Tasarımcılar ve Fotoğrafçılar İçin En İyi 8 WordPress Portföyü Eklentisi

WordPress’de portföy bir web sitesi oluşturmak isteyen tasarımcı ya da fotoğrafçılar için bulunan eklentiler vardır. Kolay bir şekilde portföy web sitesi oluşturmak istiyorsanız buna yardımcı olacak WordPress eklentilerinden yardım alabilirsiniz. Yeni başlayanlar için yeni ve iyi bir portföy eklentisi bulmak biraz zor hale gelebilir. Bu yüzden yapacağınız çalışmaları daha ön plana çıkaran ve hızlı bir şekilde yüklemenize imkân tanıyan eklentiler bulmanız gerekir. Bu eklentilerinden en iyi 8 tanesini sizler için derledik.

Bu en iyi 8 eklenti, fotoğrafçılık ve tasarımla uğraşan kişiler için oldukça işe yarayacak olan eklentilerdir. WordPress portföy teması yerleşik olan işlevlerle birlikte gelecektir. Bu işe yeni başlayan kişiler tema seçtiklerinde neden bir portföy eklentisine ihtiyaç duyduklarını da sorgulayabilir. Hazırladığımız eklentiler ile web sitenizi kullanışlı bir şekle getirebilirisiniz.

WordPress Portföy Eklentileri ile Temalar Arasında Seçim

WordPress’de yer alan temalar sitenin görselliği ile alakalıdır. Özellikle site içi görünümün ne kadar estetik ve kullanışlı olduğunu bizlere gösterir. Bu sayede içerikleri, renkleri ya da yazı stilleri gibi pek çok özelliği görebiliriz. Eklentiler ise WordPress’de kaydırıcı, iletişim formu ve farklı fonksiyonel işlevleri yerine getirmeye yarar. Yani eklentiler daha iyi bir site için gereklidir. Portföy eklentisi e işlevsellikle alakalı bir durumdur. Bu yüzden mutlaka bir eklenti tercih ediyor olmalısınız. İşlevsellik adına öncelikle web sitenizin bir temaya sahip olması lazım. Web sitesi bu temayla bağlantılı olarak çalışır. Tema değişikliği yaptığınız zaman sitenizde olan portföy verilerinizi de kaybetmiş olursunuz. Portföy eklentisini istediğiniz bir tema ile kullanma şansınız vardır. O zaman gelin en iyi portföy eklentilerine bir göz atalım.

1-WP Portföyü

Serbest çalışanlar ya da fotoğrafçılıkla ilgilenen kişiler adına tasarlanmış olan en iyi portföy eklentilerinden biridir. 40’ın üzerinde profesyonel anlamda tasarlanmış olan portföy şablonu içerir. Bu şablonlarla birlikte portföy web sitenizi oluşturmaya yardımcı olur. Bu portföy eklentisini Astra Themes’in yaratıcıları tasarlayıp piyasaya sunmuştur. WP Portföyü, diğerlerine de aynı kullanım kolaylığını sağlar. Sunmuş olduğu birden çok stil seçeneği ve düzenle gelir. Her tür medya desteklemesi imkânı sunar ve herhangi bir kod yazmanıza gerek kalmadan kişiselleştirme yapabilirsiniz. Bu sayede web sitenizi daha farklı bir hale getirebilirsiniz. Bu bütün portföy düzenleri mobil cihazların kullanımında da oldukça iyi bir görüntü sağlayacaktır.

2-Genesis Portföyü Pro

Genesis tema çerçevesi için yapılmış bir tema tercih ettiyseniz bu portföy de oldukça işinize yarayacaktır. Bu eklenti özellikle Genesis çerçevesi adına yapılmış bir eklentidir. Portföy ögelerinizi oluşturmak için ayarlayacağınız görüntüyü izlemek için farklı şablonlarla gelir.  Oldukça basit çalışan bir eklentidir aslında. Diğer portföy eklentilerinin özelliklerini pek içermez ve daha farklıdır. Fakat minimal bir şeyler arıyorsanız mutlaka bu eklentiye bakabilirsiniz. İşinizi görecek kadar iyi bir eklentidir.

3-Envira Galerisi

Premium olarak kullanılabilen WordPress eklentilerinden biridir. İyi resim galerileri ve albümler yaratmanıza imkân tanır. Binlerce kişi tarafından kullanılan bu eklenti, fotoğraf ve tasarım alanlarıyla uğraşanlar için oldukça iyi ve kullanışlı bir eklenti olacaktır. Envira ile portföy yaratmak oldukça basittir aslında. İsteğe bağlı yapılacak olan açıklama ya da portföy ögeleri içeren galeriler oluşturabilirsiniz. Galerileri albümler şeklinde gruplama yapabilirsiniz. Hatta filtrelenebilir bir portföy oluşturma imkânınız da bulunur. Bu eklenti, sadece bir düğmeye tıklayarak portföyü WordPress sitesinde istediğiniz yere eklemenize imkân tanır.

4-GridKit Portföy Galerisi

Basit bir fotoğraf galerisi ve aynı zamanda portföy eklentisi olduğunu belirtelim. Sitedeki portföy ögelerini yönetmek için sıralanabilir hale getirmenize imkân tanır. Kod desteği ile yeni bir WordPress editörü desteği de sunar. Düzen stilleri ve farklı pek özelliği de bulunuyor. Premium sürüm sayesinde daha fazla stil ve özelliğe ulaşma şansınız olacaktır.

5-NextGEN Galerisi

Bu eklenti, resim galerileri, fotoğraf portföyleri ya da albümler oluşturmak adına oldukça popüler olarak tercih edilen bir eklentidir. Yeni başlayan kişiler ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından da oldukça sevilmiş bir WordPress eklentisi. NextGEN, galeriler oluşturmak adına farklı bir arayüzü tasarımı ile gelir. Filtrelenebilir portföy sütunlarına ve daha fazla seçeneği desteklemeye yarayan bir düzeni vardır. Portföy kaydırıcı ile farklı albümleri ve liste zaman çizelge tarzı oluşturama imkânı tanır.

6-Miyav Galerisi

Ücretsiz bir WordPress galeri eklentisidir. Portföy ögelerini farklı ve hoş resim galerilerinde düzenlemeye olanak tanır. İçeriğinde bulunan farklı düzen ve stil seçenekleri ile istediğiniz şekilde bir düzenleme yapabilirsiniz. Görüntülemek istediğiniz sütun sayısını değiştirip istediğiniz şekilde seçebilirsiniz. Ek işlevler için kullanabileceğiniz farklı eklentilerle beraberinde gelecektir.

7-Görsel Portföy

Güzel bir portföy galerisi oluşturmak isteyen kullanıcılar için tasarlanmış olan eklentilerden biridir. Oldukça zarif bir WordPress portföy eklentisidir. İçerdiği çoklu düzen stilleri sayesinde sizlere farklı bir deneyim sunar. Eklenti sayesinde istediğiniz bir yere portföy eklemeniz daha kolay olacaktır. Kullanıcılara farklı bir tarama deneyimi sunar ve filtreler sayesinde portföy ögeleri sıralanabilir.

8-Nimble Portföy

Hem masaüstü hem de mobil cihazlar için oldukça profesyonel bir görünüm arıyorsanız bu portföy eklentisini kullanabilirsiniz. Fotoğraf, video ve PDF gibi farklı ortam türlerini daha çekici bir şekilde sergilemeye yardımcı oluyor. Küçük resimleri de oldukça kolay bir şekilde biçimlendirmeye yardımcı oluyor. Bu özellikler sayesinde ziyaretçilerin portföyün belli alanlarına hızlı bir şekilde erişmesini sağlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*