Sucuri güvenlik eklentisi, WordPress eklentisidir ve site güvenliğini sağlamak için tasarlanmıştır. WordPress’de popüler olan güvenlik eklentilerinden biridir. Web sitelerinin güvenliği oldukça önemlidir. Çünkü herhangi bir yerden kötü amaçlı yazılımlar bulaşabilir ve bu da web sitenizi olumsuz yönde etkiler. WordPress teması kurarken dosya içlerinde kötü amaçlı yazılımları bulunabilir. Bu yazılımlar da sitenize bulaşabilir. Bunların önüne geçmek ise bazı durumlarda daha da zor hale geliyor. Bu yüzden mutlaka bir güvenlik eklentisi kullanmanız sizi kötü yazılımlara karşı koruyacaktır. Sucuri de WordPress güvenlik eklentileri arasında iyi olanlardan bir tanesi. Bu WordPress eklentisini 600 bin kişiden fazla insan kullanıyor ve oldukça iyi bir değerlendirme puanı almıştır. Bu eklentinin özellikleri ve ayarlarının nasıl yapıldığını sizlere bu yazımızda aktaracağız.
Sucuri Security, oldukça popüler internet sitesi güvenlik eklentisidir. Sucuri tarafından ortaya çıkarılmıştır ve WordPress güvenlik eklentisi olarak çalışır. Bu eklenti ile gerçek zamanlı site trafiği takibini yapabilirsiniz. Web sitesi içinde değişen bütün olayları ve dosya izlenimlerini gerçekleştirebilirsiniz. Firewall oluşturma imkânınız bulunur ve Malware taraması da yapılabilir.
Sucuri eklentisi dünya çapında tercih edilen bir WordPress eklentisi ve kesinlikle sağladığı web sitesi koruması da oldukça iyidir. Bu eklenti sayesinde web sitenizde oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumu anında tespit edip sizi bilgilendirecektir. Bu sayede web siteniz daha korumalı bir şekilde işleyişine devam edecektir.
Sucuri Eklentisinin Özellikleri
- Upload klasörünü tarayıcılardan erişim ihtimaline karşı koruma sağlar.
- WordPress versiyon bilgilerini kaldırmaya yardımcı olur.
- Güvenlik anahtarı doğrulama özelliği sunar.
- Sucuri Premium’dan yararlanmak isteyenler için Premium hesap geçişi yapma imkânı vardır.
- E-posta uyarıları sayesinde sürekli olarak bilgilendirme sağlar.
- WordPress panelinizi sürekli olarak takip eder ve yapılan değişiklikleri kaydeder.
- WordPress yönetici panelinden dosya düzenleyicisine karşı giriş yasağı koyar.
- Wp-content ve Wp-includes klasörlerine bir giriş engeli koyar.
Sucuri Eklentisi Nasıl Kullanılır?
- Sucuri Security eklentisi size aslında oluşabilecek sorunları gösterir. Üç farklı alanda hizmet sağlar ve bu eklenti ile web sitenizi daha güvenli bir şekilde koruma altına almış olursunuz. Sucuri Security eklentisinin kullanımı ve sağladığı hizmetlere bakalım.
- WordPress sitesindeki bütün değişiklikleri ayrıntılı bir şekilde izler. Bunlar kayıt altına alır ve ne gibi durumlar olduğunu size raporlar. Güvenlik kameralarına benzer şekilde çalıştığını söyleyebiliriz.
- WordPress dosyaları, tema ve eklenti olmak şartıyla bütün dosya takibini yapar. Bu sayede yaşanma ihtimali olan her bir sorun için önceden bilginiz olur. Bunun dışında siteye yeni bir dosya eklemesi yapıldığında haberiniz olur.
- Sucuri Security, Malware taraması da yapar. Ücretsiz tarayıcısını kullanarak bu işlemi gerçekleştirir. Web siteniz eğer arama motorunda kara listeye alındıysa sizi bununla ilgi mutlaka bilgilendirir.
- Sucuri Security eklentisinin hem ücretsiz hem de ücretli versiyonları yer alıyor. Bu hizmetlerden hangisini tercih etmek istediğiniz ise size kalmış bir durum tamamen. Eğer biraz para harcamayı düşünüyorsanız Premium özelliklerden yararlanmanız oldukça güzel olacaktır. Ücretsiz hizmet size yeterli geliyorsa bu hizmetten yararlanmaya devam edebilirsiniz. Bu sayede Sucuri’nin farklı ve kullanışlı özelliklerinden faydalanmış olacaksınız.
Sucuri Eklentisi Sitenizi Hacklenmeye Karşı Nasıl Korur?
Makine Öğrenme: Web sitenizi ortaya çıkaran güvenlik tehditleri varsa bunlara karşı koruma sağlamalısınız. Kötü niyetli olan davranışlara karşı sitenizi daha güncel tutmak adına Sucuri Security kullanmanız iyi bir adım olacaktır. Sucuri saldırı verileri ile ağ arasında ilişkilendirerek koruma sağlar.
Sanal Yama: Güvenlik düzeltme eki yayınlandığı zaman sitenizi güncel hale getirmiyorsanız bu durum hackerler için oldukça kolay bir durum olacaktır. Kısacası bilgisayar korsanlarına karşı açık bir hedef haline gelecektir web siteniz. Sucuri sitenizi korumak için yama ve sunucu kurallarını düzenli aralıklarla günceller.
Korumalı Sayfalar: Korumalı sayfa özelliğini aktif hale getirdiğiniz zaman hassas sayfa içeriklerine de koruma katmanı ekleme imkânı bulursunuz. Parola ya da IP beyaz listesi gibi koruma katmanları eklenebilir.
IP Beyaz Listesi: Beyaz listede olan IP adreslerine web sitesini yöneten kişiler erişim sağlayabilir. Yönetici panellerini koruma sağlayarak kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi adına koruyabilirsiniz.
Uygulama Profili: Her site içinde sunucu yazılımı ve birçok teknoloji bulunur. Web uygulama profilinde bu profile uyum sağlamayan istekleri engellemek adına bütün trafik akışı kontrol edilir. Sucuri ile bunu yapmanız daha kolay olacaktır.
Kötü Bot Engelleme: Sucuri ile web sitenizi kötü amaçlı yazılımlara karşı korumanız gerekir. Kötü amaçlı bot saldırıları otomatik olarak algılanır ve engellenir. Siteyi güvenlik açıklarına karşı korumak için Sucuri Security oldukça kullanışlı bir eklentidir.
İmza Tespiti: Sunuculara erişim sağlamadan önce http web trafiği kontrol edilir. İmza tabanlı olan teknikler sayesinde kötü niyetli saldırılar da engellenmiş olacaktır.
Coğrafi Engelleme: Web sitesi saldırıları farklı ülkelerden gerçekleştirilebilir. Özellikle ilk üçte olan saldırı ülkelerini oldukça kolay bir şekilde engelleyebilirsiniz. Bunun dışında hangi ülke erişimine karşı engellemek istiyorsanız Sucuri eklentisi ile bunu kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Bir yanıt bırakın