7. Concact Form 7 Eklentisinin İncelenmesi

Contact Form 7, ile oluşturacağınız web sitesi için farklı türlerde iletişim formları oluşturmak için herhangi bir karışıklık vermeden yararlanabileceğiniz bir WordPress eklentisidir ve bu WordPress eklentisinden de  ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğinizden dolayı bu eklenti burada meydana getirilen her form da kendini has kısa kodlar ile iletişim formlarınızı herhangi bir sayfa, yazı veya widget gibi alana ekleme işini gerçekleştirebilmenizde size yardımcı olacaktır .
Normal okuyucuların yahut potansiyel müşterilerin sizinle iletişim kurmalarını istiyorsanız tema satın alabilirsiniz bu tema da yerleşik özel bir iletişim sayfası olabilir yada kendiniz kodlamasını deneyerek bir kişi sayfanızı oluşturabilirsiniz. Ancak burada sunulan seçenekler pahalı olup karmaşıktır da .Buna harcayacak zamanınız yok ise ve bu sebepten dolayı Contact Form 7`yi kullanmak zorundasınız. Bu eklenti çokça ilgi görüp sevildiği için neredeyse her WordPress teması bunu destekliyor, hatta sadece onunla kalmamakla beraber en iyisi olan premium WordPress teması bile onu destekliyor.

Contact Form 7 Kurulumu Nasıl Yapabilirsiniz?

Kurulumun yapılması kolaydır. Sadece eklentiler bölümüne gidip oradan da yeni ekleye gitmelisiniz ve daha sonra Contact Form 7 ek beklentisini bulabilmeniz için burada bulunan Ara seçeneği kullanabilirsiniz. Daha sonra eklentiyi kurup aktif hale getirin. Eklentinin aktif olmasından sonra WordPress yönetim panelinin sol menüsün de iletişim menüsü öğesini göreceksiniz işte iletişim formu yönetimi sayfasına gidebilmeniz için bunun üzerine tıklamalısınız.

İletişim formu oluştururken yeni ekle seçeneğine tıklamalısınız .Daha sonra iletişim formu açılacak açılan bu iletişim formundan sonra da karşınıza bir çok seçenek çıkacak.

Yeni İletişim formu ekle yazısının altındaki kutucukla beraber buradaki form adını değiştirerek kişileştirme işini gerçekleştirebilirsiniz. Otomatik bir şekilde oluşturulan 1. Formu olduğu gibi bırakabilir yahut kendi isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz iletişim formunun kısayol koduna da buradan ulaşabilirsiniz. Herhangi bir metin alanına eklemek istiyorsanız eğer bu kodu kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir. Yada Visual Composer Drag&Drop sayfası oluşturucusunu kullanıyorsanız eğer kısayolu kullanmaya bilirsiniz. Visual Composer`ın özelliklerinden biri ise Contact Form 7 için oluşturulacak 1 sayfa için modüler içermesidir. Böylelikle yapmanız gerek tek şey ise menüde kullanacağınız formu seçmektir.

1. Form

Form kutusu iletişim formlarınızı oluşturmanız için olan yerdir. Contact Form 7 birbirinden farklı formlar ekleyebilmeniz için birbirinden farklı çeşitli etiketler kullanmaktadır. Herkesçe varsayılan iletişim formlarında ad,e-posta, konu, mesaj yollayabilme düğmeleri olur. Bir alanı silmek istiyorsanız eğer kodu kendi formunda silmeniz gerekiyor. Bir alan eklemek için kendinize özel alan etiketi kodu oluşturmak istiyorsanız eğer Etiket Oluştur düğmesini kullanarak karşınıza çıkacak uzun kodu kopyalayarak form bölümüne yapıştırmalısınız. Daha sonra metin, e-posta, URL, telefon, tarih, sayı, geniş metin alanı, dosya, sınav, radyo düğmeleri, yükleme ve gönderme düğmesi gibi şeyler için etiketler oluşturabilirsiniz.

Posta

Buranın amacı ise kullanıcıların buradaki iletişim formalarını gönderdikleri zaman siz de aldığınız e-postayı bir başka yere iletilmesini istediğiniz zaman bilgileri burada düzenleyebilirsiniz. Burada varsayılan olarak sizin eklenti sitenizin yöneticisinin e-posta adresini kullanır, Ancak sizde bunu kolayca ve rahatça bir destek e-postasına yahut birden çok e-posta adresine değişebilmeniz mümkündür. Ayrıca formunuza özel etiket eklemeyi de isterseniz eğer emin olmanız gerek şey kısa kodların postanın gövdesine eklenip eklenmediği. Eğer bu kod parçasını yapıştırmama gibi bir durumunuz olursa eğer kullanıcıların size o alan için size yolladığı yanıtları alamazsınız.
Eğer ki farklı alıcıların her birine farklı bir e-posta yollamak istiyorsanız, kullanmanız gerek posta 2 seçeneğidir. Belki de sizin istediğiniz tam iletişim form bilgileriyle e-postaları birlikte almak. Ama yalnızca yapabileceğiniz tek şey destek personelinizden bir yada iki alanla e-posta almasını istemektesiniz. Ancak ikinci posta bölümünü, personelinize yalnızca belli bir alanın iletişim formunun gönderiminden gönderilmesi için özelleştirebilirsiniz.

İletiler
Formu dolduran kullanıcılar formu gönderdiğinde karşılarına çıkacak şey gönderildi mesajı yada gönderilmediğine dair hata mesajı bu hata mesajı burada düzenleyende bilirsiniz. Bu siteyi kullanan kullanıcılar için gönderme, doğrulama hataları gibi yada yanlış CAPTCHA ve bunun gibi daha fazlası gibi etkinlikler için özelleştirilmiş iletiler oluşturabilme imkânınız vardır.

Düzenlemeyi bitirdikten sonra ise yaptığınız değişiklikleri kaydettiğinizden emin olun. İşte simdi ise bir sayfa ekleyebilmek için form kısa kodunu istediğiniz gibi kopyalayabilirsiniz ya da Visual Composer gibi sayfa oluşturucuyu kullanıyorsanız, kısaca Contact Form 7 modülünü ekleyebilirsiniz ve daha sonra da açılır menüden oluşturduğunuz dilediğinizden bir tanesini seçebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*