WordPress Çoklu Dil Eklentileri

Premium WordPress Çok Dilli Eklentileri

Listemizde yalnızca premium bir eklenti var ve bu eski favori WPML. Çoğu ücretsiz eklenti, bu eklentiyi ücretsiz hale getiren premium bir sürümle gelirken, WPML’nin ücretsiz bir sürümü yoktur ve gerçek bir premium eklentidir ve bu, kalitesine, özellik setine ve destek düzeyine açıkça yansır.

WPML (En Popüler)

İçeriği 40’tan fazla dile çevirmeye ve hepsini tek bir WordPress kurulumuyla çalıştırmaya yardımcı olur. Ve her dil sürümünü aynı etki alanına veya alt etki alanına yerleştirmenize izin verdiği için, çoklu siteler için çok uygundur. Tamamen farklı alanlarda farklı çeviri sürümlerini de bulabilirsiniz.

WPML, her iki çeviri yöntemiyle eşit derecede iyi çalışır. Bu amaçla içeriğinizi doğrudan WordPress panonuzdan seçtiğiniz hizmete gönderebilirsiniz ve çevrilen sürüm size iade edilir. Aynı zamanda, WPML’nin çeviri düzenleyicisi veya kendi masaüstü yazılımınızı kullanarak manuel çevirileri destekler. Düzenleyiciyi kullanarak belirli dil varyantlarını da ekleyebilirsiniz. WPML puanları, menü çevirilerini senkronize etmede, sayfa oluşturucularla oluşturulan sayfaları çevirmede, SEO özelliklerinde, çeviri hizmetleriyle entegrasyonda, esnek dil URL’lerinde ve RTL düzenlemede. Eklenti, çoğu standart WordPress teması ve eklentisiyle uyumludur

WPML, web sitenizde optimum site performansına sahip olmaya devam etmenizi de sağlayacaktır. Popüler Dize Çevirisi’ni güncelledi, yani sayfa yükleme süreleri% 50’den fazla azaldı . Bu gelişmeden o kadar eminler ki, çözülmemiş sorunlar yaşayan herkese paralarını geri alırken 12 aylık bir performans garantisi sunmaya hazırlar.

Lisanslar 29 ABD Doları (çok dilli bir blog için ideal) ve 195 ABD Doları (çok dilli bir CMS için ideal, istemciler için çok dilli siteler oluşturuyorsanız gereklidir) arasında değişir. Çeviri widget’ları ve çok dilli e-ticaret desteği ( WooCommerce Çok Dilli ile ) gibi tüm özellikleri sağlayan üst düzey lisanslardır . Çok dilli e-ticaret özelliği, hangi metinlerin çevrilmesi gerektiğini gösterir ve sizin için eksiksiz çevrilmiş mağazayı oluşturur. Ayrıca, WordPress arka ucunu çevirmeye ve Çevirmen rolleri oluşturmaya yardımcı olurlar. Bu nedenle, farklı dilleri konuşan ekip üyeleriniz varsa, bu yararlı bir özellik olabilir.

Hızlı, kullanımı kolay ve web sitenizi istediğiniz şekilde çevirmek için sınırsız seçenekler sunduğu için birçok projemizde kullanıyoruz. Ayrıca, WordPress için en popüler çok dilli çözümdür ve zaten çok ayrıntılı belgeler ve WPML’nin sağladığı inanılmaz destek dışında öğreticiler bulmayı çok kolaylaştırır. Onu seçerek yanlış gidemezsin.

TranslatePress

TranslatePress, web siteniz için hızlı ve kolay bir çeviri süreci sunan çok dilli bir WordPress eklentisidir. TranslatePress ile iki dilli ve çok dilli siteler oluşturabilirsin. Araçla ilgili harika olan şey, sayfanızın içeriğini ön uçtan çevirebilmenizdir. Formlardan, kısa kodlardan, öğelerden ve diğer bileşenlerden tüm metinleri zahmetsizce değiştirebilirsiniz. Ayrıca, TranslatePress kendi kendine barındırılan bir eklentidir, bu nedenle çevirilerinizi sonsuza kadar saklayabilirsiniz.

Ayrıca, değişiklik yaparken ileri geri atlamanıza gerek kalmaması için canlı bir önizleme görüntüler. Bu işlem tek başına sayfanızı veya blogunuzu hızlı ve rahat bir şekilde çevirmenize olanak tanır. Son olarak, TranslatePress yeni Gutenberg blok oluşturucuyu tam olarak desteklemektedir.

Ücretsiz WordPress Çok Dilli Eklentileri

Bu gönderideki eklentiler neredeyse tamamen WordPress dizininden alınmıştır, çünkü orada çok sayıda ücretsiz ve verimli ücretsiz çeviri eklentisi mevcuttur. Çoğu eklenti, otomatik çevirinin yanı sıra sıfırdan manuel düzenleme / çeviriye izin veren bir kombinasyon yöntemi kullanır.

Polylang

Bu eklenti, herhangi bir çeviri hizmetine bağlanmadan içeriği kendi başınıza çevirmenizi gerektiriyor. Bu nedenle, birden çok dil sürümünü kendi başınıza veya yardım alarak oluşturmak ve yönetmek istiyorsanız bu uygun bir seçimdir. Normal şekilde gönderi ve sayfalar yazabilir, kategoriler ve etiketler oluşturabilir ve ardından her biri için dili belirleyebilirsiniz.

Sadece bu da değil, ekranınızdaki dilin isminin görünümünü seçebilir ve uygun ülke bayrağını ekleyebilirsiniz. Ardından, istediğiniz herhangi bir gönderiyi veya sayfayı çevirin. Sayfaların ve yazıların tamamını veya yalnızca bir kısmını çevirebilirsiniz. Her dil iki harfli bir kodla tanımlanır ve bu kod, her dil sürümünün benzersiz URL’sinin bir parçasını oluşturur. Kullanıcılar bir pencere öğesi kullanarak bir dilden diğerine geçebilir. Bir prim eklentisi ek özellikler 99 $ ‘dan başlayan da mevcuttur.

Lingotek eklentisi teklif çeviri hizmetlerine Polylang ile güzel ekipleri. WPML kullanıyorsanız ve Polylang’a geçiş yapmak istiyorsanız , yardımcı olacak özel bir eklenti var.

WordPress’i GTranslate ile çevirin

WordPress’i GTranslate ile çevirin , web sitenizi 104 dile çevirmek için Google Çeviri otomatik çeviri hizmetine güvenir. Bu, web sitenizi internet kullanıcılarının neredeyse % 99 ‘unun kullanımına sunar. Otomatik ve insan tercümelerini birleştirerek tercümeleri yapmanızı kolaylaştırır. Ülke bayraklarını temel olarak yükleyen bir değişken dil seçici de dahildir. Menü öğeleri ülke bayraklarını yan yana taşıyabilir ve WooCommerce mağazaları tamamen çevrilebilir.

Premium sürümü SEO dikkat büyük bir öder ve web sitenizin uluslararası Erişimi artırmak için tasarlanmıştır. Çevirilerin manuel olarak düzeltilmesine izin verir ve bağlam içi çeviri özelliği ekler. Alt dizin veya alt alan URL yapısına sahip olmanıza, AMP sayfalarını çevirmenize, medyayı çevirmenize ve Canlı Sohbet desteği sağlamanıza olanak tanır.

Weglot Çeviri

Otomatik çeviri, Weglot hesabınızda bir Bağlamsal Düzenleyici kullanarak manuel olarak düzenleyebileceğiniz bir temel sürüm olarak hizmet eder. Yoğun içerikli siteler için yararlı bir özellik, cümleleri incelendi olarak işaretleyebilmenizdir. Bu, çevirinin tekrarlanmasını önler ve size zaman kazandırır. Çeviride kaliteyi artırmak için, Weglot’un profesyonel çeviri hizmetlerinden yararlanmayı seçebilirsiniz.

Değişiklikleri kaydettiğinizde, ön uçta dil seçeneği düğmeleri görünür. Kullanıcılar, sunduğunuz herhangi bir dil seçeneğinde içeriği görüntülemek için düğmeler arasında geçiş yapabilirler.

Eklenti, Google’ın çok dilli WordPress web siteleri için en iyi uygulamalarıyla uyumludur . Yeni dil sayfalarına otomatik olarak benzersiz URL’ler atar. Eklenti başlığı, açıklamayı, meta etiketleri, kategorileri vb. Otomatik olarak algılar ve çevirir. Weglot Translate ile çevrilen sayfaları ziyaret eden bir kullanıcı, orijinal dil sayfalarında bir kullanıcıyla aynı deneyimi yaşar. Web sitesinin tamamında seçilen dili korur. Site Yöneticileri, dil düğmelerinin görünümünü ve konumunu değiştirebilir.

Weglot, küçük web siteleri için ücretsizdir (2000 kelimeye kadar). Diğer web siteleri için ödeyeceğiniz fiyat , çeviriye ihtiyaç duyduğunuz kelime sayısına ve ihtiyacınız olan dil seçeneklerinin sayısına bağlıdır. Tüm paketlerin Pro çeviri hizmetlerine erişimi vardır. Mevcut paketinizin kelime sayısını aşarsanız, hizmette herhangi bir kesinti olmadan otomatik olarak sonraki pakete yükseltilirsiniz.

Babble

Babble , GitHub deposundan ücretsiz olarak indirebileceğiniz açık kaynaklı ve hızlı bir eklentidir. Yazarlar, diğer eklentilerden% 20 daha hızlı çalıştığını iddia ediyorlar, bu da% 40 daha az sorgu ile. Etkinleştirmeden sonra, ayarlarda yeni dili etkinleştirin ve ardından çevirmek istediğiniz herhangi bir sayfa veya gönderiye tıklayın. Arayüz, çeviriyi kolaylaştırmak için orijinal içeriği ve boş bir alanı aynı ekranda yan yana yerleştirir. Çeviriyi tamamladığınızda, Dil Değiştirici Pencere Öğesini kenar çubuğuna ekleyin. Kullanıcılar daha sonra bir dilden diğerine geçebilir.

Fark etmiş olabileceğiniz gibi, bu eklenti çeviriyi kendi başınıza halletmenizi gerektirir ve herhangi bir harici araç veya hizmet kullanmaz. Elbette, bu amaç için yardım kiralayabilirsiniz. Web sitenizi dilediğiniz kadar dil kullanarak çalıştırabilir ve kalitesinden emin olabilirsiniz, çünkü eklentinin geliştiricileri aynı zamanda WordPress’in temel katkılarıdır.

WooCommerce Çok Dilli

WooCommerce Multilingual, gelişen WooCommerce web sitenizi WPML ile çalıştırmayı teklif eden yeni bir çözümün kilidini açar. Artık web alanınızı çok fazla dilde zahmetsizce çevirebilirsiniz. yani, çevrimiçi mağazanızın deneyimini küreselleştirebilirsiniz. Ayrıca farklı para birimlerini kabul ederek e-ticaret platformunuzu çalıştırmanıza da olanak tanır. Bu WordPress çok dilli eklentisi ile tüm ürünlerinizi basit, değişken, gruplanmış veya harici olarak çevirebilirsiniz.

En iyisinin ne olduğunu biliyor musun? Eklentinin basitliği, hepsini kendi başınıza yapmanız için sizi teşvik ediyor. Hayır, bunu sizin için yapması için birini tutmanıza gerek yok. Öğe çevirisinin yanı sıra, müşterilere ve yöneticilere kendi dillerinde e-postalar gönderebilirsiniz, böylece deneyim bozulmadan kalır. Bu arada, WooCommerce Multilingual farklı temalarla uyumlu olsa da, her türlü modern WooCommerce eklentisini de destekliyor .

WP Multilang

WP Multilang, sayfalarınızı farklı dillere çevirmek için tam gelişmiş bir özelliğe sahip çok dilli bir WordPress eklentisidir. Kısacası, WP Multilang ile gönderileri, meta açıklamaları, menüleri, başlıkları, widget’ları, multimedya dosyalarını çevirebilir, adlandırabilirsiniz. Neyi çevirmek isterseniz isteyin, WP Multilang’ın gücünü kullanarak bunu sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Ve size bir kuruşa mal olmadığı için hemen bir şans verebilirsiniz.

WP Multilang’ın çok sayıdaki özellik ve işlevinden bazıları çoklu site desteği, REST uyumluluğu ve tek bir yerelleştirme için birçok dil ayarlama seçeneğidir. Son olarak, WP Multilang, WordPress temalarının yanı sıra birçok farklı eklenti ve web sitesi kurucusuyla çalışır. Web sitenizin çevirisini istediğiniz dile gelince sıfır sınırınız var, bu yüzden harekete geçin ve çeviriye başlayın.

Çok Bölgeli Dil Değiştirici

Adından da anlaşılacağı gibi Multisite Language Switcher, diller arasında anında geçiş yapmanızı sağlayan ücretsiz bir WordPress Multilingual eklentisidir. Multisite Language Switcher ile birlikte WordPress multisite özelliği sayesinde, artık farklı dillerde kolaylıkla çalıştırabileceğiniz kendi web siteleri merkezinizi oluşturabilirsiniz. İşleri ilerletmek için, aracı indirin, WordPress yöneticinizin eklentiler bölümünden kurun ve etkinleştirin ve artık hazırsınız. Bilginiz için, her blogda Multisite Language Switcher eklentisini ayrı ayrı etkinleştirmeniz gerekir.

Artık çevrilmiş yazılarınızı ve sayfalarınızı, kategorileri ve etiketleri birbirine bağlayabilir ve bir pencere öğesi, Gutenberg bloğu veya kısa kod kullanabilirsiniz. Herhangi bir ek bilgi için, her zaman destek forumuna erişebilir ve zaman ve enerjiden tasarruf edebilirsiniz.

Elementor için Polylang Connect

Polylang Connect for Elementor eklentisi hakkında konuşurken, gerçekten fazla tanıtıma ihtiyacınız yok. Bu WordPress Çok Dilli eklentisi, mükemmel Polylang eklentisini olağanüstü Elementor sürükle ve bırak sayfa oluşturucusuna bağlar . Artık diller arasında hızlıca geçiş yapabilir ve gerçekleştirmek istediğiniz her türden şablon ince ayarını yapabilirsiniz.

Her dil için ayarları ayrı ayrı yapılandırabilir veya bazı içerikleri genel olarak (bir başlık gibi) ayarlayabilir ve geri kalan her şeyi seçtiğiniz dile özel tutabilirsiniz. Daha iyi bir anlayış için, canlı önizleme sayfasını ziyaret ettiğinizden ve çalışırken gördüğünüzden emin olun. Dahası, istediğiniz zaman artı plana yükseltebilir ve daha da pratik özelliklere erişebilirsiniz. İşin büyük bölümünü sizin yerinize aletler yapsın.

Google Web Sitesi Çevirmeni

Google Çeviri , ihtiyacınız olan her tür içeriği yüzden fazla dile çevirmek için popüler ve kullanışlı bir araçtır. Dahası, kullanımı ücretsizdir. Çeviriler otomatik ve oldukça basit. Google Web Sitesi Çevirmeni , herhangi bir WordPress web sitesinin içeriğini çevirmek için bu Google aracının gücünden yararlanır. Eklentiyi kurup etkinleştirdikten sonra, orijinal dilinizi ve çevirisine ihtiyaç duyduğunuz dilleri belirtmeniz gerekir. Sunulan tüm dilleri de seçebilirsiniz. Çeviri daha sonra otomatik olarak gerçekleşir.

Kısa kodları kullanarak herhangi bir gönderiye veya kenar çubuğuna bir pencere öğesi ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar, bir açılır menüden veya ülke bayrağına tıklayarak bir dil seçmek için widget ile etkileşime girebilirler. Saniyeler içinde, web sitenizin tüm içeriğinin seçtiğiniz dilde göründüğünü göreceksiniz. Web sitenizin bazı kısımlarını çevirinin dışında bırakabilirsiniz. Widget’ınız için stil seçmeye gelince, dört seçenek mevcuttur. Ve satır içi düzenlemeyle basit ayarlar, kurulumu gerçekten kolaylaştırır. Eklentiyi yapılandırdıktan sonra, ayarları diğer sitelere de aktarabilirsiniz. Ve son olarak, eklenti hızlı etkilidir çünkü herhangi bir harici dosya yüklemez, gereksiz JavaScript ve CSS dosyaları yüklemez.

Lingotek Çeviri

Lingotek Translation bağımsız bir eklenti değildir. Polylang ile birlikte çalışır ve gerekli dil becerilerini sağlayarak onu tamamlar. Lingotek , üç tür çeviri hizmeti sunan birinci sınıf, bulut tabanlı bir çeviri ağıdır. İlki 100.000 karaktere kadar ücretsiz bir makine çevirisi, ikincisi ise Lingotek metin düzenleyicisi kullanarak içeriği çevirebileceğiniz topluluk çevirisidir. Üçüncü seçenek, Lingotek’in profesyonel çevirmenlerin yardımıyla profesyonel çeviri hizmetlerine gitmektir. Son seçenek, birinci sınıf çeviri kalitesini garanti eder.

Bu eklentiyle çalışmak için bir Lingotek hesabı oluşturmanız gerekir. Eklentinin sizin için yaptığı şey, içeriğinizi çeviri için Lingotek’in sunucularına aktarmaktır. İlerlemeyi bir ilerleme çubuğunda izleyebilirsiniz. Daha sonra çevrilen içerik web sitenize iade edilir. Gönderiler, sayfalar, medya, kategoriler, gönderi etiketleri, menüler ve widget’lar oluşturabilir ve her biri için dili belirleyebilirsiniz. Ayrıca, her dil için farklı bir alt alan adı veya alan adı kullanabilirsiniz. Kullanıcıların işini kolaylaştırmak için menüye veya widget olarak bir dil değiştirici ekleyin. Her şeyden önce, WordPress yönetici alanı seçtiğiniz herhangi bir dilde de olabilir.

Google Dil Çevirmeni

Doğru araçlara sahip olduğunuzda bir WordPress web sitesini çevirmek karmaşık olmak zorunda değildir. Google Language Translator ile, işi sizin için otomatik olarak yapan güçlü makine sayesinde işi oldukça hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Kesinlikle, yapılandırmayı ayarlamaktan başka çok fazla iş yapmanıza gerek yok ve hepsi bu. Temel olarak, kurarsınız ve unutursunuz.

Ücretsiz pakete gelince, Google üst çerçevesini gizleme, menüleri ve widget’ları çevirme, temalar ve eklentiler, RTL desteği ve değişken dil seçici gibi özellikler alırsınız. Google Dil Çevirmeni ile bir WooCommerce web sitesini de çevirebilirsiniz. Daha fazla özelliğe ihtiyaç duyduğunuzda, premium planla işleri her zaman hızlandırabilirsiniz. Eğlenceli gerçek: Google Language Translator yarım milyondan fazla web sitesine güç veriyor, yani bir şeyi son derece iyi yapıyor.

BuddyPress Çok Dilli

Çok dilli bir BuddyPress web sitesi çalıştırmak istiyorsanız, işte hile ücretsiz olarak yapan bir WordPress eklentisi. BuddyPress Multilingual, WPML ile BuddyPress sayfaları için çeviriler sunan şık, kullanımı kolay ve güçlü bir araçtır. İster tek ister çok siteli bir kurulum çalıştırın, BuddyPress Multilingual her ikisiyle de sorunsuz çalışır. Etrafta dolaşmak, bir forumun veya topluluk web sitesinin çevirisine nasıl yaklaşılacağını bilmemek yerine, artık BuddyPress Multilingual ile bir şampiyon gibi yapabilirsiniz.

Bazı özellikler arasında dil değiştirme, e-posta bildirimlerinin çevirisi bulunur ve tüm BuddyPress akışının mevcut dilde çalışmasını sağlar. Ek yardım ve yardıma ihtiyacınız olursa, BuddyPress Multilingual’ın desteğiyle her zaman iletişime geçebilirsiniz. BuddyPress Multilingual’ın yardımıyla BuddyPress web sitenizi başka bir seviyeye taşıyın.

Loco Çeviri

Loco Translate, PO ve MO dosyalarını tam olarak destekleyen mükemmel bir çok dilli WordPress eklentisidir. Kullanıcı dostu tarayıcı içi düzenleme ile, çeviri dosyalarıyla küçük bir esinti içinde ilgilenebilirsiniz. Tüm işi yönetici panonuzdan yaparsınız, herhangi bir üçüncü taraf platformunu kullanmanıza gerek kalmaz. Bunun da ötesinde, Loco Translate, bir geliştiriciyseniz, dizeleri çıkarmak ve şablonlar oluşturmak gibi yerelleştirme araçlarıyla da donatır.

Dil dosyalarını doğrudan temanızda veya eklentinizde oluşturabilir ve güncelleyebilirsiniz. Bu şekilde, özel çevirileri kaydetmek istediğinizde korumalı dil dizininden yararlanırsınız. Loco Translate ile WordPress web sitenizin veya blogunuzun yerelleştirilmesini veya küreselleştirilmesini şimdi yönetin ve sürdürün ve bir daha asla sorunla karşılaşmayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*