Ithemes Security Ayarları – Kurulumu Detaylı Anlatım

Eklentiyi aratma işlemini gerçekleştirirken wordpress admin panelinizden eklentiler kısmına giriş yaptıktan sonra yeni ekle sekmesi altından sağ üst köşede bulunan arama bölümüne ithemes security yazmanız gerekmektedir. Şimdi kur butonuna tıklayarak yüklenenler olarak görünen butonun yerine bunu kullanmış olacaksınız. Bu eklentiyi wordpress sitenize basit bir şekilde kurmayı bu şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.  Kullanımını gerçekleştirdikten sonra pek çok açıdan size kolaylık sağladığını anlayacaksınız ve işlemlerinizi daha rahat bir şekilde gerçekleştirme konusunda önemli bir adım atmış sayılacaksınız. Kurulumun tamamlanması ve ayarların yapılması aslında zor olmayıp gereken adımların takip edilmesiyle beraber kolay bir şekilde gerçekleşebilmektedir.

  1. Global settings
  2. 404 detection
  3. Away mode
  4. Banned users
  5. Database backup
  6. File change detection
  7. Local brüte force protection
  8. Network brüte force proteciton
  9. Password requierements
  10. Ssl
  11. System tweaks
  12. WordPress salts
  13. WordPress tweaks
  14. Advanced hide backend
  15. Advanced change content directory
  16. Advancced change database table prefix
  • Write to files alanını etkin alanını etkin hale getirdikten sonra htaccess ve wp config php sayfalarını yazma açısından bu eklentiye izin vermiş oluyorsunuz. Manuel yapmanız bunu etkin hale getirememeniz sonucunda mümkün olacaktır ve tüm yazı işlemlerini bu şekilde gerçekleştirme durumunuz ortaya çıkacaktır.
  • Host lockout message mesajını almanız için bir bilgisayarın sitenizden geçici bir şekilde banlandığıyla alakalı bir ileti alması gerekmektedir.
  • User lockout message geçici olarak banlanmada ortaya çıkan bu sistem sitenizin bir üyesi üst üste yanlış şifre girdiğinde veya herhangi biri üye olmadığı halde buraya girmeye çalışırsa ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra üye bilgilerinin ele geçirilmesi için çaba gösterildiğinde de bu ortaya çıkmaktadır.
  • Kara liste oluşturmayı etkin kılmak için black list repeat offender kullanılmaktadır. Kara listeye bir kullanıcının veya botun nasıl gireceği belirtilen ayarlarla beraber gerçekleşmektedir.
  • Gün cinsi açısından üst üste olan ban sınırının zaman dilimi belirlenmesi için blacklist lookback period kullanılmaktadır.
  • Geçici banlamanın süresinin belirlenmesinde lockoud period yer almaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*