WordPress Form Oluşturma :Kayıt –Başvuru-Sipariş Her Tip

WordPress sisteminin en kolay yanı hiçbir kod bilgisine ihtiyaç duymadan internet sitesi kullanımı için akla gelen tüm işlevsek özellikleri kolay gerçekleştirmek olabilir. Bu anlamda ‘’ teklif formu oluşturur’’ ‘’ rezervasyon formu oluşturur’’ ‘’ iş başvuru formu oluşturabilir’’ ‘’ insan kaynakları formları ‘’ gibi birçok form oluşturmak için eklenti si ile kolayca site üzerinden gerçekleştirmeniz mümkünlük kazanır. Çoğu eklenti WordPress form hazırlama konusunda sınırlı kalabiliyor.

Quform-WordPress Form Builder

Form oluşturma adına ihtiyaç duyulan tüm özelliklere sunan eklenti olarak sizi karşılar.

Bu form ile neler yapılabilir inceleyelim.

WordPress seçmeli form oluşturma

WordPress aşamalı form oluşturma

WordPress müşterilerin resim yolmaya yarayan formun oluşturması

Çok sayfalı form hazırlama

Tek gönderimde birden fazla eposta adresine gönderim

Sürükle bırak teknolojisi ile form elemanlarını istenen yere konuşlandırma

Forma alanlarına ve düğmelerine simge ekleyebilme

İki sütunlu form alanı oluşturabilme

Captcha ve reCaptch desteği

Form girişleri admin panelinde görüntülüyebilme

Forma dosya ekleme

Eş zamanlı form ön izleme

Formda kullanıcının tercihine göre alanları aktif pasif edebilme

Kayıtlı olan olmayan kulacılara formun görünürlüğünü ayarlama

Çok sayfalı formlar için ilerleme çubuğu

Birçok özelliği içinde bulunduran yetenekli işlevsel eklenti olarak karşınıza çıkmaktadır.

Admin panelinden Formlar//Yeni ekle yolunu izleyin Bir Form Oluştur penceresi açılır. Bu pencerede form için isim belirlersiniz. İkinci adım olarak oluşturacağınız alan ekrana gelir. Bu alanda form ekleyip çıkarabiliyorsunuz. Örnek olarak rezervasyon formunu yaparsak bu form için takvim oda kişi sayısı telefon eposta acil durumda telefon gibi form alanlarından oluşacaktır. Öncelikle isim alanını ekleyin. Açılır pencere Temel sekmesinde Parçalar kısmına gelirsiniz. İlk sekmesine tıklayın ve Alt Etiket isimli kutucuğa Ad yazınız. Son sekmesinde de Alt Etiket isimli kutucuğa Soy isim yazılır ve kaydedilir. İsim alanından sonra tarih Giriş tarihi Çıkış tarihi isimli iki alan oluşturunuz. Diğer eklentileri de menüden seçerek istediğiniz rezervasyon formunu oluşturun.

Web sitenize sipariş formu eklemek istiyorsanız her e-ticaret web sitesinin bu forma ihtiyacı vardır. Müşterilerinizin bir ürün ve hizmeti sipariş edebilir. Çevrimiçi ödemeler yapmaları da mümkün kılar.

Supercart

Sipariş formların oluşturulmasına eksiksiz tasarlanan WordPress eklentisidir. Tek sayfa olarak ta kullanılabilir. Güvenli olduğu kadar kullanımı kolaydır. WHMCS’yi öncelikle yüklemeli  eğer  daha önce yüklediyseniz de WordPress sipariş formu eklentisi indirmeniz ve bu eklentiyi etkinleştirmeniz yeterli olacaktır.

Woo Ürün Tablosu İnceleme

Bu eklenti ile tüm WooCommerce ürünlerinizi tablo formatında görüntülemeye fayda sağlar. Sadece kısa kod kopyalanarak sayfaya yerleştirme ile sağlanır.

WooCommerce İçin ARG Çok Adımlı Ödeme

Bağlantı ve kayıt adımların entegrasyonu ile sipariş inceleme aşamasının kullanılırlığı ödeme aşamalarını gösterme /gizleme/ birleştirme olanağı sağlar.

Ninja Formları için Paypal Ödeme Ağ geçidi

Özel sipariş formları oluşturmanızda Paypal hesabını kullanarak ödeme almaya olanak verir.

Süper Formlar – Hesap Makinesi

Bu WordPress uzantısı ile kullanıcı tarafından girilen verilere dayanarak gelişmiş hesaplama formu oluşturulur.

WHMCS Sepet ve Sipariş Sayfaları

WooComerce Ekstra Ürün Seçenekleri sıralanabilir.

Kayıt formu oluştururken Kullanıcı adı şifre mail web sitesi adresi ad soyadı takma adı biyografı olarak eklenti oluşturursunuz. Başvuru formlarını oluşturmak içinde WPForms etkinleştirmek ve öncesinde de yüklemek gereklidir. Kayıt formunda aşağıdaki alanları oluşturursunuz. İsim Kullanıcı Adı Eposta adresi Şifre Kısa biyografi alanlardan eklenir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*