WordPress Eklentileri Yüklenmesi

WordPress eklenti kurulumu yeni başlayacaklar içinde kurulumdan sonra öğrenilmesi gerekir. Nedenine gelince WordPres bilindiği üzere her düşünce ihtiyaca göre eklenti olduğundan ve içinde onca ekledi barındırdığı için tercih edilir. Bu anlamda içinde ücretli ücretsiz eklenti barındırır. Eklentinin yüklenmesi konusuna ve nasıl yapıldığına gelince bu işlemleri irdeleyelim.

WordPress.com kullanıyorsanız WordPress eklentileri kurulumunu yapamazsınız. Bu sebepke ücretsiz olmasından kaynaklı kısıtlamaları var. Eğer kurulum yapmak istiyorsanız wordpress.Org’u kullanmanız gerekir. WordPress eklenti kurulumu için en kolay sayılacak yöntem WordPress’in ‘’Eklentilerde Ara ‘’ bölümü ile yapacağınız kurulumlardır. WordPress eklenti kurulumunu yapmak istediğinizde kurulum istediğiniz eklentinin wordpress.org’a kayıtlı olması gerektiğini de unutmayalım.

Öncelikli olarak WordPress  ‘’Admin paneli’’ ‘’ Eklentiler ‘’ ‘’ Yeni Ekle’’ sekmesine gitmeniz gerekecektir. Açılan ekranda Eklentilerde Ara kısmına yüklemeyi istediğiniz eklentiyi yazarsınız. Aratma sonucunda istediğiniz eklenti karşınızdaki ekrana gelecektir. Hemen Yükle butonuna tıklayınız.

Hemen Yüke butonu tıkladığınızda Yükleniyor butunu karşınıza çıkar. Kurulum sonrasında eklentinin etkinleştirme işleminin yapılması gerekiyor. Etkinleştir butonu tıklamanızla bunu da yapmış olursunuz. Kurulumu yapılan eklentinin paneline ‘’ Eklentiler ‘’  ‘’Yüklü Eklentiler’’ sekmesiyle yüklenen eklentinin adının altındaki ‘’Setting ‘’ve ya ‘’General Setting’’ butonunu kullanırsınız. Bununla birlikte kolaylıkla eklentiyi ekleme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Sonraki adım ise eklentinin yönetim paneline giderek eklenti ayarlarını yapmalısınız. Her eklentinin kendine has farklı yönetim paneli bulunur buna dikkat edin.

Ücretli eklentiler bahsettiğimiz gibi wordpress.org veritabanına dahil değildir. Ücretli olarak aldığınız Themeforest ve ya MyThemeSop eklentileri yükleme işlemi için farklı yöntem izlenir. İlk olarak yüklenmek istenen WordPress eklentisini bilgisayara indirmeniz gerekir. Bu zip formatında olmasına dikkat edinizSonrasında wordpress eklenti kurulum sürecini size aşamalarını anlatır. Yapılan  kurulumun yönetim panelinde ‘’Eklentiler ‘’ ‘’ Yüklü Eklentiler’’ sekmesi ile yükler ve  eklentinin altında mevcut olan ‘’Setting ‘’ya da ‘’General Setting’’ butonu tıklayınız. Yükleme işlemini sorunsuz gerçekleştirdiniz. Sonraki işlem ise eklentinizin yönetim paneline uğrayarak eklenti ayarlarını yapmak olur. Her eklentinin kendine özgü yönetim panellerinin oluşu bu anlamda unutulmamalı.

FTP ile WordPress Eklenti Yükleme

Birçok hosting firmalarının wordpres alt yapıları için admin paneline yükleme limiti koyabilir. Böyle durumlarda fazla eklenti yüklediğinizde uyarı yazısı alabilirsiniz şaşırmayın. Bu verilen limit ile alakalıdır. Bu durumlarda yapılacak şey hosting firmanızı değiştirmek olacaktır. Aynı firmayla çalışmak istediğinizde ise eklenti işlemleriniz için en iyi alternatif FTP ile eklenti kurma olabilir. Zor bir yöntem olduğunu belirtelim. Öncelikle indirmek istenen eklenti zip formatıyla indirin ve dışa aktar seçeneği ile dosya halinde bilgisayarınıza aktarmanız gerekecektir. Dışa aktarım sürecinden sonra eklenti dosyanız ismi zip dosyası ile aynı isimde ayrıca FTP ile site server e yüklediğiniz dosya bu olmalıdır.

File Zilla programını indirin kurulu yapın. File Zilla’yı açtığınızda programın bilgisayar ile site server arasında bağlantı kurması için sunucu kullanıcı adı ve parola bilgileri talep edecektir. FTP bilgileriniz bu anlamda önem taşır. Bu bağlantıyı gerçekleştirdiğinizde açılan ekranda sağ yan server sol yan ise bilgisayar olur. Ekran sağ yanında Public_html//wp-content//plugins yolunu sırayla izleyerek eklenti dizinlerine gelirsiniz. Tüm bu işlemler sonunda wordpress eklenti yüklemesi yapılış olacaktır. FTP ile yükleseniz de eklediğiniz eklenti aktif hale getirmeniz gerekir. ‘’Eklentiler’’ ‘’Yüklü Eklentiler’’ sekmesine giderek eklentiyi etkinleştirirsiniz. Başarıyla eklentinin eklenmesinden sonra her zamanki gibi elentinin yönetim paneline uğrayıp eklenti ayarlarını yaparak işlemi tamamlarsınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*