WordPress’in 2003 yılında b2 olarak bilinen popüler olan bir blog uygulamasına uzantı olarak başlamıştır. Bir blok platformu olduğundan daha da geliştirilerek daha yakın zamanlar içinde de şirketlerin her türden web sitesi için tam özellikli web içerik sistemine dönüşerek Kitlelere WordPress seçeneklerini sunmaya başladı. Bugün 60 milyonun üzerinde web sitesi WordPress üzerinde çalışmaktadır. Ödüllü bu firmanın kullanıcıları popüler olmasının nedenlerinden bahsederken yazılımların ücretsiz oluşu ve açık kaynaklı olmasını anlatır. Bu tabi olarak çok sayıdaki geliştiricinin web sitelerini özelleştirmek ve güçlü ve kolay kullanımlı yönetim araçları sağlayan benzersiz tema widget’lara ve eklenti modüllerine katkıda bulunmasına imkan sağlar.
En iyi WordPress barındırma seçeneklerini anlamak için öncelikli olarak WordPress barındırmayı anlamalısınız. İnternet üzerindeki tüm web siteleri sunucular olarak bildiğimiz özel bilgisayarlardan çalıştırılır. Bir sunuya sahip olmak ve işletmek mümkün olsa bile gereken maliyet ve eğitim zaman kişi ve işletmelerce engelleyici olabiliyor. Bu maliyetleri azaltmak için bilinen firmalar merkezi konumdan oldukça fazla sunucu çalıştırmaktadır. Sonrasında bu sunucu ve kaynaklarını uygun bedeller karşılığında işletmelere kiraya vermektedir.
WordPress hosting web hosting’e benzer özellikler taşısa da tek fark sunucuların hepsinin ve bu barındırma platformunu çalıştırmak için donanım ve yazılım ihtiyaçlarını karşıla şeklidir. Bu platformun sunucuya sorunsuz entegre olmasını internet üzerinden de veri taleplerini hızlı ve verimli çalışmasını sağlar. Barındırma talebi çok yüksek olduğu içinde gereksinim ve bütçe için seçenekleri mevcuttur. Kişisel bloğu çevrimiçi yapmak isteyen biri WordPress alt yapısıyla gitmeyi tercih ederken büyük işletmeler bir ve fazla sunucu kiralamayı düşünebilir.
WordPress giderek popüler olan benzeri sitelere nazaran gelişmiş içerik sistem sistemi olarak adlandırılır. İstediğiniz tip ve şekilde web sitesi kurmanıza yardım eder. Bu oyun sitesi haber sitesi blog dahi olabilir neden olmasın. Fiziksel ve digital ürünler satabilirsiniz. WordPress bu anlamda hayal ettiğiniz siteyi kurmak için gerekli eklentileri sunar. Açık kaynaklı kodlu geliştirilebilen ücretsiz basit kurulumla internet sitesi yapmanıza yardımcı olabilir. Gerek kişisel gerek kurumsal firmaların kullanımına uygundur.
Bu eklentiler site ihtiyaçları doğrulusunda sitenin işlevliğini attırmak için kullanılan paket program içeren uygulamalar olarak açıklanabilir. Eklentilerin bildiğiniz gibi kimi ücretli kimisi ücretsizdir. Bazı eklentileri yüklemeniz mutlaka olmalı gerekenlerdendir. Bazıları ise tamamen tercihlerinize göre değişmektedir. Bu anlamda önemli olan sitenizin ihtiyaçlarını belirlemek olmalıdır. Güvenlik ihlalleri durumunda ihtiyacınız güvenliktir. Bu doğrultuda geliştirilen eklentilere ihtiyaç duyarsınız. E-ticaret yapmak istediğinizde ise sitenizi dönüştürmek isterseniz bir modüle ihtiyaç duyarsınız. İhtiyaç etkenlikleri arasında bir diğer etkende sitenin yavaşlama hızın düşmesi ihtimalidir. Gereksiz eklentiler hızı yavaşlatacağından farklı sorunları da yaşatabilir. Bu anlamda WordPress kullanıcısına fazla eklenti sunar. Bu eklentileri örnekleyecek olursak şu şekilde sıralarız.
Wordfence Securıy
Key Two Factor Authentication
Sucuri Security
WooComerce
Easy Digital Downloads
Memberpress
Yoast Seo
All in One Seo Pack
Seo Optimized İmage
Broken Link Checker
W3 Total Cache
Jetpack
Imagıfy İmage Optimizer
Sumo
NextGen Gallery
WordPress site sahiplerine site ihtiyaçları doğrultusunda gereken programları modüler şekilde tarafınıza sunar. Sitenizin için en gerekli eklentileri indirerek kurabilirsiniz. İnternet sitesini kurmanızda size kolaylıklar sağlayan bir yazılım platformu olarak düşünebiliriz. İstediğiniz tarz ve sayıda site kurumunu sağlar. Bu kurumlarınızla yazılarınız satmak istediğiniz ürünlerin pazarlamasını yaparak hatta reklam alarak gelir elde edebilirsiniz. Tüm eklentilerin amacı sonuç itibari ile kişi ve firmaların hayatını kolaylaştırmaktır. BU anlamda ürün yelpazesini size ücretli ücretsiz ulaştırır. Size kalan ise hangisine ihtiyaç duymanızı belirlemek olur.
Bir yanıt bırakın