WordPress 3 Farklı Yöntemle Tema Yükleme

WordPress sitenize bir tema yüklemek istiyorsanız tema yükleme işlemini üç farklı yöntemle gerçekleştirebilirsiniz. WordPress üzerinde hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere pek çok farklı tema seçeneklerine erişebilirsiniz. Web sitesi açtıktan sonra yapacağınız ilk adım tema yüklemek olacaktır. Bu yüzden içeriklerinize uygun olan temayı seçebilirsiniz.

WordPress tema yüklemek oldukça kolaydır ve istediğiniz temayı siteniz için seçebilirsiniz. Tema yükleme işlemini ise üç farklı gerçekleştirme imkânınız vardır. Hangisi size daha kolay ve daha uygun geliyorsa bu seçeneklerden biriyle tema yükleyebilirsiniz.

WordPress.org Tema Deposundan Tema Yükleme

  • Tema deposunda yer alan temalardan istediğinizi seçebilmek ve yüklemeniz oldukça basittir. Bu işlemi ise panel üzerinde yer alan Tema yükleme ile yapabilirsiniz.
  • Öncelikle admin paneline erişim sağlamanız gerekiyor. Buradan Görünüm kısmından Temalar sekmesini bulmalısınız.
  • Temalar başlığının yanında yer alan Yeni Ekle butonunu bulup tıklamanız gerekiyor.
  • Daha sonra karşınıza açılacak olan sayfada Tema Ekle seçeneği ile farklı temalar gelecektir. Bu sayfa içerisinden istediğiniz temayı seçebilirsiniz
  • Özellik Filtresi seçeneğinden yararlanarak istediğiniz özelliklere uyan bir tema seçmeniz daha kolay olacaktır. Bu sayede tasarım ve kullanım kolaylığı için oldukça iyi temalara erişebilirsiniz.
  • İsterseniz de tema seçmek için arama kısmına istediğiniz bir özelliği yazarak tema aratabilirsiniz. Arama işlemini bitirdikten sonra tema üzerine tıklamanız gerekiyor. Sonrasında Kur ve Ön izleme seçenekleri çıkacaktır. Bu seçeneklerde ön izlemeyi seçmek isterseniz temanın nasıl duracağını görebilirsiniz. Kur butonuna tıklayarak WordPress’te tema kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
  • WordPress tema ekle işlemi bittikten sonra karşınıza çıkan etkinleştirme seçeneği sayesinde gerekli eklenti gerektiren temalar için bunu yapabilirsiniz. Etkinleştirme işlemini de yaptıktan sonra tema kurulumunu başarılı bir şekilde yapmış olacaksınız.

Tema Dosyası ile Tema Kurulumu

MyThemeShop ya da ThemeForest’tan satın alabileceğiniz temalarla web sitenizi daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Satın aldığınız temaları web sitenize yüklemek istiyorsanız belli adımları takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Öncelikle WordPress admin paneline giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonrasında Görünüm kısmında Temalar seçeneğine erişim sağlayın.
  • Temalar kısmının yanında yer alan Yeni Ekle butonunu bulun ve bu butona tıklayın.
  • Daha sonra açılacak olan sayfada Tema Ekle seçeneği göreceksiniz. Burada farklı temalara erişim sağlayabilirsiniz.
  • Karşınıza çıkan sayfada arama yapmakla uğraşıp vakit kaybetmenize ise hiç gerek yok. Tema Yükle seçeneğini seçtikten sonra temanızı rahat bir şekilde yükleyebilirsiniz.
  • Açılan sayfada Dosya Seç seçeneği göreceksiniz. Buradan seçeneğe tıklayarak sitenize yüklemek istediğiniz hangi tema varsa onu rahat bir şekilde yükleyebilirsiniz. Bilgisayarınızda yer alan tema dosyanı bulup tıklayın. Daha sonrasında Hemen Yükle butonuna basın ve yüklenmesini bekleyin.
  • Bu aşamadan sonra tema seçiminiz yüklenecektir. Tema yüklenince Etkinleştir seçeneğiyle karşılaşacaksınız. Bu etkinleştirme butonu sayesinde WordPress tema yüklemi tamamlanmış olacaktır.

FTP ile Tema Yükleme

FTP ile WordPress tema yükleme işlemi yapmak istiyorsanız oldukça güzel yöntemlerden biridir. Başlangıç seviyesinde olan kişiler için biraz zor olabilir ama daha profesyonel kişilerin tercih edeceği bir yöntemdir.

Bazı hosting firmaları WordPress altyapısı için admin paneline dosya yükleme sınırı koyabiliyor. Bu durumlarda da WordPress tema yükleme işlemi sırasında hata alınabiliyor. Hosting firmalar yüzünden böyle bir sınırlamaya maruz kalıyorsanız öncelikle bunu değiştirmelisiniz. Aynı firma ile çalışmaya devam edip sınırlama söz konusu olduğu zaman kullanabileceğiniz tema yükleme yöntemi sayesinde istediğiniz temayı yükleyebilirsiniz.

  • Öncelikle yüklemek istediğiniz temanın Zip formatını bulup indirmeniz gerekiyor yoksa dosya çalışmayacaktır. Daha sonra dosyayı dışa aktar diyerek dosya halinde bilgisayarınızda bulundurun.
  • Dışarı aktarımı tamamladıysanız tema dosyasını Zip dosyası ile aynı isimde göreceksiniz. Bu sayede FTP ile sitenize yükleme işlemini gerçekleştirebileceksiniz. Yani kullanacağınız dosya dışarı aktardığınız dosya olacaktır tamamen.
  • Daha sonra Fille Zilla programını indirip kurmanız gerekiyor. Bu programı indirip kurulum işlemini tamamladıktan sonra program bilgisayar ile server arasında bir bağlantı kuracaktır. Bu bağlantıyı kurabilmek adına da sizden kullanıcı adı ve parola bilgileri isteyecektir. Bu bilgilerini bilmiyorsanız destek talebini kullanarak firmadan bu bilgilere erişim sağlamanız mümkün olacaktır. Bu sayede FTP bilgilerinizin tam olarak ne olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Daha sonra site serverı ile bilgisayarınız bağlantıyı kuracaktır. Bağlantı kurulduktan sonra sağ taraf artık server sol taraf ise bilgisayarınız olacaktır. Ekranın sağ kısmından Public_html kısmına tıklayın. Bu kısımdan wp-content kısmına giriş yapın ve buradan da Themes kısmını girin. Burada temalarınızın yüklü olan dosya dizinini bulacaksınız. Bu sayede temalarınıza rahat bir şekilde erişim sağlayabileceksiniz. Daha sonra bilgisayar tarafından siteye eklemeye karar verdiğiniz tema dosyasını bulmalısınız. Burada bulunan Yükle butonuna basın. Seçtiğiniz WordPress tema yüklemesi oldukça kısa bir süre içinde gerçekleşecektir.
  • Temayı FTP ile yükledik ama aktif hale de getirmek gerekiyor. Bunun için Görünüm kısmından Temalar sekmesine erişmeniz gerekiyor. Buradan tema etkinleştirmesini aktif hale getirin. Bu sayede çok rahat bir şekilde tema yükleme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*