Yeni Bir WordPress Teması Nasıl Kurulur?

Bir WordPress temasının kurulumu karmaşık görünebilir, ancak nasıl yapılacağını öğrendikten sonra gerçekten oldukça basittir. Başlamadan önce sizin için en iyi WordPress temasını seçmek için zaman harcamak çok önemlidir, çünkü kurulum zor olmasa da zaman alıcı olabilir. Siteniz için doğru olmayan bir tema oluşturmak için zaman kaybetmek istemezsiniz!

Bu kılavuz size yeni WordPress temanızı kurmak ve kurmak için bilmeniz gereken her şeyi anlatacaktır. Şunları ele alacağız:

WordPress teması nasıl kurulur (ücretsiz ve premium)

Ek tema kurulumu: Eklentiler, içerik ve widget’lar

Temelleri kurmak için WordPress Özelleştiriciyi kullanmak

Tema seçenekleri sayfalarını anlamak

Sitenizin görünümünü ve hissini değiştirme (CSS özelleştirme ve alt temalarla)

İşler doğru görünmüyorsa ne yapmalı

Geliştirme çalışması nasıl yapılır

WordPress temanızı güncelleme.

WordPress Teması Nasıl Kurulur

WordPress temanızı kurmak oldukça basittir.

Başlamadan önce, ne tür bir tema kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Farklı temaların farklı kurulum gereksinimleri olduğundan, bu daha sonra yardımcı olacaktır.

Üç tür WordPress teması vardır:

WordPress.org tema deposundan ücretsiz temalar.

Harici bir web sitesinden ücretsiz temalar.

Harici bir web sitesinden veya pazardan (ThemeForest veya Elegant Themes gibi) premium temalar

Eğitim boyunca buna ihtiyaç duyacağınız için ne tür bir tema seçtiğinizi hatırlayın.

Hangi temayı seçerseniz seçin, canlı bir sitede çalışıyorsanız, siteyi kurarken size biraz gizlilik sağlamak için yüklemeden önce bir bakım modu eklentisi kullanmak isteyebilirsiniz.

WordPress.Org Tema Deposundan WordPress Teması Nasıl Kurulur

WordPress.org’dan bir tema yüklemek inanılmaz derecede kolaydır. Temanın adını not edin ve WordPress Kontrol Panelinize gidin. Görünüm → Temalar’a gidin ve Yeni Ekle’yi tıklayın.

Şimdi, sağ üstteki arama çubuğunu kullanarak temanın adını arayın. Temanızı arama sonuçlarında bulun ve Yükle’ye basın. WordPress’in temayı sitenize yüklemesini bekleyin ve ardından etkinleştirmek için Etkinleştir’e basın!

Kolay olduğunu söylemiştim!

WordPress Temasını Manuel Olarak Yükleme

Harici web sitelerinden ücretsiz temalar ve premium temalar için yükleme işlemi aynıdır. Bu, ‘manuel’ yöntemdir ve bu iki tür temayı eğitim boyunca birlikte gruplanmış olarak bulacaksınız.

Öncelikle, tema geliştiricinizin web sitesinden almanız gereken, temanızı içeren zip dosyasına ihtiyacınız olacak. Onu açmanıza veya çıkarmanıza gerek yoktur, sadece bilgisayarınızda nereye kaydedildiğini bilin.

Ardından, WordPress Panonuza gidin ve Görünüm → Temalar’a gidin. Yeni Ekle’yi ve ardından Temayı Yükle’yi tıklayın. Şimdi indirdiğiniz zip dosyasını seçmek istiyorsunuz. Şimdi Yükle’ye basın ve WordPress temayı sitenize yükleyecektir. Bunu yaptıktan sonra Etkinleştir’e basın ve tema sitenizde çalışacaktır. İlk tema yükleme işlemi çok kolaydır, ancak genellikle yapılması gereken çok daha fazla ek kurulum vardır. Artık bunu yapmaya hazırsınız.

Ek tema kurulumu: Eklentiler, içerik ve widget’lar

‘Ek kurulum’ süreci temalar arasında değişir, ancak çoğu temanın beklediğiniz gibi görünmelerini sağlamak için bazı ek kurulumları gerekir.

Buradaki ilk bağlantı noktanız temanızın belgelerini kontrol etmek olmalıdır. Bu, tema geliştiricisinin web sitesinde mevcut olacak veya temanın içine yerleştirilmiş olarak bulacaksınız. Belgeleri nerede bulacağınız belli değilse, tema adı + belgeler için bir arama yapın. Birçok temanın çok iyi dokümantasyonu ve hatta bazılarının video eğitimleri olsa da, dokümantasyonun yeterince iyi olmaması yaygındır. Bu kılavuz sizin için boşlukları dolduracaktır.Tipik olarak, ek kurulumunuz aşağıdakilerin bir kısmını veya tamamını içerecektir:

1.      Gerekli Eklentileri yükleyin

Eklentiler, WordPress’e ekstra işlevsellik eklemenin bir yoludur (eklentilere aşina değilseniz, buradan daha fazla bilgi edinin). Temalar, genellikle temanın çalışması için ihtiyaç duyduğu işlevselliği eklemek için belirli eklentileri yüklemenizi gerektirir.

Temanızın çalışması için eklentiler gerekiyorsa, temayı etkinleştirdikten sonra WordPress Panonuzda bir bildirim görürsünüz veya ayrıntılar belgelerde yer alır.

2.      Tema Seçenekleri Sayfasını Kullanın

Temanızın  çeşitli öğelerini kontrol etmenizi sağlayan bir tema seçenekleri sayfası olabilir. Varsa, bunu Görünüm → Tema Seçenekleri altında veya temanızla aynı ada sahip WordPress Panosunda ayrı bir menü olarak bulabilirsiniz.

3.      Demo İçeriği Ekleyin (Yalnızca Uygunsa)

Bazı temalar, geliştiricinin web sitesinde baktığınızda gördüğünüz sürüm olan temanın demosunda kullanılan içeriği içerir.

Sitenizin demo görünümünü ve hissini kopyalamasını sağlamak için demo içerik ekleyebilirsiniz, bu büyük olasılıkla sizi temayı seçmeye ikna etti.

Bu işlevi sunan temalarda genellikle tema seçenekleri panelinden kullanılabilir. Oraya gidin, bir demo içerik sekmesi arayın ve içe aktarmak için talimatları izleyin. Bu genellikle birkaç dakika sürer, bu yüzden beklemeye hazır olun. İçerik eklendikten sonra, resimlerinizin uzatılmış olduğunu görebilirsiniz. Bunu düzeltmek için Küçük Resimleri Yeniden Oluştur eklentisini kullanın.

4.      Menü Ekle

WordPress, sitenizde görüntülenen gezinme menülerini ayarlayabileceğiniz kullanışlı bir menü düzenleyiciye sahiptir. Bunu Görünüm → Menüler altında bulabilirsiniz.

Widget’larda olduğu gibi, menünüze ekleyebileceğiniz öğeler sol tarafta ve menünüzün yapısı sağ tarafta bulunabilir. İlk kez bir WordPress menüsü oluşturuyorsanız, yeni bir menü oluşturun ve ona görüntülenmesini istediğiniz yeri yansıtan bir ad verin.

Şimdi sadece menünüze istediğiniz içeriği eklemeniz (her şeyi görmek için Tümünü Görüntüle’yi ve eksik olan her şeyi eklemek için Özel Bağlantıları kullanın) ve sürükle ve bırak ile istediğiniz şekilde düzenleyin. Alt olarak görüntülenmelerini sağlamak için menü öğelerinin girintisini artırabilirsiniz.

5.      Temelleri Ayarlamak için Özelleştiriciyi Kullanın

WordPress Özelleştirici gerçekten kullanışlı bir araçtır: Yapmakta olduğunuz değişikliklerin canlı bir önizlemesiyle sitenizi kurmanıza olanak tanır.

Özelleştirici çok şey yapmanıza izin verir – temel site bilgilerini, başlık ve arka plan resimlerini ve daha fazlasını değiştirir – ancak belirli Özelleştirici işlevleri için destek eklemek bireysel temalara bağlıdır. Bu, temanızın Özelleştiricinin desteklediği her şeyi yapmanıza izin vermeyebileceği anlamına gelir.Görünüm → Özelleştir’e giderek temanızın neyi desteklediğini ve Özelleştiricide neleri değiştirebileceğinizi görebilirsiniz. Bu, Özelleştiriciyi yükleyecektir.Solda nelerin değiştirilebileceğini gösteren bir menü ve sağda sitenizin canlı önizlemesini içeren iki bölmeli bir görünüm göreceksiniz. Özelleştiriciyi kullanmak artık, menüyü kullanarak Özelleştirmek istediğiniz şeye tıklamak ve istediğiniz değişiklikleri yapmaktan ibaret. WordPress 4.7’den canlı önizlemedeki kalem simgesine tıklayabilir ve uygun bölümü düzenlemeye yönlendirilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*