Her Çeşit Site İçin Olmazsa Olmaz WordPress Eklentileri Nelerdir

Seo Eklentisi

WordPress seo by yoast

Meydana getirmiş olduğunuz sitelerin birçok kişi tarafından fark edilmesi oldukça önemli olup bu web sitelere olan ziyaretçiler site için oldukça gereklidir. Bu konuda son derece önemli olan nitelikler arasında analytics ile sitemap ayarlarının yapılmış olması, metatag eklenmesi, anahtar kelimelerin eklenmesi, sitenizin seo uyumlu olması gibi unsurlar yer almaktadır. Bu eklenti sayesinde ayarlar panel üzerinden çok rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Bunları bu şekilde sürekli olarak güncel bir şekilde tutacaktır. Önemli bir eklenti olan bu unsur birçok alanda fayda sağlamaya devam etmektedir.

Performans için wordpress eklentileri

Wp smush

Hız açısından önemli bir eklenti olarak karşımıza çıkan bu unsur sitenizin ne kadar hızlı olursa o kadar ziyaretçiye açık hale geleceğini ortaya koymaktadır. Bu açıdan bakıldığında önemli bir etki alanına sahiptir ve sayfadan çıkma oranıyla site trafiği arasında olumlu yönde bir ilerleme sağlamayı başarmıştır. Görsellerin çözünürlüğü olumsuz bir şekilde etkilenmeden onu optimize ettikten sonra bunlarla orantılı olan sayfaların çalışma hızını kontrol altına almaktadır.

WP fastest cache

Sitenizde yer alan ön bellekleme özelliğini yönetme açısından oldukça önemli bir eklenti olup açılış hızının performansını artırmayı ve yüklenme performansını artırmayı gerçekleştirmektedir.

Güvenlik için wordpress eklentileri

Backup buddy

Uygun yerlerde saklanması açısından önemli olan site içeriklerinin belirli aralıklarla yedeğinin alınması lazımdır. Bu şekilde orada sarf etmiş olduğunuz emeğin boşa gitmemesini sağlamış olursunuz. Bu eklentiyi kullanarak da otomatik bir biçimde sitenizde istediğiniz tarihte bir yedekleme yapmanız söz konusu olacaktır.

Sucuri

Siber saldırıya uğrama ihtimali açısından oldukça etkili bir eklenti olmasıyla bilinmektedir. Bu anlamda sitenizi güvenli bir hale sokmayı başaran bu uygulama olası saldırılara karşı büyümekte olan sitenizi  koruma altına almıştır. İhtimal dahilinde olan saldırıları önleme açısından oldukça önemli olan bu eklenti bunu yaparken çok fazla yormaz ve rahat bir şekilde işlemi gerçekleştirir. Olabilecek ya da olmuş saldırıların kayıtlarını tutan bu sistem bu şekilde sanal ortamda karşılaşabileceğiniz saldırılara karşı koruma gerçekleştirir.

İletişim/e posta aboneliği için wordpress eklentileri

Contact form 7

İletişim formları kullanmak ulaşmış olduğunuz kitlelerin geri dönüşümlerini almanız açısından gerekli görülmüştür. En popüler form eklentileri arasında kendisine önemli bir konum elde eden bu eklenti iletişim formu oluşturma konusunda istediğiniz sayıya erişimi sağlamaktadır.

MailChimp

Birçok postaya ve aboneye kadar ücretsiz çözüm sunabilen bir eklentidir ve bu şekilde binlerce kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır.

Sosyal medya eklentisi

Easy social share buttons

Sosyal medya hesaplarıyla wordpress sitenizin bağlantılı olması artık sosyal medyanın akıl almaz gücüyle beraber gerekli hale gelmiştir. Bu açıdan sosyal medya ortamlarında sitenizi ziyaret edenlerin sitenizde gördükleri ürün, haber ve yazı gibi içerikleri paylaşmasına neden olmaktadır.

Slider eklentisi

Slider revolution

Oldukça popüler bir eklenti olan bu isim kendi sınıflandırılmasında da birçok eklentiden daha ön planda yer almayı başarmıştır. Bunu kullanıcılarına sunanlar arasında çok fazla Premium tema yapımcısı yer almaktadır. Sitenizde karşınıza çıkabilecek tüm bölümlerle uyumlu olan bu eklenti tüm wordpress temalarıyla uyum sağlamaktadır. Ayrıca mobil görünümle de uyumlu olan bu eklenti hızlı yapısıyla ve seo uyumluluğuyla da dikkat çekmektedir. Canlı bir ön izleme görerek sürükle mantığını da kullanan bu eklenti pek çok açıdan kolaylık sağlamaya devam etmektedir.  Grafikleri ve ikonları dilediğiniz şekilde yerleştirebileceğiniz bu eklentide sahip olduğunuz birçok videoyu da ortaya koyabileceksiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*