Jetpack Eklentisi Hakkında Detaylı Bilgi

WordPress kişilerin kendi fikir ve düşüncelerini özgür bir biçimde paylaştığı sitedir. Bu site içerisindeki bazı ek özellikleri kullanarak, kişiler sayfalarını daha üst seviyeye taşımak isteyebilir. Jetpack eklentisi kullanıcıların tam verim ile kendi sayfalarını yönetme konusunda yardımcı olacaktır. Jetpack, site içerisinde kullanımına erişilmeyen alanlara erişme izni verir. Bu yazı içerisinde eklentinin detaylı olarak bilgilendirmeleri yer alır.

Jetpack Eklentisi, WordPress Sitesi Üzerinde Ne İçin Kullanılır?

Bu site üzerinde yönetim tamamen kullanıcıya aittir. Sayfanın nasıl yönlendirileceği ve yazacak olan yazıları kişi kendisi kontrol eder. Bu nedenle birçok kişi, kendi kontrolünü sağladığı bu sayfayı kullanmayı tercih ediyor. Fakat bazı durumlar içerisinde sitede yer alan her özellik kullanılamaz. Panoda yer alan görüntülenme ve okunma sayısı site sahibi için oldukça önemlidir. Ayrıca görüntüleri önbellek içerisinde kullanmak da bu site içerisinde oldukça fazla önem arz eder. Bu özelliklerin kullanılmadığı zamanlarda ise Jetpack eklentisi devreye girer. Kullanıcılar bu eklentiyi kullanabilir ve görüntülenme sayısına kolayca erişim sağlayabilirler.

Jetpack Nasıl Kullanılır?

Jetpack eklentisi öncelikle WordPress hesabına ulaşır ve bu şekilde kişinin site içerisindeki özelliklerden yararlanmasını sağlar. Bu özellikler sitede diğer kullanıcıların da kullanmış olduğu özelliklerdir. Bu eklenti içerisinde, söz konusu site içerisinde kullanılabilecek birçok bölüm vardır. Bu bölümler arasından kullanılmak istenilenlere karar verilmelidir. Karar verilen bölümler onaylanmalı ve kullanıma açılmalıdır. Jetpack eklentisi indirildiği anda içerisinde bazı bölümlerin zaten aktif olduğu görülebilir. Eklenti indirildikten sonra ayarlar menüsüne girilerek aktif olarak kullanılmak istenen bölümler seçilebilir. Ayarlar menüsünden açık olarak bulunan bölümlerin kapatılması da mümkündür. Gri kaydırma tuşu olarak belirtilen kısma dokunulduğunda sağa kayar ve mavi renk alır. Yanındaki kutucuğu mavi renk olan kısımlar etkin anlamına gelir.

Jetpack Eklentisi İçerisinde Kullanılabilen Bölümler Nelerdir?

Jetpack eklentisi içerisinde bulunan bölümlerin sayısı oldukça fazladır. Bu bölümlerin bir kısmı ücretsiz olarak kullanılabilir. Ancak belirli kısımları için ise bazı ek ücret talebi bulunur.

  • Ziyaretçi Hakkında Bilgilendirme Yapan Bölümler

Site içerisindeki sayfanın görüntülenme sayısı ve analizi bir grafik üzerinde yer alır. Ayrıca site üzerindeki diğer analizler de bu bölüm üzerinden kontrol edilebilir. Jetpack eklentisi üzerinde bulunan bölüm aktifleştirilerek yazı ve görüntüler kolayca paylaşılabilir. Bu işlem sayesinde tek tuş ile paylaşım oldukça kolay olacaktır.

Site içerisinde okuyucuyu daha uzun süre sayfada tutmak için bazı hileler vardır. Bu eklenti sayesinde hileler aktifleştirilebilir ve okuyucunun ilgisi çekilebilir. Kişinin paylaşımına benzer olan ya da aynı konuyu içeren başka bir yazının başlığı altta yer alabilir. Benzer başlığı altında yer alan bu yazıya da tıklanma oranı oldukça yüksek olacaktır.

Sitedeki yazıların arasına bazı reklamları eklemek mümkündür. Bu reklamlar ile sayfa kullanıcısı kendisine ek gelir elde edebilir. Ayrıca Jetpack eklentisi üzerinden çeşitli matematik bilgilerinin paylaşımı da kolayca yapılabilir. Bu eklenti birçok denklem ve formüllerin yazımın oldukça kolaylaştıracaktır.

Eklenti içerisinden okuyucuların yorum yapması onaylanabilir. Bu sayede gelen kullanıcı yorumları ile sayfanın kitlesi arttırılabilir. Bu eklenti üzerinden bildirimler aktif edilebilir ve kişi sayfasına giren okuyucuların sayısını bildirim ile öğrenebilir. Beğeniler ve yapılan yorumlar kişinin mobil ağına bildirim olarak gidecektir. Ayrıca çeşitli motorlar üzerinden sayfa onaylanabilir ve haritalar üzerinden eklenmesi mümkündür. Bu eklenti üzerinden okuyucuların, sayfaya abone olması da oldukça kolay bir hal alacaktır.

Jetpack Eklentisi Üzerinden Güvenlik Bölümleri

Koru ismindeki bir güvenlik bölümü ile sitenin başkaları tarafından ele geçirilmesi engellenir. Bu durum çeşitli yöntemler ile zorla hesaba girmeyi kapsar. Başka bir bölümde ise Sitedeki ekran beş dakika aralıklarla kontrol edilir. Bu sayede oluşan arızaların anında giderilmesi amaçlanır. Arızalar anında öğrenilir ve süresi kişiye bildirim olarak gider.

Bazı bölümlerin anında güncellenmesi kullanıcı tarafından istenilebilir. Kullanıcı bu güncellemeleri kendisi yapmak yerine otomatiğe alabilir. Güncellemeler otomatik olarak yapılır ve kişi bölümleri en güncel hali ile kullanabilir. Jetpack Eklentisi içerisindeki en önemli bölüm ise sitenin virüs taramasının yapıldığı bu bölümdür. Bu bölüm sitenin taramasının yapar ve olası tehlikelere karşı kişiyi uyarır.  Otomatik olarak kullanılabilen bu bölüm, kişinin sayfasının güvenliğini en üst düzeyde tutmaya yarar. Ayrıca Jetpack eklentisi üzerinden kullanıcı, sayfasındaki gönderileri yedekleyebilir. Bu yedekleme kişinin çalınma ya da sayfa kapanma gibi durumlarda bilgilerini korumasını sağlar.

Jetpack Eklentisi Üzerinden Görünüm Bölümleri

Jetpack eklentisi üzerinden kullanıcı site görünümü kolaylıkla değiştirebilir. Bu değişim için resimleri döşemeyi kullanabilir ve aynı resmi birçok defa ekrana koyabilir. Ayrıca kullanıcılar CSS bilgilerinin düzenlenmesini de özel olarak yapabilirler. Bu sayede bu bilgiler ayrı bir yerde bekletilir ve kişiye özel olarak kullanım sağlanabilir.

Jetpack eklentisi sayesinde kişi fotoğrafını tam ekran olarak taratabilir ve oldukça kaliteli görüntüler elde edebilir. Kullanıcı sayfasının mobil görünüme geçmesini de sağlayabilir ve telefondan girişleri de kolaylaştırabilir. En önemli Jetpack eklentisi özelliklerinden birisi ise sayfanın sonu olmamasıdır. Bu özellik ile sayfaya giren kişi daima yeni gönderiler ile karşılaşır. Bu sayede site daha fazla görüntülenmeyi kolayca elde edebilir.

Bölümlerin Yazılımı Nasıl Olur?

Jetpack bölümleri üzerinden iletişim kolaylaştırılabilir. Kısa kodlar ile oldukça kolay bir iletişim bölümü oluşturmak mümkündür. Markdown seçilerek yazılan kelimeler ile oldukça kolay yazılar paylaşılabilir. Uzun bağlantılar yerine kısa içeriklere sahip linkler ile ulaşım elde edilebilir. Paylaşımlarında kusursuzluk isteyen kullanıcılar bir denetleyici tarafından yazım hatalarını düzeltebilirler. Ayrıca kişiler Jetpack eklentisi üzerinden kendilerine özel yazı çeşitlendirmelerini sayfalarına koyabilirler.

Jetpack Eklentisinin Avantajları Nelerdir?

Jetpack eklentisi üzerinden kişi birçok işlemini daha pratik bir şekilde halledebilecektir. Bu sayede kişiler siteleri üzerinden yapacakları işlemleri daha kolay bir şekilde halledebileceklerdir. Ancak bu eklenti sıfırdan sayfa oluşturmak için değil, var olan sayfayı geliştirmek için kullanılır. Birçok bölümün tek çatı altında toplanmasını sağlayan bir eklenti olarak yer alabilir.

Jetpack eklentisi üzerinden kişiler tamamen ücretsiz yararlanabilirler. İsteğe göre ücretli kullanım da sağlanabilen bu eklenti, tam güçte olmadığı zaman ücretsiz olarak da kullanılabilir. Ayrıca sıklıkla güncelleme yapılan ve siteye birebir uyum sağlayan bir eklenti olarak da yer alır.

Jetpack Eklentisinin Dezavantajları Nelerdir?

Jetpack eklentisi üzerinden sayısı oldukça fazla bölüm yer alır. Bu bölümler ise eklentinin ara yüzünün kabarık olmasına yol açmıştır. Alt menülerin çokluğu ile kişiler istedikleri alanı hemen bulamayabilirler. Bazı kullanıcı yorumlarına göre bu eklenti site sahibi olan kişilerin, sitelerinin yavaş olmasına yol açmıştır. Bu durum her kullanıcı için aynı olarak değerlendirilmemiştir. Ayrıca bilgi paylaşmak istemeyen kullanıcılar bu eklentiyi kullanmak konusunda şüphe duyabilirler. Çünkü site ile eklenti arasındaki veri paylaşımı oldukça fazla olur.

Jetpack Eklentisinin Muadilleri

Sadece birkaç tane bölümü etkinleştirmek isteyen kişilerin bu eklentiyi kullanmaları oldukça kolay olacaktır. WPForms kullanan kişilerin bu eklenti üzerindeki form kısmını kullanmalarına gerek yoktur.

Monsterlnsights uygulaması kullanan kişiler analizlerini kolaylıkla yapabilirler. Bu nedenle Jetpack eklentisinin kullanılmasına gerek kalmayacaktır. Yoast SEO ismi ile bulunan uygulama ise karşılaştırmalar için oldukça alternatif bir uygulamadır.

Jetpack Eklentisi Üzerinden Fotoğraf Birliği Oluşturmak

Jetpack eklentisi üzerinden ekleme tuşuna basılmalıdır. Bu tuşa basıldıktan sonra, kullanıcı kendisine özgü bir fotoğraf bütünlemesi oluşturabilir. Bu albüm kişiye özgü bir şekilde düzenlenebilecektir. Fotoğraflar slayt haline getirilebilir ve oldukça hoş bir görünüm sağlar. Ancak bu eklenti üzerinden yapılan özellikler sınırlı olacaktır.

Jetpack Eklentisi İletişim Bölümü

Jetpack eklentisi üzerinden iletişim formu eklemek oldukça kolaydır. Kullanıcılar bölüme girebilir ve form ekleme kısmını seçebilirler. Bu seçenek sonrasında kullanıcı istediği adımları belirleyerek kendisine özgü formu kolaylıkla oluşturabilir. Formu profilime koy seçeneğini seçerek, kullanıcılar formu herkesin görebileceği bir hale getirebilirler.

Jetpack Eklentisi Fiyatlandırma Nasıl Olur?

Jetpack eklentisi üzerindeki birçok bölümün kullanımı ücretsizdir. Bu nedenle kişiler genellikle ücretsiz olan eklentiyi tercih ederler. Kişiler eğer tam sürümü kullanmak isterler ise onlara üç ayrı fiyatlandırma seçeneği çıkar. Kişiler bu eklentiyi kullanmadan önce iyice incelemeli ve bölümlerini kullanmak isteyip istemediklerine karar vermelidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*