WordPress siteniz için bir Tema seçmek hem çok heyecan verici hem de göz korkutucu olabilir. Bununla birlikte, web sitenizin omurgası olarak, doğru seçim yapmak için zaman ayırmaya değer bir şeydir.
Yolculuklarının tam başında olanlar için, WordPress temasının gerçekte ne olduğunu hızlı bir şekilde açıklayacağım.
Esasen bir WordPress teması sadece bir koleksiyon dosyasıdır. Birlikte toplanan bu dosyalar sitenizin görüntülenme şeklini değiştirecektir. Bununla birlikte, temanız aslında sitenizin temelindeki yazılımı değiştirmeyecektir. Yani, makyajın yüzünüzün görünümünü değiştirebileceği gibi, aslında yüzünüzü değiştirmeden, WordPress temanız siteniz için basitçe dekorasyondur.
Tıpkı markanız gibi, insanlar sitenize geldiğinde tutarlılık istersiniz. Dolayısıyla, bir WordPress teması seçtiğinizde, ona bağlı kalmanız gerekir; bu, işlevsel, markanızı temsil eden ve esnek bir tema seçtiğinizden emin olmanız anlamına gelir.
Bu yüzden, göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz bazı teknik şeylere girmeden önce, siz ve işiniz hakkında konuşalım.
Esneklik
Birey olarak büyüyüp geliştikçe, işinizin sizinle birlikte büyüyüp gelişmesi muhtemeldir. Bu, işinizin nişini önemli ölçüde değiştireceği anlamına gelmez, ancak kendinizi başka alanlara doğru genişlemek veya işinizle yeni yollar keşfetmek isterken bulabilirsiniz.
Bu nedenle, temanızın sizinle birlikte ayarlama ve değiştirme yeteneğine sahip olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Pratik açıdan, temanızı ne ölçüde değiştirebileceğinizi kontrol etmek isteyeceksiniz.
Örneğin, sayfanız için bir kenar çubuğu ekleyebilir veya geri çekebilir misiniz? Farklı gönderi türlerini görüntüleyebilir misiniz? Tüm sayfalarınız için aynı düzeni mi istiyorsunuz yoksa sitenizin farklı bölümlerinin görünümünü değiştirebilmeyi mi istiyorsunuz?
Şimdi veya gelecekte isteyebileceğiniz tüm ayarlamaları yapabileceğinizden emin olmak için tema düzeninin esnekliğini kontrol edin.
CSS ve Diğer Seçenekler
En azından temel bir CSS bilgisine sahip olmanızı tavsiye etmeme rağmen, kodlama dilinde akıcı değilseniz tema seçeneklerini keşfetmek isteyeceksiniz. Çoğu temanın, koda dalmadan renkler ve yazı tipleri gibi şeyleri değiştirmenize izin veren kullanıcı dostu bir paneli vardır. Bununla birlikte, bu panellerden bazıları sundukları konusunda çok sınırlı olabilir veya alternatif olarak, asla dokunmak istemeyeceğiniz seçeneklerle sizi bunaltabilir.
Kodlamadan sayfalar oluşturmanıza izin veren Themify ve Visual Page Editor gibi eklentiler de vardır. Genellikle “Ne Görürseniz Onu Alırsınız” WYSIWYG editörleri veya sürükle ve bırak oluşturucular olarak anılır. Bu seçenekler genellikle programcı olmayanlar için oldukça basit olsa da, yapabilecekleri konusunda biraz sınırlıdırlar. Bu nedenle, istediğiniz şeyi özelleştirebileceğinizden emin olmak için geliştirici tarafından sunulan tüm demoları çok iyi oynamanızı öneririm.
e-Ticaret
WordPress sitenize e-ticaret işlevselliği eklemeyi düşünüyorsanız, muhtemelen WooCommerce’e bakıyorsunuzdur. Ancak bu, WooCommerce için kuruluma hazır gelmeyen bir tema satın alırsanız, bunu asla sitenize ekleyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Bir şey değil.
Tek fark, siteniz zaten WooCommerce için ayarlanmışsa, WooCommerce eklentisi için zaten özel stiller oluşturmuş olacaktır. Bu, WooCommerce mağazanızın zaten temanızla aynı şekilde tasarlanacağı anlamına gelir.
Bu stile sahip olmayan bir tema satın alacak olsaydınız, bu, mağazayı temanızın geri kalanıyla eşleştirmek için CSS’yi kendiniz özelleştirmeniz gerektiği anlamına gelir. Bu, elbette, olasılık alanlarının ötesinde değildir, ancak zamanınız yoksa veya bunu yapma zahmetini istemiyorsanız, WooCommerce’in bir seçenek olduğu bir tema satın almanız önerilir.
Eklentiler
Benzer şekilde, web siteniz için kendi kendinize yüklemek istemediğiniz başka işlevler de olabilir. Örneğin, bir Instagram beslemesi veya bir kaydırıcı galeri vb. Tüm bunları kendiniz kurabilirsiniz, ancak kalbinizi kurduğunuz belirli bir işlev varsa, o zaman önceden gelen bir tema bulmaya çalışmaktan daha fazlasıdır. onunla dolu.
Ancak, tüm seçeneklere sahip bir temayı seçmek cazip gelse de, gezegendeki her eklenti ile dolu bir temaya sahip olmanın bazı istenmeyen yan etkileri olabileceğini unutmayın. Temanızın yüzlerce özelliği varsa, sitenizi yavaşlatabilir.
Ve site yükleme hızı neden önemlidir? Özetle, ilk olarak KissMetrics, yükleme süresindeki bir saniyelik bir gecikmenin satışlarda yüzde 7’lik bir düşüşe neden olabileceğini bildirdi. Yani, insanlar gider ve geri dönmez. İkincisi, Google’ın SEO algoritmasında dikkate aldığı bir faktördür.
Yorumlar
Bu tamamen açık görünebilir, ancak bir tema hakkında bilgi edinmenin en iyi yolu incelemeleri okumaktır. Bu, yalnızca kullanıcıların temayla ilgili sorunları olup olmadığını görmenize izin vermekle kalmaz, aynı zamanda geliştiricilerin şikayetleri veya sorguları nasıl ele aldığı ve yanıtlamaları için gereken süre hakkında size bir fikir verecektir.
İncelemeleri okurken aklınızda bulundurmanız gereken başka bir şey de güvenliktir.Şimdi, sizi endişelendirmek istemiyorum ama güvenlik, web siteniz söz konusu olduğunda bilmeniz gereken bir konudur. Siteniz hazır ve çalışır durumda olduğunda, bu konuda size yardımcı olacak çok sayıda gerçekten iyi eklenti var. Ancak temanızı satın alırken mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken bir konu.
Maalesef geliştirici muhtemelen temasına “güvenli değil” şeklinde büyük bir etiket koymayacaktır. Bununla birlikte, tema incelemelerini gözden geçirdiğinizden emin olurken yine de buna değer.
Ayrıca temanın en son ne zaman güncellendiğini de belirtmek gerekir. Bu sadece güvenlik açısından önemli değil, aynı zamanda daha yakın zamanda güncellenen temaların, SEO’nuzu da etkileyecek olan mevcut kodlama standartlarıyla güncel olma olasılığı daha yüksektir.
Bir yanıt bırakın