfadan da abonelik listesini seçer ve alttaki Send to entire list seçeneğini işaretlediğinizde sağ alttaki Next yazısını tıklamanız gerekir. Burada açılan formu doldurunuz.

Name Your Campaign bülten simini bu kısma yazmanız gerekiyor.

Email Subject  Bülten konusunu belirtiyorsunuz. Buradaki konu kısmı abonelerin gelen kutusunda görünmektedir.

From Email Adres mailin kimden geldiğini bu kısma yazıyorsunuz.

From Email Afress toplu mail gönderim için kullandığınız posta adresini belirtiyorsunuz. Next butonuna basarak çıkan sayfalarda mail görünümü ayarladıktan sonra hazır mail şablonlarından seçerek ya da özelleştirerek kullanabilirsiniz. Tek dikkat edilmesi gereken abonelikten çıkma işlevi sunma zorunluluğunuzdur. Abonelikten çıkmak için tıklayınız linkini yazılarınızda bulundurunuz.

Bunlara ilave olarak MailChimp servisini WordPress’ee bağlama yapılmalıdır. Mail abonelik formu oluşturmalısınız. WP Subscribe kullanımı eklenmelidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*