WordPress Sitesini Kullanan Kişiler İçin Eklenti Tavsiyeleri

WordPress Sitesi dünya üzerinde en çok kullanılan siteler arasında yer alır. Kullanımı ücretsizdir ve kullanıcıların kişisel blogları olarak adlandırılabilir. Bu siteyi kullanan kişiler için bazı eklenti tavsiyeleri bu yazı içerisinde yer almıştır. Bu yazı içerisinde kullanılan WordPress sitesinin daha iyi bir hale getirilmesi ve bunun için gerekli görülen eklentiler hakkında detaylı bilgi de yer almıştır. Kullanıcılar bu eklentileri kullanarak sayfalarını özel bir hale kolayca getirebilirler.

Oldukça popüler olan ve sitenin kullanıcıları arasında yaygın olan eklentilerin kullanımı oldukça kolaydır. Yedi ayrı eklentinin bir arada anlatıldığı bu yazı içerisinde, site kullanıcıları kendilerine uygun olanı tercih edebilirler.

·         All In One SEO Pack

WordPress sitesinin kullanıcısı olan kişiler için yapılmış bir eklentidir. Bu eklenti ile birlikte kullanıcılar birçok özelliği tek alanda toplayabilirler. Başlıklarını otomatik olarak oluşturabilir ya da açıklamalar için kolaylıkla alan açabilirler. Bu eklentinin en kullanışlı özelliği ise özel bir kurulum gerektirmemesidir. Kullanıcılar oldukça kısa işlemler sonucunda eklentiyi bilgisayarlarında aktif edebileceklerdir. Güncellemeleri yakından takip eden bu uygulama, site ile birebir bir uyum sağlar. Sitenin her türlü güncellemesini anında üzerinde geliştirir ve hizmetini ona öre sunar. Arama motorunu güzelleştirmek isteyen kullanıcıların kesinlikle kullanması gereken bir eklentidir. Sitemap özelliğini otomatik olarak halletmek isteyen kişiler için de uygun bir tercih olacaktır.

·         Contact Form 7

WordPress kullanıcıların en çok aradığı özellik ise kendilerine ait bir form oluşturmak olacaktır. Bu iletişim formları kullanıcılara ulaşımı kolaylaştırır. Adreslerini, mail ve telefon bilgilerini bu form üzerinden paylaşabilirler. Ulaşılabilirliği kolaylaştıran bu eklenti ise en çok tercih edilenlerden birisidir. Siteye giriş yapan kullanıcı bu sayede site sahibi ile kolaylıkla iletişim kurabilecektir. Ajax veri tabanı ile tasarlanmış olan bu eklenti, kullanıcıların kullanımı için kolay bir halde tasarlanmıştır. Ayrıca bu site içerisinde sınırsız sayıda form oluşturmak da mümkündür. Hizmetinin sınırsızlığı ile de diğer kullanıcıların dikkatini çekmiş bir eklentidir.

·         Google XML Sitemaps

Bu eklenti WordPress kullanıcılarının arama motorlarını daha hızlı bir hale getirir. Kullanıcılar bu eklenti sayesinde kendilerine özel bir site haritasını kolaylıkla oluşturabilirler. Birçok farklı arama motoruna tıklandığı zaman site haritasının çıkmasını sağlayan bir eklentidir. Bu eklenti sayesinde kullanıcılar daha fazla görüntülenme ile birlikte karşılaşabilirler. XML eklentisi üzerinden bu işlemin yapılması oldukça kolay olacaktır. Site haritası için belirli bir yeri olmayan kişilerin sitemaps sitesini xml olarak girerler ise linklerini elde etmeleri kolay olacaktır. Bu girişin sonunda kullanıcılar XML üzerindeki bütün linklerine ulaşabilirler.

·         Akismet

WordPress uygulaması için yapılmış olan bir eklentidir. Bu eklenti ile birlikte kullanıcılar sitelerini daha korunaklı bir hale getirebilirler. Spam olarak düşecek yorumları engelleyebilir ve üye olmayan kişilerin siteye girişini engelleyebilirler. Bu eklenti sayesinde site kullanıcı olmayan ve zararlı olan yorumları engeller. Bu eklenti, site ilk başta kurulurken kullanıcılara tanımlanır. Ancak bu eklentinin aktif olarak kullanılabilmesi için kullanıcının sitede bir hesabı olmalıdır. Kendisine ait bir WordPress hesabını ücretsiz edinen kullanıcılar, bu eklentiden yararlanabilirler. Her kullanıcıya tanımlanan API anahtarını elde eden kişiler, bu eklentiden kolaylıkla yararlanabilirler. Bu eklenti hakkındaki tek dezavantaj yorumları oldukça hassas bir karede değerlendirmesidir. Bu değerlendirme içerisinde kullanıcılarının spam olmaması gereken yorumlarını da spam olarak değerlendirebilir.

·         WP Super Cache

Bu eklenti WordPress kullanıcıların istatistiklerini HTML olarak elde etmesine yardımcı oluyor. Kullanıcının sitesine giren üyeler, bu eklenti sayesinde PHP ile karşılaşmıyorlar. HTML olarak kullanıcılara gösterilen sayfaların yüklenme hızı oldukça hızlı bir hal alıyor. Ayrıca sunucuda oluşabilecek hataları da en aza indiren bir uygulamadır.

·         JetPack

JetPack WordPress sitesi kullanıcılarına içerisinde birçok farklı özelliği barındıran bir eklentidir. Bu eklentiyi kullanan kişilerin birçok işlemlerini tek çatı altında topladığı söylenebilir. Öne çıkan blogları özenle takip eder ve herhangi bir spam yorumuna karşı engeller. Ayrıca yorumların sosyal medya üzerinden olmasını sağlar ve kişilerin kim olduğunun bilinmesine yardımcı olur. Bu eklenti üzerinden kullanıcılar, en çok hangi konu hakkında takip edildiklerine ve istatistiklerine kolayca ulaşabilirler.

·         Really Simple CAPTCHA

Form için özellikle geliştirilmiş olan bir eklenti olduğu söylenebilir. Bu eklenti güvenlik duvarı ile ilgilidir ve kullanıcının sitesinin güvenliğini sağlar. WordPress kullanıcıları bu eklenti ile birlikte gerçek olmayan hesapları sitelerinden uzak tutabilirler. Ayrıca spam yorumları da engeller ve kullanıcının hesabının tamamen güvenli bir hale gelmesini sağlayan bir eklentidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*