Siteyi Mobil Uyumlu Yapacak En İyi WordPress Eklentileri

WordPress, yönetimi en kolay, erişilebilir ve kullanımı kolay CMS çözümünün merkezidir. Ticari siteler bloglar, dergiler veya e-ticaret siteleri için altyapı oluşturabilir. WordPress binlerce temaya, kapsamlı desteğe ve faydalı eklentilere sahip olduğundan çok güçlü bir sistemdir. WordPress kullanıyorsanız, web sitenizi duyarlı hale getireb WordPress eklentileri için birçok seçenek vardır. Bu nedenle, web siteniz için bir WordPress eklentisi seçerken dikkat etmeniz gereken birçok şey var. Bunlar kısaca şu şekilde sıralanabilir: Öncelikle, WordPress tarafından incelenen eklentilerden birini seçmelisiniz. Bazı WordPress eklentilerinin güncelleme sorunları var. Mevcut kusurları gidermek ve web sitenizi iyileştirmek için mükemmel destek geri bildirimleri olan eklentiler kullanmalısınız. Web sitesinde bulunan eklentilerden biriyle çakışmayan bir eklenti seçmelisiniz.ilecek eklentiler vardır.

  1. JETPACK: WordPress ile oluşturulan bir web sitesi güvenlik önlemleri gerektiriyorsa, kesinlikle WordPress Jetpack eklentisini kullanmalısınız. Sitenize yanlışlıkla erişilemezse, site sahibini e-posta yoluyla bilgilendirir. Web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde web sitenizin ne kadar süredir kapalı olduğu hakkında genel bilgi verir. Web sitenizi hacker saldırılarından, istenmeyen postalardan ve kötü niyetli sızıntılardan koruyabilir. Web sitenize girmeye çalışan botların web sitenize giremeyeceği ve eklenti ve temalarınızda virüs olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirecektir. Web sitenizin trafiğini kontrol etmek ve ziyaretçilerin web sitenizde ne aradıkları hakkında kapsamlı bilgi almak için WordPress jetpack eklentisini kullanın. Hangi kelimelerin trafik aldığı hakkında detaylı bilgi edinebilir, web sitesi trafiği üzerinde de çalışabilir, ayrıca web sitesi başlıkları ve açıklamaları ekleyerek bu alanların arama motorlarında nasıl görüneceğini önizleyebilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemeden jetpack uygulaması yardımıyla XML haritası oluşturmak mümkündür.
  2. WP TOUCH MOBİLE PLUGİN: Eklenti yaklaşık 5,5 milyon sayfa kullanır ve ücretsiz ve ücretli sürümleri vardır. Başlangıçta sınırlı ücretsiz özellikleri kullanabilirsiniz, ancak gelişmiş değişiklikler yapmak istiyorsanız, ücretli sürüme yükseltmeniz gerekir. Eklenti, temadaki CSS stillerini ve web sitesindeki görüntüleri mobil cihazın ekran çözünürlüğüne göre optimize etmeye çalışır, ayrıca mobil tarayıcının hafızasını etkin bir şekilde kullanmak için sitenin hafızasını optimize etmeye çalışır.
  3. WP MOBİLE DETECTOR: WP Mobile Detector eklentisi, sunucuya gelen bir bildirimin hangi mecradan geldiğini de belirtlir. Bildirimin telefondan mı tabletten mi ya da başak bir şeyden mi geldiğini kolaylıkla tespit eder.  Web sitenize giriş yapmak isteyen her internet kullanıcısının kullandığı cihazı otomatik olarak algılar ve bir WordPress mobil temasına sahiptir. İşlev, cihaza en uygun web sitesi temasını kurun. Bu sayede konuyu analiz eden web siteleri bir çok mobil cihazı da destekleyecektir. Web sitesindeki içeriğin biçimi, kullanıcının mobil cihazına hemen uygulanabilir. Bu nedenle, en ideal kullanıcı deneyimine sahip olacaksınız.

4.     WORDPRESS MOBİLE PACK: WordPress Mobile Pack, benzersiz bir kullanıcı deneyimi sağlayan ve web sitenizin kalitesini yeni bir seviyeye taşıyabilen mükemmel bir WordPress eklentisidir. Bu eklenti, web sitenizi, kullanıcının cihazına göre web sitenizdeki her içeriği sağlayabilecek bir uygulama gibi gösterebilir.  WordPress Mobile Pack kullanarak her şeyi platforma özel bir şekilde kullanıcıya sunacaksınız. Eklenti, duyarlı bir kullanıcı arayüzü oluşturmaya yardımcı olmak için altı arka plan kapağına ve senkronizasyon sonrası işlevlere sahiptir ve hazır WordPress mobil uyumlu temalarla herkesin dikkatini çeker. Eklenti, web sitesinin görünümünü değiştirme özelliğine sahiptir. Ayrıca WordPress Mobile Pack’in  tam ekran modu da çok beğenilmektedir.

5.     YOAST:  Web sitesi sahiplerine ve içerik yazarlarına, özellikle de ilk sırada yer almak isteyenlere önerilen bir WordPress eklentisidir. Tutus Media olarak, Google aramalarında üst sıralarda yer alabilmeniz için e-ticaret sitenizde Yoast SEO eklentisini aktif bir şekilde kullanıyoruz. Çünkü; Yoast, arama motoru optimizasyonu (SEO) kullanıcıları için özellikle tavsiye edilir, çünkü aramaya hazır olduğunuz içeriği yayınlamanıza yardımcı olur. Arama motorlarında hazırlanan içeriğinizin durumunu raporlamak için Yoast’ı kullanarak kolaylıkla XML eşleştirmeleri oluşturabiliriz. Yoast, gönderilerinizi analiz edebilir ve SEO uyumluluğunu kontrol edebilir, özellikle içerik editörlerimiz için önemli bir yardımcı eklentidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*