Temel WordPress Eklentileri

Eklentilere baktığımızda 46 binden fazla eklentinin mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Bu eklentileri farklı şekillerde tercih edebilirsiniz. Web sitesi tasarımında kullanacağınız eklentilerle web sitenizi daha farklı bir hale getirebilirsiniz. Bu eklentiler güvenlik, yedekleme ya da SEO ile ilgili eklentiler olabilir. Sitenizi daha iyi bir yere getirmek ve ön plana çıkarmak istiyorsanız bu tür eklentilerden yardım almanız iyi olacaktır. Eklentiler arasında hem ücretli hem de ücretsiz versiyonlarını bulabilirsiniz. Bu sayede size uygun olan eklentiyi web sitenizde rahatlıkla kullanabileceksiniz. Temel olarak kullanılabilecek birkaç eklentiden bahsettik bu yazımızda.

Bu temel eklentilerin hepsi farklı nedenler için kullanılıyor aslında. Yani neye ihtiyacınız varsa öncelikle onu belirleyip daha sonrasında iyi bir eklentiye sahip olabilirsiniz. Eklentiler web sitelerinin olmazsa olmazlarıdır. Sadece bir tema kurulumu yaparak web sitenizi daha sağlıklı bir hale getiremezsiniz. Her türlü sorunu ve site içi trafik akışını kontrol edebilmek adına mutlaka WordPress eklentilerden yararlanmanızda fayda var.

Wordfence Güvenlik Eklentisi

Bu eklenti ile web sitenizi koruyabilecek bir duruma getirin. Aynı zamanda ücretsiz olarak tercih edebileceğiniz bu eklenti sayesinde kurulum yaptıktan sonra rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Kurulumdan sonra Wordfence Taramasını Başlat seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Eklenti size eksik olan kısımları bulup düzenlemenizi önerecektir. Hızlı bir şekilde çalışır ve oldukça iyi olan eklentilerden biridir. Wordfence Security sorunları tarar ve hatalı eklentileri tespit eder. Sürekli olarak tarama yaptığı için tespit edilen en ufak hataları bile size raporlar. Bu sayede web sitenizi kontrol altına alarak daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. Standart web siteleri için oldukça yeterli olabilen bir eklentidir. Ama işletme ya da kurumsal web siteleri için ücretli olan sürümünü almayı düşünürseniz daha iyi olacaktır.

UpdraftPlus Yedekleme Eklentisi

Yedeklemeler sizi aslında beklenmedik sorunlardan kurtaracaktır. Bu sayede herhangi bir arıza yaşandığında yedekleme ile birçok veriyi kurtarmış olacaksınız. Yedekleme eklentilerinden biri olan UpdraftPlus, kesinlikle iyi çalışan bir eklentidir. Arayüzü oldukça basittir ve kolay bir şekilde kullanım imkânı sağlar. Site içinde her değişiklik yaptığınızda mutlaka bir yedekleme olması web sitenizi garanti altına almak için önemli bir noktadır. Bu sayede hataların ardında olan nedenleri daha rahat bir şekilde bulmanıza yardımcı olacaktır. Otomatik yedeklemeleri etkin hale getirerek bunu daha kolay bir şekilde gerçekleştirmesine yardımcı olabilirsiniz. İsterseniz de ayarlar kısmından yedekleme seçeneğine tıklayarak istediğiniz zaman yedekleme yapabilirsiniz.

Ücretli olarak gelen bu eklenti yeni başlayanlardan ziyade daha profesyonel bir kullanım için daha uygun olacaktır. Yeni başlayanların ücretsiz olanlardan seçim yapması daha iyi olacaktır.

Akismet

Bu eklenti sayesinde web sitenizde meydana gelecek olan spamlara karşı koruma sağlayacaksınız. Manuel olarak yorumları onaylayıp silebilirsiniz ama bununla uğraşmak oldukça zahmetli olacaktır. Bunun yerine otomatik olarak çalışan bir eklentiye sahip olmanız sitenizi daha hızlı ve daha aktif bir hale getirecektir. Daha iyi bir web sitesi oluşturmak adına eklentilerin hızlı ve sorunsuz çalışması size güvenlik anlamında çok şey katacaktır. Akismet eklentisini kurduktan sonra spam içerikli olan yorumları otomatik olarak filtreler ve sitede engeller. Engellenen bu yorumlara manuel olarak erişim sağlayıp inceleme yapabilirsiniz. Akismet eklentisinin ücretli sürümleri farklı güvenlik avantajları sunacaktır.

Yoast SEO

SEO, web sitesinin gelişmesi için en önemli noktadır diyebiliriz. Bu yüzden çevrimiçi aramalarda ön sırada olmak istiyorsanız mutlaka SEO optimizasyonunu sağlayan bir eklentiye sahip olun. Bu eklenti sayesinde web siteniz daha aktif ve daha iyi çalışır bir hale gelecektir. Anahtar kelimenin yoğunluğu ya da içerik başlıkları gibi durumları analiz eder. Belirli ögeler kırmızı bir daire içinde listelendiyse SEO düzenlemesi yapmanız gerekir. Bu düzenlemeleri yaptığınız takdirde siteniz daha güncel ve daha iyi çalışır bir konuma gelecektir. İçeriklerinizi yazarken mutlaka her ögenin yeşil olduğundan emin olun. İçeriklerinizi analiz ederek, sitenizin arama motorlarında ön plana çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

WP Smush

Çevrimiçi bir portföy ya da mağazaya sahipseniz site etkileşimi arttırmak adına resimlere ihtiyacınız olacaktır. Yeni başlayanlar site içi büyük görüntüler kullanarak büyük bir hataya düşüyor aslında. Bu yüzden sitede performans sorunu yaşanabiliyor. Görüntüleri otomatik olarak boyutlandırmayı sağlamak istiyorsanız WP Smush eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti ile görüntüleri sıkıştırarak sitenizde kullanmış olacaksınız. Daha iyi ve profesyonel anlamdan bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız WP Smush mutlaka işinize yarayacak bir eklentidir.

Aynı zamanda otomatik olarak yüklenen verileri optimize edebilmek için ayarlama yapılabilir. Ayarlar kısmından resimleri otomatik olarak üzerine yükle seçeneğini seçtiğiniz takdirde bunu yapacaktır. Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde görüntüler adına hiç endişe etmenize gerek kalmaz. Özellikle de görüntüleri sıkıştırırken kalitesinden yana bir sorun olmadığından tamamen emin olabileceksiniz.

WooSidebars

WordPress web sitenizdeki her şey üzerinde tam kontrol sahibi olmak için bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Bu eklenti ile farklı sayfalar adına sonsuz kenar çubuğu oluşturabilirsiniz. Oldukça basit bir eklentidir ama çok fazla işe yarar. Görünüm ayarları kısmından yapacağınız ufak bir değişiklikle bu eklentiyi kullanılabilir hale getireceksiniz.

İletişim Formu 7

Web sitesinde bir iletişim desteği sağlamanız adına bu tarz bir eklenti kullanmanız işinize yarar. Çünkü site içi ziyaretçilerle olan iletişimi daha basit ve hızlı bir hale getirir. İletişim formu olmayan bir sitenin ziyaretçi sayısı da azalabilir. Bu eklenti kolay ve iyi bir şekilde kullanabileceğiniz bir WordPress eklentisidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*