Mutlaka Kullanmanız Gereken En İyi WordPress Eklentilerini Web Sitenize Taşıyın

Bu yazıyı hazırlarken dünya çapında kullanılan en iyi eklenti çeşitlerini bir bir göz önünde bulundurarak etkin bilgiler sunmaya çalıştık. En çok indirilen ve en çok kullanılan eklentiler hakkında bazı bilgilere yer verilmiştir. Geliştirilmiş ve yeni özellikler eklenmiş eklentileri bir araya getirdik.

Web sitesinde ne kadar az sayıda tema çeşidi kullanılır ise oluşturulan web site o kadar stabil olarak çalışmaya başlayacaktır. Oluşturulan her bir eklenti yeni bir yük potansiyeli oluşmasına neden olacaktır. Genel olarak temel eklentilerin kullanılması tavsiye edilir çünkü fazladan eklenmiş olan her eklenti ekstra olarak bir yer kaplayacak ve web siteyi yavaşlatmaya başlayacak bir faktör haline gelmeye başlayacaktır.

Mutlaka Kullanmanız Gereken En İyi WordPress Eklentileri

  • WP Super Cache

En iyi ve kullanışlı eklentilerden biridir. WP Super Cache başlangıç seviyesi kullanıcılar için son derece idealdir.

  • W3 Total Cache

En iyi ve kullanışlı eklentilerden biridir. WP Super Cache eklentisine göre biraz daha teferruatlı olduğunu söylemek mümkündür. Teknik anlamda geniş bir bilgi gerektirir.

  • Contact Form 7

Hemen hemen her seviyedeki kullanıcının kullanabileceği şekilde geliştirilmiştir. En temel iletişim formlarından biridir. Web siteyi kurduktan sonra yapılması gereken şeylerin başında gelir. En çok kullanılan iletişim eklentilerinin başında gelir.

  • Jetpack

Web sitesinde yorum özelliği olmasını sağlar. Giren ziyaretçilerin istatistiklerini tutar. Sosyal medya bağlantılarını gösterir. İlgili yazı ve mobil siteleri gösterir. Galerisi vardır. Sayılan bu özellikleri bulut tabanlı olarak kullanmayı sağlar.

  • Yoast WordPress Seo Plugin

SEO kategorisinde yer alan en iyi ve en kullanışlı eklentilerden biridir. Kullanımı oldukça basittir. İşlevsel bir eklentidir. Dünya çapında ve Türkiye genelinde yaygın olarak kullanılan eklentilerin başında gelir. Her üç eklentiden biri olma özelliğini taşımaktadır.

  • All in Seo Pack

SEO kategorisinde yer alan en iyi ve en kullanışlı eklentilerden biridir. Kullanımı oldukça basittir. İşlevsel bir eklentidir. Dünya çapında ve Türkiye genelinde yaygın olarak kullanılan eklentilerin başında gelir. Her üç eklentiden biri olma özelliğini taşımaktadır.

  • Akismet

Çok fazla indirilen ve yaygın olarak kullanılan bir eklentidir. Spam ve yorumları engellemek amacı ile kullanılmaktadır. WordPress’ in çekirdek kadrosundaki eklentilerden biridir. Bu nedenden dolayı aygıtınıza WordPress yüklediğinizde otomatik olarak yanında yüklenmiş bir şekilde gelir ve kullanıcıya sadece bu eklentiyi aktif olarak kullanmak düşer.

  • Google Xml Sitemap

Bu eklenti Yoast ya da All in Seo eklentilerden herhangi birini kullanmayan kullanıcılar için mutlaka kurup kullanması gereken eklentilerden bir tanesidir. Çok fazla indirilen ve kullanılan bir eklenti olma niteliğini taşımaktadır.

  • BudyPress

Üye profili oluşturmakta kullanılır. Etkinlik akışı kullanılabilir. Mesajlaşma gibi belli sosyal ağ özelliklerini kullanmaya yarayan bir web site eklentisidir.

  • BbPress

WordPress ile son derece uyumlu çalışan bir eklenti olma özelliğine sahiptir. Yedekleme hizmetleri için kullanılan bir eklenti olarak karşımıza çıkan bir eklenti çeşididir.

  • Vaultpress

Bu eklentide çok fazla kullanılan eklentiler arasındaki yerini almış olan bir eklenti olarak karşımıza çıkmaktadır. Kullanılan en temel eklentiler arasında yer almaktadır.

Sayılan bu eklentiler sayesinde web sitesi kurulumunda aktif olarak ayarlar yapabilir ve sitenizi istediğiniz görünüme kavuşturabilirsiniz. Kullanış olarak her zamankine göre oldukça kullanışlı olacaktır. Bu eklentiler temek eklentiler arasında yer aldığı için fazladan yer kaplamayacak ve kullanıma uygun olarak şekillendirebileceğiniz özelliklere sahip olacaktır. Gereksiz kalabalık etmeyecek ve web sitenin kullanımını zorlaştırarak çeşitli sorunlara yol açmayacaktır. Bu sayede web siteniz istediğiniz gibi şekillenecek ve arzu ettiğiniz hizmet ve hizmet türlerini çok kolay bir rahatlıkla size sunmaya itinayla devam edecek ve hem sizin hem de ziyaretçilerinizin durumdan memnun olmanızı sağlayacak bir ana faktör olarak karşımıza çıkacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*