WordPress Contact Form 7 Eklentisi Kurulumu

WordPress altyapısını kullanan web sitelerinin iletişim formu kısmını oluşturmalarını sağlayan oldukça kullanışlı bir eklenti arıyorsanız Contact Form 7’ye bakmalısınız. Bu eklenti sayesinde web sitenizi oluşturduğunuz zaman bir form eklentisi ekleyerek iletişim konusunda daha büyük bir avantaj sağlayabilirsiniz. Bu iletişim formunu indirip kurmak isteyenler için eklentinin nasıl kurulacağınız anlattığımız bir yazı hazırladık sizler için.

Contact Form 7 Kurulumu Yapma

Kuracağınız bu form eklentisi tek başına yeterli olmaycaktır. Eklentiyi WP Mail SMTP by WPForms eklentisi ile kurmak iletişim formu sayfası için daha iyi olacaktır. E-posta adresiniz ile satın alacağınız alan adı ve hosting sunucu kullanımı sağlayacaksanız WordPress kurulumundaki e-postanın da iletişim form kurulumu ile aynı olması iyi olacaktır. WordPress Contact Form kurulumu yapmadan önce sitenin admin paneline erişim sağlamanız gerekiyor.

Daha sonra Contact Form eklentisini yüklemek için panelin sol tarafında yer alan “Eklentiler” menüsüne tıklamanız gerekecektir. Açılan sayfada “Yeni ekle” butonunu bulup bu butona tıklamalısınız.

Açılan sayfa üzerinde sağ tarafta eklenti arama kısmını göreceksiniz. Buraya “Contact Form 7” yazarak aratmanız gerekiyor. Aramayı gerçekleştirdikten sonra bu eklentiyi “Hemen Yükle” diyerek yükleyebilirsiniz. Eklenti bu sayede web sitene yüklenmiş olacaktır. Daha sonrasında istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Eklenti yüklemeyi tamamladıysanız daha sonrasında “Etkinleştir” butonuna tıklayarak aktif bir duruma getirin. Sol tarafta bulunan menüde İletişim satırı oluşması lazım. Burada bulunan iletişim menüsü altında “İletişim Formları” kısmının yer aldığını göreceksiniz. Bu satıra tıklamanız gerekiyor. Açılacak olan ekranda ise standart bir form görüntüsü olacaktır. Form satırında yer alan “Kısa Kodu”, iletişim sayfasına eklediğiniz zaman form sayfada gözükecektir. Bu işlemin öncesinde formun durumunu kontrol etmeniz için “Düzenle” butonuna tıklamalısınız.

Açılan sayfadaki üst kısımda “Posta” sekmesine tıklayın. Burada “Kime” ve “Kimden” olan alanlarının doğruluğunu kontrol edin. Eğer her şey iyiyse formun kısa kodunu seçip kopyalamanız yeterli olacaktır. Bu işlemden sonra da iletişim formunu yerleştirmeniz gereken bir sayfaya ihtiyacınız olacaktır.

İletişim Sayfası Oluşturma

Kurulum yapıldıktan sonra iletişim formunun kodunu yerleştirmeniz gereken bir iletişim sayfasına ihtiyacınız olacaktır. Bunu oluşturmak için admin panelinde sol kısımda yer alan “Sayfalar’a” tıklamanız gerekiyor. Daha sonra açılacak olan sayfada “Yeni Ekle” butonunu bulmalısınız. Bu sayfada yeniden oluşturacağınız sayfalara isim atayın. Sonrasında kopyaladığınız “Contact form” kodunu buraya yapıştırmalısınız. İletişim sayfası içinde farklı bilgiler de olsun isterseniz buraya kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz. Yayınladıktan sonra güncel haliyle görebileceksiniz. Eklenilen form ve iletişim sayfası başarılı bir şekilde oluşmuş olacaktır.

İletişim formunun çalışıp çalışmadığını ise ilgili alanları doldurup “Gönder” dedikten sonra kontrol edebilirsiniz. Bu sayede form çalışıyorsa size form bilgileri gelecektir. Çalışmıyorsa da bir uyarı ile karşılaşmış olacaksınız. Fakat formun çalışması için Mail SMTP ayarının yapılmış olması gerekiyor. Bu ayarları yapmanız için bir eklenti kurulumu yapmış olmanız gerekiyor. Bunun da nasıl yapılacağını anlatalım.

Mail SMTP Ayarları

Bu ayarları yapabilmek için web sitenize WP Mail SMTP by WPForms eklentisi kurmanız gerekiyor. Daha sonrasında ise eklenti ayarlarını gerçekleştirmek adına sunucu üzerindeki e-posta adresiyle ilgili birkaç bilgiye ihtiyacınız olacaktır.

Admin panelinin sol tarafında yer alan “Eklentiler” satırına tıklayın ve sonrasında “Eklenti Yükle” butonuna basın. Açılacak olan sayfada arama moruna eklentinin adını yazarak aratın. Bulduğunuz eklentiyi “Hemen Yükle” diyerek oldukça kolay bir şekilde yükleyebilirsiniz.

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra bu eklentiyi kullanılabilir hale getirmeniz lazım. Daha sonra eklenti üzerinde yer alan “Etkinleştir” butonuna tıklamanız gerekiyor. Yüklediğiniz eklentiyle ilgili ayarları yapabilmek için Ayarlar menüsüne erişim sağlamalısınız. Buradan WP Mail SMTP satırını bulun ve tıklayın. From Name ve From Email kısmı otomatik olarak bilgilerinizi alacaktır. From Email kısmında var olan e-posta adresi ile SMTP Username kısmına yazılacak olan e-posta aynı olmalıdır.

Sayfayı aşağı doğru çektiğinizde “Mailler” kısmında yer alan Other SMTP seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Daha sonra e-posta hesabının SMTP Host bilgilerini girmelisiniz. Eklentinin e-posta hesabına erişim sağlaması adına giriş bilgilerinin yeniden girilmesi istenecektir. Daha sonra “Authentication” tikini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bu kısmı aktif ettiyseniz “SMTP Username” kısmına e-posta adresini girmeniz gerekiyor. Daha sonra hesabın şifresini girmelisiniz. Bu bilgilerin girilmesinin ardından “Save Settings” kısmından kaydedin.

Yapılan ayarların çalışıp çalışmadığını ise test etmeniz gerekiyor. Bunu da bulunan sayfanın üst kısmında yer alan Email Test butonu ile halledebilirsiniz. Buraya tıkladıktan sonra açılacak olan sayfada “Send To” kısmına e-posta adresi yazabiliyor olmalısınız ve “Send Email” butonuna tıklamalısınız. Problem yoksa “Test e-postası başarıyla gönderildi” şeklinde bir yazı satırı görünecektir.

Sitede yer alan iletişim sayfasındaki formun çalıştığından emin olun. Formu doldurup gönderin ve alacağınız dönüte bakın. Bu sayede kuracağınız bu form eklentisiyle sorunsuz ve kullanışlı bir web sitesi oluşturmuş olacaksınız. İletişim kurmada herhangi bir zorluk yaşamadan ziyaretçileriniz size ulaşabilecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*