Nasıl Yapılır: WordPress SEO’yu Yoast Eklentisiyle Kurma ve Ayarlama

WordPress SEO by Yoast eklentisi, herhangi bir WordPress web sitesinde bulunması gereken eklentilerden biridir (bu, herkesin gözünden gizlenmez). Web sitenizin Arama Motorlarındaki performansını önemsiyorsanız ve henüz yüklemediyseniz, bu eğitim tam size göre.

WordPress’in kendisi, yöneticinin bir web sitesinin SEO özelliklerini, sayfa başlıkları, meta etiketler, site haritaları vb. Gibi uygun bir şekilde mikro yönetmesine olanak tanıyan yerleşik özelliklere sahip değildir.

Neyse ki bu mega popüler eklenti işi iyi yapıyor.

Eklenti nasıl kurulur

  1. Kontrol Paneli> Eklentiler> Yeni Ekle’ye gidin.
  2. Arama kutusuna Yoast tarafından WordPress SEO yazın.
  3. Şimdi Kur bağlantısını tıklayın.
  4. Bir açılır uyarı kutusu, eklentiyi gerçekten kurmak isteyip istemediğinizi sorar, Tamam’ı tıklayın.
  5. Birkaç saniye içinde eklenti otomatik olarak indirilecek ve kurulacaktır. Geriye kalan tek şey Eklentiyi Etkinleştir’e tıklamaktır.

WordPress SEO’yu Yoast Eklentisiyle Ayarlama

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, Dashboard’da yeni bir SEO menü öğesi görünecektir.

Aşağıda, yapılandırmanız ve dikkat etmeniz gereken en önemli ayarlardan bazılarına işaret edeceğim. Elbette bunların önemi duruma göre değişebilir, ancak genel bir tablo çizmesi gerekir.

SEO sekmesini ilk kez ziyaret ettiğinizde, eklenti, Gösterge Tablosu> Ayarlar> Kalıcı Bağlantılar’da Kalıcı Bağlantılar yapınızı değiştirmenizi önerebilir.Genel bir fikir birliğine göre, Gönderi Adı kalıcı bağlantı yapısını kullanmak en iyisidir.

HermesThemes tarafından bir tema kullanıyorsanız, Dashboard> SEO> Başlıklar ve Metalar> Genel’de Başlıkları Yeniden Yazmaya Zorla onay kutusunu işaretlemenize gerek yoktur, boş bırakabilirsiniz.

EN ÖNEMLİ AYAR, KAÇIRMAYIN

Bilgilerinizi Gösterge Tablosu> SEO> Başlıklar ve Metalar> Ana Sayfa’da ayarlamayı unutmamanız zorunludur. Bu, en değerli çevrimiçi mülkünüzdür, akıllıca kullanın. Aşağıdaki ekran görüntüsüne benzer bir şeyle gitmenizi öneririm.

Başlık 6-9 kelimenizi maksimum 70 karakter olmak üzere kısa tutmanız tavsiye edilir.

Arama motorları Meta Açıklama etiketinden maksimum 156 karakter görüntüler, bu nedenle açıklamanızı kısa tutun ve robotlar için değil, insanlar için uygun hale getirin. Güzel, okunabilir bir açıklama uzun bir yol kat edecek.

Gösterge Panosu> SEO> Başlıklar ve Metalar> Sınıflandırmalar’da çok fazla ince ayar yapılması gerekmez, ancak Etiketler ve Biçim için “noindex, follow” onay kutularını işaretlemenizi öneririm.

Kontrol Paneli> SEO> Başlıklar ve Metalar> Diğer bölümünde Yazar ve Tarih Arşivleri için “noindex, follow” onay kutularını işaretlemenizi öneririm. Ek olarak,% 99 durumlarda ikisini de devre dışı bırakmak iyi bir fikirdir.

Bunu neden yapıyorsun? Yazar ve Tarih arşivlerini kullanmak, web sitenizde çok sayıda yinelenen içeriğe yol açabilir ve bunu istemezsiniz.

Gösterge Panosu> SEO> Sosyal> Facebook’ta, birisi ana sayfanızı beğendiğinde veya paylaştığında Facebook’ta görünecek bir resim ayarlayabilirsiniz. Varlığımızı tutarlı tutmak için logomuzla birlikte bir resim kullanıyoruz. Logonuzu veya belki mülkünüzün bir fotoğrafını kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu fotoğrafın genellikle küçük boyutta görüntüleneceğini aklınızda bulundurun, bu nedenle metin veya başka şeyler göstermeye çalışmayın. Kare biçimli bir logo en iyi sonucu vermelidir.

Gösterge Tablosu> SEO> XML Site Haritalarında, her zaman iyi bir fikir olan otomatik XML Site Haritalarını etkinleştirebilirsiniz.

Ve biraz ince ayar yapmak için son sayfa Gösterge Tablosu> SEO> Kalıcı Bağlantılar.

İlk bakışta tüm bu ayarlar ve seçenekler bunaltıcı görünebilir, ancak gerçekte tek gereken biraz sabır ve ayrıntılara dikkat etmektir. Onay kutularının ve seçeneklerin çoğunun net açıklamaları vardır, bu nedenle hepsini okuduğunuzdan emin olun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*