W3 Total Cache Eklentisi Nedir Ve Özellikleri

W3 Total Cache, web sitenizin hızını artırmak için 1 milyondan fazla WordPress web sitesi sahibi tarafından yüklenen ücretsiz bir WordPress eklentisidir. Aktif olarak güncellenen bu eklenti, web sitesi performansını artırmak için en iyi WordPress eklentisi olarak kabul edilir. WordPress eklentilerinin en iyilerinden biri olan W3 Total Cache, web sitesinin hızını gözle görülür bir ölçüde artırabilir. Web sitesi hızını artırmak için birçok optimizasyon aracını toplayan ve kullanıcılara çok çeşitli ayarlama seçenekleri sunan bir WordPress eklentisidir. Eklentinin şu anda bir milyondan fazla aktif kullanıcısı var ve ayrıca her gün binlerce benzersiz trafik alan ünlü web sitelerini kullanıyor. W3 toplam önbellek; önbelleğe alma ve web sitesi optimizasyonunu iyi yapabilen ve birçok ayarı olan bir yazılım paketi eklentisidir. Ayrıca tüm işlevler sizin için ücretsizdir. W3 Total Cache eklentisini doğru ayarlarla kurup CDN servisleriyle entegre etmenin bir sonucu olarak site hızı açısından harika sonuçlar elde edilir. W3 Total Cache Eklentisinin kısaltılmış hali W3TC’dir.

W3TC eklentisinin faydalarından bazıları şunlardır: Site performansında büyük bir gelişme göreceksiniz, geliştirilmiş web sitesi performansı, google ve alexa’da daha yüksek sıralama anlamına gelir, tarayıcı önbelleği sayesinde sayfaları milisaniyeler içinde ziyaretçilerinize açılabilir, daha yavaş bir web sitesi yükleme hızı, ziyaretçilerin web sitenizde daha fazla sayfayı ziyaret etmesine neden olur, yüksek trafik koşullarında bile web sitenizin yüksek performansını sağlayın, CSS, JS, HTML ve diğer kodları sıkıştırarak, bant genişliğinin% 80’i kaydedilebilir.

W3TC Eklentisinin Bazı Özellikleri

  • Sıkıştırılmış CSS ve JS dosyalarını barındırmak için CDN sağlayıcılarını kullanmanıza izin verir.
  • Medya dosyalarını ve tema dosyalarını CDN sağlayıcıları ile paylaşmanıza olanak tanır.
  • CDN sağlayıcısında sayfaları ve makaleleri saklamanıza olanak tanır.
  • CDN sağlayıcısında kategorileri, etiketleri, yorumları ve arama sonuçlarını saklamanıza olanak tanır.
  • Arama sonuçları sayfalarını önbelleğe almanıza izin verir.
  • Veritabanı nesnelerini önbelleğe almanıza izin verir.
  • Nesneleri önbelleğe almanıza izin verir.
  • Sayfaların, metin sayfalarının ve besleme sayfalarının boyutunu azaltmanıza olanak sağlar.
  • parti JS dosyalarını küçültmenizi veya satır içi yapmanızı sağlar.
  • Üçüncü taraf CSS dosyalarını küçültmenize veya satır içi yapmanıza olanak tanır.
  • JavaScript dosyalarını altbilgiye taşımanıza izin verir.

W3 Total Cache eklentisi, CDN hizmetine sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir. Bununla birlikte, site dosyalarını en aza indirip sıkıştırarak da trafikten tasarruf sağlar. Açıkçası, bu eklentinin evrensel sıkıştırma ayarları, web sitenizin genel hızını ve performansını 10 kat artırabilir. Ayrıca, kullanıcı deneyimini daha da iyileştirirken web sitenizdeki indirme süresini büyük ölçüde azaltabilir. Bu nedenle, barındırma sağlayıcısından bağımsız olarak güvenilir bir önbellekleme uygulaması olarak kullanılabilir. Buna karşılık, WP Super Cache, nispeten zayıf sunucularda daha iyi çalışır. W3 Total Cache, JavaScript ve özel stil sayfası (CSS) dosyalarını ve nesne önbelleğini küçültebilir, bu nedenle deneyimli kullanıcılar için daha uygundur. Ayrıca hızlandırılmış mobil sayfa (AMP) önbelleğe alma desteğine sahiptir, bu nedenle mobil uyumlu bir WordPress web sitesi geliştirmek istiyorsanız, W3 Total Cache iyi bir seçimdir. Rakiplerle karşılaştırıldığında, W3 Total Cache eklentisinin diğer bazı önemli avantajları vardır. Birincisi, gelişmiş sürümün Güvenli Yuva Katmanı (SSL) sertifikası sağlamasıdır. Bu şekilde, önbelleğe alınmış verilerin ekstra güvenliğini elde edersiniz. SSL sertifikaları, web sitenizin arama motoru sıralamasını (SEO) yükseltmede de önemli bir rol oynar. Yukarıda da bahsedildiği gibi, W3 Total Cache eklentisinin bir diğer büyük avantajı, hızlandırılmış mobil sayfalara (AMP) komut dosyaları ekleyebilmesidir. Bu şekilde web sitenizin performansı, web sitenizi mobil cihazlar üzerinden ziyaret eden kullanıcılar için optimize edilmiş olacaktır. Son olarak, W3 Total Cache eklentisinin bir diğer önemli avantajı, önbelleğe alma işlevidir. Sitede disk ve bellek üzerindeki önbellek aralığını kolayca düzenleyebilirsiniz. W3 Total Cache eklentisinin ücretsiz sürümü, genişletilebilir bir çerçeveye ek olarak bazı mükemmel özelliklere sahiptir. Cloudflare ve New Relic gibi performans artırıcı yazılımların yanı sıra WPML eklentileri (çok dilli bir siteye kolayca dönüştürülebilir) ile tamamen uyumludur. Kullanıcılar, W3 Total Cache Pro tarafından sağlanan avantajlara ek olarak, eklentiler için bazı gelişmiş çözümler satın almayı da seçebilirler. Bunlar arasında performans değerlendirmesi, hizmet çözümleri ve kapsamlı ek yapılandırma hizmetleri bulunur. Bu çözümlerin maliyeti 250 $ ile 350 $ arasında değişmektedir. Sonuç olarak her ayarı gerektiği gibi özelleştirerek web sitenizin önbelleğini büyük ölçüde kontrol etmek istiyorsanız, W3 Total Cache sizin için oldukça doğru bir seçim olabilir. W3TC kurulurken dikkat edilmesi gerekilen bazı noktalar vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Genel: Etkinleştirmek için seçin. (Kaydolduktan sonra, lütfen web sitenizin sorun olup olmadığını kontrol edin, aşağıdaki değişiklikleri yapmaya devam edebiliriz)
  • Sayfa önbelleği: Etkin (Disk: Gelişmiş seçenek, paylaşılan sunucular için idealdir. Özel sunucular için OPcode ilk seçenek ve bulut sunucuları için Memcached olabilir)
  • Uzaklaştır: etkinleştir (cloudfare kullanıyorsanız, lütfen bu seçeneği seçmeyin, cloudfare bunu zaten yapıyor)
  • Veritabanı önbelleği: etkin (CDN kullanıyorsanız, lütfen bu seçeneği seçmeyin)
  • Nesne önbelleğe alma: Bu seçeneği işaretlemeyin, genellikle web sitesini yavaşlatır.
  • Tarayıcı önbelleği: etkin
  • CDN: Etkinleştir (CDN Tipi: Evrensel Ayna) FSD CDN de çok başarılı bir özelliktir, ancak ücretli sürümde mevcuttur.
  • İstatistikler bölümüne dokunmayın.
  • İzleme bileşenlerine dokunmayın.
  • Parça önbelleği: disk seçin
  • Ters proxy: Sunucu şirketiniz Varnish işlevini destekliyorsa, lütfen bunu Etkinleştir olarak ayarlayın ve ardından bu alana sunucunun IP adresini girin.
  • Kullanıcı deneyimi: Temanızda geç yükleme varsa lütfen etkinleştirin ve etkin olarak işaretlemeyin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*