Hızlı yüklenen bir web sitesine ihtiyacınız var.Web sitenizi hızlandırmak ziyaretçilerinizi daha mutlu eder, sizden satın alma şanslarını artırır ve hatta ilk etapta size daha fazla ziyaretçi kazandırır. Ancak daha hızlı bir web sitesine ihtiyacınız olduğunu bilseniz bile, önbelleğe alma, küçültme ve içerik teslimi gibi terimler karışıma girdiğinde, biraz bunaltıcı hissetmeye başlayabilir, değil mi? Dolayısıyla, sitenizin hızını iyileştirmek için gereken zaman veya teknik bilgi birikimiyle mücadele ediyorsanız, sizin için bir kılavuz var.
Bu kılavuzda, WordPress sitenizin yükleme süresini tek bir kuruş ödemeden nasıl büyük ölçüde kısaltacağınızı göstereceğim . Bunu yapmak için iki ücretsiz araç kullanacaksınız: W3 Total Cache WordPress eklentisi ve CloudFlare adlı bir hizmet.
Gerçek ekran görüntülerini kullanarak sürecin her adımında sizi yönlendireceğim. Yani ister tamamen acemi ister gelişmiş bir WordPress kullanıcısı olun, her şeyi çözebileceksiniz.
W3 Total Cache ve CloudFlare sayfa hızını nasıl iyileştirir?
Kaliteli barındırmayı seçmenin ötesinde, bir WordPress sitesinin sayfa yükleme sürelerinde yapabileceğiniz en büyük iki iyileştirme şunlardır:
İyi bir önbelleğe alma eklentisi
Bir içerik dağıtım ağı (CDN): W3 Toplam Önbellek , önbelleğe alma kısmını devre dışı bırakır. Önbelleğe alma, dinamik olarak oluşturulmuş içerik (WordPress’in dolu olduğu) yerine statik dosyalar sunarak sitenizi hızlandırır. Bunun biraz mantıksız geldiğini biliyorum, ancak asıl anlamı, web sunucunuzun daha az iş yapması gerektiği ve bu nedenle içeriğinizi daha hızlı sunabileceği.
CloudFlare , site hızınızı başka bir yöntemle artırır: içerik dağıtım optimizasyonu. Bir CDN olmadan, sitenize gelen her ziyaretçinin tüm dosyalarınızı tek bir yerden, web sitenizin veri merkezinden indirmesi gerekir.
İster Paris, Teksas, ister Paris, Fransa’da bulunsunlar, web sitenizin verilerini aynı yerden alırlar . CDN’ler, verilerinizin birden çok genel sürümünü oluşturarak bunu değiştirir.
Ardından ziyaretçiler, uzaktaki web sunucunuz yerine kendilerine en yakın veri merkezinden resimler ve videolar gibi statik dosyaları indirebilir. Bu fiziksel yakınlık indirme sürelerini azaltır ve dolayısıyla web sitenizi hızlandırır.
W3 Total Cache ve CloudFlare’yi bir araya getirin ve sayfa yükleme süresini kısaltan bir süper ikiliniz olsun.
Not: W3 Total Cache, mevcut en popüler önbellek eklentilerinden biri olsa da, başka seçenekler de vardır. WordPress için alternatif önbelleğe alma eklentileri hakkında bilgi edinmek için burayı tıklayın .
W3 Total Cache nasıl kurulur ve yapılandırılır
Çoğu WordPress eklentisinin nasıl “etkinleştirip gitmenize” izin verdiğini biliyor musunuz? Evet, W3 Total Cache’de durum böyle değil .
Sadece Genel Ayarlar sekmesinde baş döndürücü 13 farklı menü öğesi var. Her şeyin üstesinden gelmenin bir angarya gibi göründüğünü biliyorum, ama size söz veriyorum karşılığına değer .
Süreci olabildiğince basit hale getirmek için tonlarca ekran görüntüsü kullanacağıma da söz veriyorum. Size W3 Toplam Önbelleğini nasıl yapılandıracağınızı gösterdikten sonra, size CloudFlare kurulumu ve W3 Total Cache ile birlikte çalışmasını sağlamayı anlatacağım.
Adım 1: W3 Total Cache’i kurun ve etkinleştirin
W3 Total Cache yükleyip etkinleştirerek başlayın. Bu, wordpress.org eklenti dizininde bulunan ücretsiz bir eklentidir, böylece Eklentiler → Yeni Ekle’ye gidip arama yaparak WordPress panonuzdan doğrudan yükleyebilirsiniz :
Yeni Eklenti Ekle
Eklentiyi etkinleştirdiğinizden emin olun. Ardından, Performans sekmesine tıklayarak yapılandırma seçeneklerine gidin.
- Adım: Genel ayarları yapılandırın. Yapılandırmanız gereken ilk şey, W3 Total Cache’nin Genel Ayarlarıdır . Bu sekme, daha sonra daha ayrıntılı olarak yapılandıracağınız tüm : genel ayarlar özelliklerini etkinleştirir / devre dışı bırakır.
Yukarıdan aşağıya doğru sırayla inceleyelim.
1. Genel
İlk seçenek, her W3 Total Cache özelliğini otomatik olarak etkinleştirmenize izin verir. Eğer bu yüzden ne yazık ki, sen, her tek özelliği gerekmez değil bu seçeneği kullanın.
Ayrıca Önizleme modunu etkinleştirmenize de izin verir . Önizleme modunda, değişiklikleri canlı sitenize dağıtmadan önce test edebilirsiniz. Şahsen Önizleme modunu kullanmıyorum , çünkü herhangi bir şey ters giderse eklentiyi devre dışı bırakmak kolaydır.
2. Sayfa Önbelleği – ETKİNLEŞTİR
Bu, W3 Total Cache’nin mutlak en önemli özelliğidir. Tek başına Sayfa Önbelleği , sitenizin performansını büyük ölçüde artıracaktır.
Kesinlikle Sayfa Önbelleğini Etkinleştirin . Yöntem için, varsayılan olması gereken Disk: Gelişmiş seçeneğini seçmelisiniz : Sayfa Önbelleği
3. Küçült – DEVRE DIŞI BIRAK
Minify, herhangi bir işlevselliğini kaybetmeden sitenizin kodunu küçültebilir. Daha iyi sayfa yükleme süreleri için kodunuzu kesinlikle küçültmek istersiniz. AMA, CloudFlare ayrıca küçültmeyi de destekler. Bu yüzden, kodunuzu küçültmek için CloudFlare kullanmanızı tavsiye edeceğim.
Bu nedenle, do not sen planlama bu tam öğretici izleyin ve CloudFlare kullanmaya eğer W3 Toplam Önbelleği’nde küçültün sağlar.
küçültmek
4. Veritabanı Önbelleği – DEVRE DIŞI BIRAK
Veritabanınız, yazılarınız, sayfalarınız ve diğer her şey için tüm gerçek verilerin depolandığı yerdir. Veritabanı Önbelleği , veritabanınızın performansını artırabilir ve gönderiler, sayfalar ve RSS beslemeleri oluşturmak için gereken süreyi azaltabilir.
Ancak, paylaşılan barındırma kullanıyorsanız, veritabanı önbelleğe alma, sunucunuzun CPU’suna çok fazla iş yükleyerek sitenizi yavaşlatabilir.
Bu nedenle, bütçe paylaşımlı barındırma kullanıyorsanız, Veritabanı Önbelleği Devre Dışı Bırakmanızı öneririm . Eğer bir varsa adanmış sunucu veya VPS , bunu etkinleştirebilirsiniz.
Veritabanı Önbelleği
5. Nesne Önbelleği – ETKİNLEŞTİR
Nesne Önbelleği, paylaşılan barındırma ile iyi oynanabilen veya çalışmayabilen bir diğeridir. Denemeye değer, ancak WordPress yönetici panonuzun yavaş çalıştığını fark ederseniz, geri dönüp bunu daha sonraki bir tarihte devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz.
Ancak şimdilik, Nesne Önbelleğini Etkinleştirin ve Disk yöntemini seçin : Nesne Önbelleği sekmesini işaretleyin.
6. Tarayıcı Önbelleği – ETKİNLEŞTİR
Tarayıcı Önbelleği, ziyaretçilerinizin tarayıcılarındaki statik kaynakları önbelleğe alarak sitenizi hızlandırır ve böylece statik içeriği sürekli olarak yeniden yükleme ihtiyacını ortadan kaldırır.
7. CDN – DEVRE DIŞI BIRAK
Bir CDN (CloudFlare) kullanıyor olacak iken, bu değil bunu yapılandırır nerede. Bu yüzden CDN’yi Devre Dışı Bırakın . Endişelenmeyin – size daha sonra CloudFlare ile nasıl başa çıkacağınızı göstereceğim.
8. Ters Proxy – DEVRE DIŞI BIRAK
Ters proxy’ler, genellikle özel barındırma gerektiren gelişmiş bir kavramdır. Bu nedenle, bunu Devre Dışı bırakabilirsiniz .
9. İzleme – EYLEM YOK
Monitoring’i yapılandırmanıza gerek yoktur. Görmezden gel.
10. Hata Ayıklama – DEVRE DIŞI
Sitenizde aktif olarak hata ayıklamaya çalışmadığınız sürece, tüm Hata Ayıklama seçeneklerini Devre Dışı bırakmalısınız . Sitenize yalnızca gereksiz kod eklerler.
Hata ayıklama
Ve Genel Ayarları yapılandırmak için bu kadar! Atılan birkaç ek seçenek olabilir, ancak yukarıda bahsetmediğim her şeyi güvenle göz ardı edebilirsiniz.
Ardından, her yöntemi daha ayrıntılı olarak yapılandırmanız gerekir. Kenar çubuğunuzun menüsünde ilgili seçeneğe tıklayarak her yöntemin ayrıntılı ayarlarına erişebilirsiniz:
Hata Ayıklama 2
Unutmayın. Sadece yukarıda etkinleştirdiğiniz seçenekleri yapılandırmanız gerekir. Böylece her menü öğesini yapılandırmanıza gerek kalmaz.
4. Adım: Sayfa önbelleğini yapılandırın
Önce, Sayfa Önbelleği ayarlarına gidin. Ardından, bu talimatları izleyerek sayfadaki farklı seçenekleri gözden geçirin. Bir bölümden bahsetmezsem, onu varsayılan olarak bırakabilirsiniz.
1. Genel
Genel altında , bunları etkinleştirmek için bu kutuları işaretlediğinizden emin olun:
- Ön sayfayı önbelleğe al
- Önbellek beslemeleri
- Önbellek SSL – CloudFlare, ücretsiz SSL sertifikaları sunar, böylece şu anda SSL kullanmıyor olsanız bile bu kutuyu etkinleştirebilirsiniz.
- Giriş yapmış kullanıcılar için sayfaları önbelleğe almayın
- Diğer her şeyi devre dışı bırakabilirsiniz (işaretlenmemiş):
2. Önbellek Ön Yükleme
Aşağıdaki ayarları izleyerek bu bölümü doldurun:
- Sayfa önbelleğini otomatik olarak hazırla: İşaretlendi
- Güncelleme aralığı: 900 saniye
- Aralık başına sayfa: 10
- Site Haritası URL’si: Varsa, site haritanızın gerçek bağlantısı. Çoğu SEO eklentisi için tipik olarak “alaniniz.com/sitemap.xml” .
- Olayları yayınladıktan sonra önbelleği önceden yükle: İşaretlendi
Sayfa Önbelleğini Yapılandır
Bu bölümdeki diğer her şeyi varsayılan olarak güvenle bırakabilirsiniz.
5. Adım: Nesne önbelleğini yapılandırın
Ne Küçült ne de Veritabanı Önbelleği etkinleştirilmemesi gerektiğinden, doğrudan Nesne Önbelleği ayarlarına geçebilirsiniz .
Burada her şeyi varsayılan olarak bırakabilmelisiniz. Sadece şu sayıları gördüğünüzden emin olun:
- Önbellek nesnelerinin varsayılan yaşam süresi: 180 saniye
- Çöp toplama aralığı: 3600 saniye
- Nesne Önbelleğini Yapılandırılmaya hazırdır.
6. Adım: Tarayıcı önbelleğini yapılandırın
Bu, yapılandırmanız gereken son yöntemdir.
1. Genel
Genel seçenekler altında, bazı ek kutuları işaretlemeniz gerekir. Bunların hepsini kontrol ettiğinizden emin olun:
- Last-Modified üstbilgisini ayarla: İşaretlendi
- Sona erme başlığını ayarla: İşaretlendi
- Önbellek kontrol başlığını ayarla: İşaretlendi
- Varlık etiketi (eTag) ayarla: İşaretlendi
- W3 Total Cache üstbilgisini ayarla: İşaretlendi
- HTTP (gzip) sıkıştırmasını etkinleştir: İşaretlendi
Diğer seçenekleri işaretlemeden bırakabilirsiniz.
Tarayıcı Önbelleğini Yapılandırın
Tarayıcı Önbelleği altındaki diğer tüm bölümleri varsayılanları olarak bırakabilirsiniz.
7. Adım: W3 Toplam Önbellek CloudFlare Uzantısını Yapılandırın
Ayarları yapılandırmaya gelince bu kadar! Şimdilik, W3 Total Cache’de yapmanız gereken son şey, Uzantılar sayfasına gitmek ve CloudFlare’yi Etkinleştirmektir .
W3 Total Cache CloudFlare Uzantısını Yapılandırma
CloudFlare’yi yapılandırdıktan sonra, CloudFlare oturum açma bilgilerinizi girmek için bu sayfaya geri dönmeniz gerekecektir. Şimdilik, CloudFlare yapılandırmasına geçmeye hazırsınız.
WordPress için CloudFlare nasıl kurulur ve yapılandırılır?
W3 Toplam Önbellek yapılandırma bölümünden geçtiyseniz, CloudFlare, karşılaştırıldığında parkta mutlak bir yürüyüş gibi görünecek.
Adım 1: Bir CloudFlare hesabına kaydolun ve web sitenizi seçin
Üzerinde devam Baş CloudFlare web ve bir hesap için kaydolun. Hesabınızı oluşturduğunuzda, CloudFlare sizden web sitenizi eklemenizi isteyecektir. Web sitenizin etki alanını girin ve DNS Kayıtlarını Tara’yı tıklayın :
CloudFlare ile DNS Tarama yazacaktır.
CloudFlare, web sitenizi tararken size yardımcı bir video gösterecektir. Tarama bittiğinde, sadece Devam’a tıklayın .
2. Adım: DNS kayıtlarınızı doğrulayın
Bir sonraki ekranda, DNS kayıtlarınızı doğrulamanız gerekir. Bunun karmaşık görünebileceğini biliyorum. Ancak yeni başlayan biriyseniz, yapmanız gereken tek şey:
CloudFlare ile DNS Kayıtlarını Doğrulayın
Gerçek alan adınızın yanında turuncu CloudFlare simgesini gördüğünüzden emin olun . Bu, CloudFlare’nin bu etki alanı için trafiği hızlandıracağı anlamına gelir. Herhangi bir genel alt etki alanı kullanıyorsanız, bunların yanında turuncu bir simge gördüğünüzü de doğrulamanız gerekir. Turuncu simgeyi gördüğünüz sürece, uçmaya hazırsınız!
3. Adım: Plan seviyenizi seçin
Bu gönderi tamamen sitenizi ücretsiz olarak hızlandırmakla ilgili olduğundan, Ücretsiz planı seçmelisiniz . Çoğu site sahibi için ücretsiz plan fazlasıyla güçlüdür. Seviye Planınızı Seçin.
4. Adım: Ad sunucularınızı güncelleyin
Son adımda, etki alanınızın ad sunucularını mevcut ad sunucularınızdan CloudFlare tarafından sağlanan yeni ad sunucularına güncellemeniz gerekir.
Bunu yapmak için, alan adınızı kaydettiğiniz her yere gitmeniz ve alan adı sunucularınızı kayıt kuruluşunuzla güncellemeniz gerekir. Yardıma ihtiyacınız olursa, kayıt şirketinizin destek ekibi sizi doğru yöne yönlendirebilir.
Ad Sunucularınızı Güncelleyin
Değişikliklerin geçerlilik kazanması 24 saat sürebilir. Ancak endişelenmeyin – siteniz herhangi bir kesinti yaşamaz. Tüm bunlar, CloudFlare’nin sitenizi 24 saat boyunca hızlandırmaya başlamayabileceği anlamına gelir. Ve temel yapılandırmayı tamamladınız!
Adım 5: W3 Total Cache’de CloudFlare’yi etkinleştirin
Neredeyse bitti millet! Bana birkaç dakika daha katlan.
Şimdi, W3 Total Cache’e geri dönmeniz ve ikisini birlikte senkronize etmek için CloudFlare oturum açma bilgilerinizi eklemeniz yeterlidir.
WordPress kontrol panelinizde, Uzantılar’a gidin ve CloudFlare uzantısının altındaki Ayarlar bağlantısını tıklayın. Kimlik Bilgileri’nin altındaki Yetkilendir düğmesini tıklayın.
W3 Toplam Önbelleğinde CloudFlare’yi Etkinleştirin
Not: Şu anda, web sitenizin dili İngilizce olarak ayarlanmadıkça Yetkilendir düğmesinin çalışmasını durduran bir aksaklık var. Bu durumda, sitenizi geçici olarak İngilizce’ye çevirin ve ardından Yetkilendir düğmesini tıklayın. İşlem tamamlandıktan sonra doğru dile geri döndürebilirsiniz.
CloudFlare hesabınızın e-posta adresini ve CloudFlare API anahtarınızı girin.
CloudFlare API anahtarınızı, Hesabım’a giderek ( bu bağlantı sizi doğrudan oraya götürecektir ) ve API Anahtarı bölümünü bularak bulabilirsiniz.
API Anahtarı
Kimlik bilgilerinizi kaydettikten sonra, bir dizi ayar seçeneğinin bulunduğu yeni bir ekran görmelisiniz.
6. Adım: CloudFlare Minify’ı açın
Son adım. Bu ayarlarda aşağı kaydırmanız ve üç küçültme düzeyini de etkinleştirmeniz yeterlidir:
CloudFlare Küçültmeyi Aç
Ve bu kadar! Ayarlarınızı kaydedin, şampanya dağıtın ve iyi yapılmış bir işi kutlayın.
İhtiyaç duyarsanız, bu sayfada SSL ve güvenlik ayarlarını da yapılandırabilirsiniz. Ancak şimdilik bunları varsayılan olarak bırakmak sorun değil.
Bir yanıt bırakın