Çok Yazarlı Blogları Yönetebilmek Ve Düzenleyebilmek İçin Eklentiler

Blogunuzun düzenli olarak güncellenmesini ve tonlarca trafik almasını istiyorsanız, çok yazarlı bir blog oluşturmak , önemli bir yoludur. Günlük olarak güncellenen bir blog, ne kadar iyi olursa olsun, arada bir güncellenen bir blogdan daha fazla trafik alacaktır. Bununla birlikte, tek bir yazarın günlük, yüksek kaliteli gönderiler göndermesi gerçekten zordur, çünkü makaleler zaman, çaba ve araştırma gerektirir. Mashable veya Tech Crunch gibi en iyi bloglara bakarsanız , onlar için düzenli olarak yazan yazarları vardır ve bu sitelere her girdiğinizde okuyacak yeni bir şeyler vardır. Mutlaka bir düzine yazar tutmanıza gerek yok, ancak birkaç katılımcıya sahip olmak blogunuzun daha hızlı büyümesine yardımcı olacaktır. En iyi yanı, WordPress’in size çok yazarlı blogları kolayca yönetmeniz için çeşitli çözümler sunmasıdır.

Katkıda bulunanlarınız tarafından gönderilen makaleleri etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olacak çok yazarlı bloglar için birkaç WordPress eklentisi vardır. Bunlar,  çok yazarlı bloglar için en kaliteli bir blog oluşturmanıza ve yazarlarınızı kolaylıkla yönetmenize yardımcı olacak eklentilere sahip olmalıdır.

Çok Yazarlı Blogları Yönetmek İçin Eklentiler

1. Kullanıcı Rol Düzenleyicisi

Bu, her çok yazarlı blog için sahip olması gereken eklentilerden biridir; rollerine ve yeteneklerine göre kullanıcılarınızın yeteneklerini yönetmenize yardımcı olacaktır.

WordPress, kullanıcılarınızın rolünü ayarlar panelinden tanımlamanız için kolay bir seçenek sunar; Ayarlar> Genel’e gidin .

Ayrıca herhangi bir kullanıcıyı düzenleyebilir ve onu bir katılımcı veya yazar yapabilirsiniz ve bunu yaptıktan sonra, bu eklentiyi kullanarak o kullanıcının yeteneklerini tanımlayabilirsiniz.

Bu eklenti, bir kullanıcının yetkilerini yönetmek için kullanımı çok kolay bir arayüz sağlar; yeni yetenekler eklemek için kullanıcıyı düzenlemeniz ve eklentinin sunduğu seçenekleri işaretlemeniz yeterlidir.

2. Yetenek Yöneticisi Geliştirildi

Capability Manager Enhanced eklentisi, kullanıcılarınızın yeteneklerini yönetmeyi kolaylaştırır. Herhangi bir rolün yeteneklerini görüntüleyebilir ve değiştirebilir veya ihtiyaçlarınıza göre yeni bir rol ekleyebilirsiniz.

Bu eklenti ile, iş türünüze göre özel kullanıcı rolleri ve özel yetenekler oluşturabilirsiniz. Ayrıca rolleri ve yetenekleri hızlı bir şekilde yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz.

3. Ortak Yazarlar Plus

Yazarlar kendi makalelerini düzenleyebilir ancak diğer yazarların gönderilerini düzenleyemezler. Bu eklentiyi kullanarak, tek bir gönderiye birden fazla yazar atayabileceksiniz ve atandıklarına bağlı olarak birden fazla yazıyı düzenleyebileceksiniz.

Bu, çok yazarlı bir blog için, gönderileri uzun ve ayrıntılı yapmak için bir gönderi üzerinde ekip olarak çalışmanıza olanak tanıyan çok yararlı bir işlevdir.

4. Akışı Düzenle

Edit Flow, çok yazarlı bloglar için WordPress kontrol panelinde eksiksiz bir iş akışını yönetmeye yardımcı olan bir başka etkili WordPress eklentisidir.

Panodaki yazarlar ve editörler arasında özel bir tartışma yapmanıza yardımcı olmak için size iş parçacıklı bir yorum sistemi sunar, bu da yazarlarınıza buna göre rehberlik etmede son derece yardımcı olur.

Bir yönetici olarak, bir kullanıcı grubu oluşturabilir ve rollerine göre tüm ayrıntılarıyla onları güncel tutabilirsiniz. Kullanıcıları departmana ve işleve göre düzenleyebilirsiniz, bu da çok nişli bir blogunuz varsa etkilidir. Bu eklenti, farklı dikeyler oluşturmada da yardımcı olur.

Üretkenliği etkili bir şekilde görüntüleyebilmeniz ve takip edebilmeniz için aydan aya bir takvime sahip olma seçeneğiyle birlikte gelir.

5. E-posta Kullanıcıları

E-posta Kullanıcıları, herhangi bir WordPress sitesi için son derece yararlı bir eklentidir ve özellikle çok yazarlı bloglar için önemli ve kullanışlıdır çünkü yazarlarınıza dahili e-postalar göndermenize yardımcı olacaktır.

Bu eklenti, kayıtlı tüm kullanıcılarınıza WordPress panosundan hızlı ve kolay bir şekilde e-posta göndermenizi sağlar. Ayrıca bir grup kullanıcıya e-posta gönderebilirsiniz; örneğin, yalnızca yazarlara bir e-posta göndermek istiyorsanız, bunu yapabilirsiniz.

Kullanıcıların birbirlerine kişisel e-postalar göndermesini de sağlayabilirsiniz ki bu çok etkili bir özelliktir; Bir editör ve yazar bir şeyi tartışmak isterse, hızlı ve kolay bir şekilde iletişime geçebilirler.

6. Yönetin

Adminimize, çok yazarlı bir blog veya kullanıcıların kaydolma ve oturum açma seçeneği bulunan diğer bloglar için sahip olunması gereken bir WordPress eklentisidir. Bir kullanıcı sitenize giriş yaptığında, gizli tutmayı tercih ettiğiniz şeylere erişebilecekleri WordPress yönetici panosuna yönlendirilir. Bu eklenti ile yönetici alanını temizleyebilir ve daha az karmaşık bir arayüze sahip olabilirsiniz. Bir kullanıcının rolüne göre yönetici öğelerini de gizleyebilirsiniz. Katkıda bulunanın, kontrol panelinin belirli bir yönüne erişmesi gerekmiyorsa, söz konusu öğeyi söz konusu katılımcı için panodan gizleyebilirsiniz. Rollerine göre her kullanıcı türü için yöneticiyi kontrol edebilirsiniz.

7. Zekilik Yapılacaklar Listesi

Günümüzde, öne çıkan blogların çoğu çok yazarlı bloglardır ve bir blogun hızla büyümesine yardımcı olur. Cleverness To-Do Listesi gibi eklentiler, çok yazarlı bir blogu sorunsuz bir şekilde yönetmeye yardımcı olmada son derece etkilidir.

Bu eklentinin yardımıyla, iletişimi geliştirmek için her yazar için bir yapılacaklar listesi oluşturabileceksiniz. Her kullanıcı için belirli bir yapılacaklar listesi oluşturmanıza izin veren ayarlarla birlikte gelir; ayrıca her kullanıcıya çeşitli düzeylerde izin ve yetenekler atama olanağına sahip olacaksınız.

Yukarıda belirtilen tüm eklentilerin kullanımı ücretsizdir ve bunları WordPress eklenti deposundan indirebilirsiniz. Çok yazarlı bloglar için bu WordPress eklentileri, yazarlarınızı ve blogunuzu etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olacaktır.

Yetkililerin tanımlanmasından rolleri yönetmeye ve pano görünümüne kadar, bu listede bahsedilen eklentiler çok yazarlı bir blog çalıştırmak için gereken her şeyi yapabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*