Blog Yazarken Nasıl Para Kazanılır?

Blog yazmanın sadece bir hobi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün – aslında size oldukça iyi para kazandırabilir. İşte nasıl başlayacağınız, nişinizi nasıl bulacağınız ve blogunuzu güzel bir küçük para kazanıcısına dönüştüreceğiniz. Blog yazmaya başlamak, özellikle çok fazla teknoloji bilginiz yoksa, biraz mayın tarlası gibi görünebilir.

Aslında bir blog oluşturmaya gelince iki ana seçeneğiniz var:

  • Ücretsiz blog platformları

Sıradan blog yazarları ve bloglarından para kazanmakla ilgilenmeyenler için en iyi site düzenidir.

Artıları: Kurulumu çok kolay ve tamamen ücretsizdir.

Eksileri: Özelleştirme ve video / resim yüklemeleriyle ilgili sınırlamalar, genellikle reklam veremez veya bağlı kuruluş bağlantılarını kullanamazsınız, özel bir URL oluşturamazsınız ve platform blogunuzu silme hakkını saklı tutar.

Pek çok platform, ücretsiz olarak bir blog oluşturmanıza izin verir ve kullanımı çok kolaydır. İlk başta sadece rastgele blog yazmak istiyorsanız, bu size çok uygun olabilir. Ancak ücretsiz blog platformları çok sınırlayıcı olabilir . Yalnızca sınırlı bir ölçüde özelleştirebileceksiniz ve blogunuzun, büyük videoları ve resimleri yüklemeyi zorlaştırabilecek bir depolama sınırı olacak. Diğer bir dezavantaj, blog URL’nizin platform markasıyla birlikte ‘www.yourblog.wordpress.com’ gibi bir şey olmasıdır. Çoğu ücretsiz blog platformu, sitenize çoğu blog yazarı için temel gelir kaynakları olan banner reklamları veya bağlı kuruluş bağlantıları yerleştirmenize de izin vermez . Ancak, bunlar sizi rahatsız etmiyorsa, en iyi ücretsiz çevrimiçi blog platformlarının kısa bir özetini burada bulabilirsiniz.

  • Kendi siteni yarat

Özel blog yazarları ve bloglarından para kazanmak isteyenler için en çok rağbet gören yöntemdir.

Artıları: Kişileştirme bağlantıları yüzünden, bağlantılarınızı istediğiniz gibi kullanma özelliği mevcuttur.

Eksileri: Öncelikle alan adınız (URL) ve ardından barındırma için ödeme yapmanız gerekecek, ancak maliyetleri düşük tutmak için ipuçlarımız var . Pek çok platform, ücretsiz olarak bir blog oluşturmanıza izin verir ve kullanımı çok kolaydır. İlk başta sadece rastgele blog yazmak istiyorsanız, bu size çok uygun olabilir. Ancak ücretsiz blog platformları çok sınırlayıcı olabilir . Yalnızca sınırlı bir ölçüde özelleştirebileceksiniz ve blogunuzun, büyük videoları ve resimleri yüklemeyi zorlaştırabilecek bir depolama sınırı olacak.

Diğer bir dezavantaj, blog URL’nizin platform markasıyla birlikte ‘www.yourblog.wordpress.com’ gibi bir şey olmasıdır. Çoğu ücretsiz blog platformu, sitenize çoğu blog yazarı için temel gelir kaynakları olan banner reklamları veya bağlı kuruluş bağlantıları yerleştirmenize de izin vermez . Ancak, bunlar sizi rahatsız etmiyorsa, en iyi ücretsiz çevrimiçi blog platformlarının kısa bir özetini burada bulabilirsiniz.

En iyi Blog Siteleri

WordPress.com:  Bu, kullanımı kolay ücretsiz temel bir blog barındırma hizmetidir. Aylık bir ücret ödemediğiniz sürece WordPress reklamlarına ve markalamaya katlanmanız gerekecek ve sitenize reklam koyamazsınız. Ayrıca özelleştirme ve genişletme için sınırlı seçenekler de vardır.

Blogger’lık nedir? : Google’ın ücretsiz bloglarına hizmet veren bir yazılımdır. Blogger’ın kullanımı gerçekten basittir. Ancak, özelleştirme ve tasarım seçenekleri çok sınırlıdır ve yeni özellikler eklemek istiyorsanız çok fazla seçenek yoktur.

Medium:  Medium’da, görsellikten fazla yazı stillerine önem verilir. Yayınlayıcı (Gazeteci, yazar, dergiler) dolayısıyla kullanılır. Çalışmanızı belirli bir toplulukla paylaşmanın harika bir yoludur, ancak herhangi bir reklam yayınlayamazsınız ve özel markanızı yaratmak kolay değildir.

Kendi Siteni Yarat

Özel blog yazarları ve bloglarından para kazanmak isteyenler için en iyi özelliklerde bir tema oluşturabilirsiniz.

Artıları: Kişileştirmede tamamen kontrol sizde olur. Kendi markanız ve reklamlarınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Eksileri: Öncelikle alan adınız (URL) ve ardından barındırma için ödeme yapmanız gerekecek, ancak maliyetleri düşük tutmak için ipuçlarımız var .

Özellikle teknoloji meraklısı değilseniz, kendi web sitenizi oluşturma düşüncesi oldukça korkutucu görünebilir – ancak aslında yapmak oldukça kolaydır ve sadece 20 dakikada bir tane oluşturabilirsiniz.

Save the Student’ın kurucusu Owen, bir web sitesini nasıl başlatacağınızı göstermek için takip etmesi kolay, adım adım bir kılavuz yazdı .

Kendi markanızın ve sitenizin silinme ya da yok olma ihtimali sıfırdır. Bu konuda önemli olan sizin tasarımınız ve kişisel bloglarınızın asla silinmeyecek olmasıdır.

WordPress, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda şablona veya ‘temaya’ sahiptir. Hem kişiliğinize hem de blogunuzun konusuna uygun olana karar vermek için zaman ayırın.

Büyük resimler için alan ve okunması kolay yazı tipleri (Comic Sans ve Courier yazı tipleri yoktur) ile net ve basit bir şey seçin .

Blog Konusu Nasıl Seçilir?

Bu, blogunuzu başlatmanın en kolay veya en zor kısmı olabilir.

Bu aşamada en önemli şey, kendinize otorite diyebileceğiniz bir niş seçmektir – bu kadar kalabalık bir blog ortamında yeni blog yazarlarının yaptığı en büyük hata, şaşırtıcı veya farklı bir şey yapmaya çalışmadan bir blog başlatmaktır.

Örneğin, moda sizin işinizse, genel moda içeriğini birleştirmek yerine, çevreye duyarlı tasarımcılar hakkında blog yazarak , kıyafet sevginizi çevreye olan büyük yürekli endişenizle birleştirebilirsiniz ?

Yeni blogunuz için bir konu bulmanın en iyi yolları şunlardır:

Diğer bloglara bakın – Bu ilk bağlantı noktanız olmalıdır. Zaten başarılı olan nedir? Ve daha da önemlisi, eksik olan ne? Pazardaki boşlukları bulun.

Google’ı Kullanın – İnsanlar ne arıyor? İnsanların ne aradığını keşfetmek için Google’ın önerdiği aramaları ve otomatik tamamlamayı kullanın – eğer arıyorlarsa, bu bir talep olduğunu gösterir.

Genel SSS’ler için forumları arayın . Kişiler sorularının yanıtlarını bulamadıklarında forumlara giderler. Ne soruyorlar? Ne hakkında tavsiyeye ihtiyaçları var? Bu, insanların neyle ilgilendiğini ve neye ilişkin mevcut bilgi eksikliği olduğunu gösterecektir.

Güncel eğilimleri takip edin – Şu anda medyada hangi konular var? Uzun ömürlü bir konu seçmek iyidir, ancak bir eğilimi erkenden geri yüklerseniz, kendinizi bu konuda herkesten önce hızlıca bir uzman olarak tanıtabilirsiniz. Twitter’da #journorequest araması, gazetecilerin şu anda ne tür konular hakkında haber yaptığını gösterir.

Farklı içerik türlerini düşünün –  Eğitimler / nasıl yapılır kılavuzları yapabilir misiniz? Yorumlar? Röportajlar? Listeler? Hakkında yazdığınız şey olmayabilir, ancak sizi diğerlerinden ayıran nasıl yazdığınız olabilir .

Kendi ilgi alanlarınızı ve tutkularınızı belirleyin – Yukarıdakilerin hepsi önemli olsa da, hiç ilginizi çekmeyen bir şey hakkında blog yazmanın bir anlamı yoktur. Çabucak sıkılacaksınız ve insanlar heves eksikliğinizi fark edecekler. Gerçekten, gerçekten önemsediğiniz bir şey hakkında yazın.

Blogunuzu nasıl popüler hale getirebilirsiniz?

Web sitenizi oluşturduktan sonra, harika bir blog konusu bulun ve ilk gönderilerinizi yayınladıktan sonra, büyük soru şu – tüm okuyucular nerede?

İnsanların blogunuzu sihirli bir şekilde bulmasını ve onu okumaya başlamasını bekleyemezsiniz.

Onu tanıtmalısın. Blogunuz için daha fazla okuyucu edinmenin en iyi ve en kolay yolları şunlardır:

Blogunuzu sosyal medyada tanıtın. Günümüzde herhangi bir işte olduğu gibi, sosyal medya hesabınız yoksa muhtemelen fark edilmeyeceksiniz .

Blogunuz için Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat ve hatta LinkedIn’de sayfalar / hesaplar kurmanızı öneririz (aslında siz aslında kendi işinizsiniz, değil mi?). Markanızın tutarlı ve kolayca tanınabilir olması için bu hesapları blogunuza benzer bir renk şeması / temasında tasarlayın.

Bunları yeni gönderiler paylaşmak ve içeriğinizi paylaşabilecek ve daha büyük bir kitleye ulaşmasına yardımcı olabilecek diğer blog yazarlarını / etkileyicileri / şirketleri etiketlemek için kullanın.

Blogunuzun daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olmak için bazı ücretli reklamlarla uğraşabilir veya daha fazla beğeni elde etmek için bir yarışma düzenleyebilirsiniz. Takipçiler edindikten sonra, düzenli olarak gönderi yayınlayarak ilgilerini sürdürün (sadece yeni blog gönderileri için değil).

Diğer blog yazarlarıyla bağlantı kurun

Kendinizi benzer konular hakkında blog yazan diğer insanlara tanıtın. Teknik olarak bir rakip olmanıza rağmen, blog yazarı topluluğunun ne kadar destekleyici olabileceğine şaşıracaksınız.

Diğer blog yazarlarıyla etkileşime girer ve içeriklerini paylaşırsanız, büyük olasılıkla iyiliğe geri döneceklerdir. Hatta bazı iş birlikleri üzerinde çalışabilirsiniz.

Blogunuzdaki haberlere yanıt verin

Örneğin, ucuz öğrenci yemekleri hakkında blog yazıyorsanız, en son Öğrenci Parası Anketimizin ifşa edilmesi gibi şeylere dikkat edin . Öğrenciler bunun için ayda ortalama 100 TL harcayabilir, ancak onlara nasıl daha az harcayacaklarını söyleyebilirsiniz.

Alakalı hashtag’lerle kendi payınızı ifade etmek için sosyal medyaya girebilir, tartışmalara dahil olabilir ve hatta yorum için müsait olduğunuzu söylemek için gazetecilere ulaşabilirsiniz .

Viral içerik oluşturun

Viral içerik oluşturmak, yeni bir pazara ulaşmanıza ve karşılığında okuyucu sayınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.

Bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir, ancak viral içerik oluşturmanın anahtarı , niş bloglama alanınızla ilgili tartışmalı veya çok tartışılan konulardan yararlanmaktır – tahmin edebileceğiniz gibi, bu genellikle yukarıda belirtildiği gibi haber kaçırmayı içerir.

Bu sizin nişiniz olduğundan, bu konuda tutkulu, fikir sahibi ve bilgili olacaksınız, böylece insanların okumak, paylaşmak ve konuşmak istediği bir fikir gönderebileceksiniz.

Blog Yazmaktan Nasıl Para Kazanılır?

Blogunuzda bağlı kuruluş pazarlamasını kullanın.

Bağlı kuruluş pazarlaması, blogunuzun metnine izlenen bağlı kuruluş bağlantıları ekleyerek çalışır. Bir okuyucu tavsiye ettiğiniz siteyi her tıkladığında ve bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde küçük bir komisyon kazanabilirsiniz .

Bağlantılar, okuyucuları bir markanın web sitesine yönlendirecek ve aldığınız para, sevimli okuyucularınızdan bazılarını sitelerine gönderdiğiniz için ‘teşekkür’ demek.

Neredeyse tüm çevrimiçi e-ticaret web sitelerinin Amazon , Topshop , ASOS ve Apple gibi bir tür bağlı kuruluş programı vardır .

Affiliate Window’a kaydolun. Dünyanın dört bir yanından binlerce tanınmış marka ve hizmeti tanıtabileceğiniz büyük bir ortaklık ağıdır.

Bağlı kuruluş pazarlamasında anahtar gerçek ve orijinal olmaktır. Dürüst düşüncelerinizi içeren incelemeler ve makaleler yazın ve okuyucularınızı yalnızca kendileri için iyi bir ürün veya hizmet olduğunu düşünüyorsanız bir şeyler almaya teşvik edin.

Web sitenize banner reklamlar ekleyin

Daha görsel bir reklamcılık yöntemi olarak, okuyucularınızla ilişki kuran markalara blog sayfanızda banner reklam alanı satabilirsiniz.

Reklamlar herhangi bir yere yerleştirilebilir, ancak genellikle blog sayfalarının üst kısmında veya kenar çubuğunda bulunurlar.

İki yoldan biriyle gelir elde edebilirsiniz. TBM (tıklama başı maliyet), reklamı tıklayan her okuyucu için belirli bir ödeme alacağınız anlamına gelirken,  BGBM (bin başına maliyet) reklamın aldığı her 1000 ‘gösterim’ için belirlenmiş bir ödeme için pazarlık yapacağınız anlamına gelir.

AdBlocker eklentilerinin büyümesiyle, TBM ve BGBM düşük olabilir, ancak sektörünüze bağlıdır ve bunları denemenin çok az zararı vardır. Başlamanın hızlı bir yolu, Google AdSense ile bir hesap oluşturmaktır.

Reklamlar ve sponsorlu içerik yazın

Konuştuğumuz blog yazarlarına göre, bir blogdan para kazanmanın en iyi yollarından biri sponsorlu içerik fırsatları (veya reklamlar) sunmaktır. Bunlar esasen ücretli bir makale veya blog yazısı biçimindeki reklamlardır.

Örnek olarak, Adidas yeni bir mayo serisi çıkarırsa ve kadın spor giyimiyle ilgili bir blogunuz varsa, ürün yelpazeleri hakkında bir makale yazmanız için size ödeme yapmayı teklif edebilirler. Üstüne bazı bağlı kuruluş bağlantıları da ekleyebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*