WordPress En Kaliteli Rezervasyon Ve Randevu Eklentileri Nelerdir?

Çalışma hayatınızda rezervasyonlar işerinizin büyük bir parçasını kaplıyorsa, bu nokta da temalar sizin için yeterli görülmeyecektir. Dolayısıyla kişisel web sitenizde temanın haricinde bir de rezervasyon eklentisi kullanırsanız işleriniz doğru bir şekilde ilerler. Bu sayede ziyaretçiler istedikleri şekilde rezervasyon yapabilecek ve online olarak ücretlerini rahatça ödeyebileceklerdir. O yüzden işinizi görecek birkaç rezervasyon eklentisini huzurlarınıza sunmak isteriz. Bazıları ücretsiz olmakla birlikte bazıları da tam zıttı olarak ücretlidir.

Ücretsiz olanlar;

  1. Booking Calendar
  2. Appointment Calendar
  3. WP Simple Booking Calendar
  4. Pinpoint Booking System
  5. Bookly

Ücretli olanlar;

  1. Amelia
  2. MotoPress Hotel Booking
  3. Booked
  4. WooCommerce Bookings & Appointments
  5. Event Booking Pro

Her web sitesi kullanan gibi sizin de bir rezervasyon eklentisine ihtiyacınız varsa yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki bütün web sitesi olanların bir rezervasyon eklentisine ihtiyaçları yoktur. Sadece işi gereği rezervasyon kullananlar daha rahat çalışabilmeleri için bu eklentiyi eklemelidirler. İşte rezervesyon eklentisine ihtiyacı olanları belirlemek için bazı özellikler;

  • Çalıştığınız iş bir kiralama şirketi ile alakalı ise örneğin araba ya da bir otelde oda kahvaltısı kiralıyor iseniz çevrimiçi bir rezervasyon eklentisine ihtiyacınız var demektir.
  • Eğer uçak ya da tren için bilet hizmeti sunuyorsanız bu noktada da rezervasyon işlemi yapıldığından ötürü bir rezervasyon eklentisine ihtiyacınız var demektir.
  • Eğer bir avukat ya da doktor iseniz ve randevuların online şekilde oluşmasını istiyorsanız bu noktada da bir rezervasyon eklentisine ihtiyacınız var demektir.
  • Diyelim ki bir grafik tasarımcı ya da fotoğrafçısınız ve müşterilerinizin size internet üzerinden ulaşmasını istiyorsunuz, işte tam bu noktada sizin de bir rezervasyon eklentiniz olsa hiçte fena olmaz.

Bu özelliklerden yola çıkarak sizin de bir rezervasyon eklentisine ihtiyacınızın olduğunu düşünüyorsanız hemen bu eklentiyi sizlerde sitenize eklemelisiniz. Ama eğer böyle bir eklentiye ihtiyacınız yoksa eklememenizi tavsiye ederiz. Aksi takdirde siteniz için pek de iyi olmayabilir. Sonuçta rezervasyon yapılmayan bir web sitesinde rezervasyon eklentisinin ne işi var öyle değil mi?

Ücretsiz Rezervasyon Eklentileri

Eğer bir rezervasyon eklentisine ihtiyacınız varsa ve bunu ücretsiz bir şekilde halletmek istiyorsanız sizler için bazı ücretsiz rezervasyon eklentilerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

  1. Booking Calendar

Ücretsiz rezervasyon eklentilerinin en başında Booking Calendar geliyor. Bu eklenti 2009 senesinden itibaren 1milyondan fazla indirilerek adeta rekor kırmıştır. Eklenti ilk önce tek dil özelliği olmamakla birlikte birçok dile hitap ediyor. Esnek bir yapıya sahip olmasından dolayı müşteriler dilediği gibi önlerine bir engel takılmadan dolaşıp karar veriyor ve ona göre de rezervasyonlarını yaptırabiliyorlar. Bu eklentide dilediğiniz gibi rezervasyon yapabilir ve rezervasyon sürenizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca sadece müşterilere olanaklar tanımayıp kullanıcılar içinde bazı hizmetler veriyor. Size gelen bildirimler sayesinde diyelim ki gözünüzü bir müşteri tutmadı ve onun rezervasyonunu kabul etmek istemiyorsunuz, bu eklenti sayesinde işlemi iptal edebilirsiniz. Üstelik bu eklenti bütün işletme firmalarını destekleyerek birçok alıcının dikkatini çekiyor.

  1. Appointment Calendar

Eğer olduğundan daha kolay ve anlaşılır bir rezervasyon eklentisi arıyorsanız işte tam da bu nokta da devreye Appointment Calendar eklentisi giriyor. İndirdikten sonra yapılması gereken tek şey galeriden dışarı çıkarıp siteye eklemek olacaktır. Bu eklenti daha çok doktor avukat ve hatta kuaförler tarafından tercih ediliyor. Kısacası randevuların online bir şekilde kendisine iletilmesini isteyen bütün kullanıcılar bu eklentiyi sitelerini ekleyebiliyorlar.

  1. WP Simple Booking Calendar

Bu eklenti bir özelliği ile biliniyor. Örneğin müşteriniz sitenize ziyarete geldi ve sizin boşluğunuz var mı yok mu onu kontrol etti. Bu sayede siz ne zaman müsaitseniz müşteriniz o zaman rezervasyon yaptırıyor.

  1. Pinpoint Booking System

Genelde ücretsiz olanlar bunu sadece eklenti olarak algılamayın uygulamalar bile ücretli olanlara göre daha basit yapılıyor. Yani ücretli olanlarda her zaman daha çok işimize yaran şeyler mevcuttur. Ancak bu eklenti ücretsiz olmasına rağmen ücretli olanlardan pek de aşağı kalmıyor. İçinde aradığınız hemen hemen bütün özellikleri bulabilirsiniz. Gerek uygunluk takvimi olsun gerekse rahat ödeme planı olsun bütün kolaylıkları hizmetinize sunuyor.

  1. Bookly

Bu rezervasyon eklentisi de aynı bir önceki rezervasyon eklentisi gibi ücretli olandan hiçte farklı değildir. İsminden de fark edileceği üzere rezervasyon işlemleriniz için üstün kriterlere sahiptir. İşinizi gerek bilgisayar üzerinden halledin gerekse telefon üzerinde halledin hiçbir şekilde olumsuz bir sonuçla karşılaşmadan anında olumlu verim alabilirsiniz.

Ücretli Rezervasyon Eklentileri

Şayet bir rezervasyon eklentisine ihtiyacınız varsa ve bunu ücretli bir şekilde halletmek istiyorsanız sizler için bazı ücretli rezervasyon eklentilerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

  1. Amelia

Bu eklenti ücretli olmasıyla beraber kullanıcılarına en iyi özellikleri sunuyor. Eklentiyi genelde güzellik merkezleri, spor salonları, hukuk büroları gibi yerler tercih ediyor. Ayrıca bu eklenti kullanıcılarına birden fazla işi aynı anda yapma fırsatı sunuyor. Eklentide sadece sizin olmamanızla birlikte kendi elemanlarınıza da yer ayrılıyor. Diyelim ki işletmenizin birden fazla merkezi var. Bu eklenti sayesinde bütün iş yerlerinizi aynı rezervasyon eklentisine ekleyebiliyorsunuz.

  1. MotoPress Hotel Booking

Bu eklenti adındaki kısıtlamadan da anlaşılacağı üzere yalnızca oda kiralaması sitelerine eklenebilir. Kısıtlama yapmadığı tek nokta gerek lüks bir hotel olsun gerekse de daha ucuz yollu bir otel olsun hepsinin sitesine eklenebiliyor. Eklentiye kendi otelinizin giriş çıkış saatlerini ya da örneğin kahvaltı verip vermediğinizi ilave edebilirsiniz.

  1. Booked

Bu eklenti 284 lira gibi uygun yollu bir eklenti olarak biliniyor. Eklentinin müşterilerinize sunduğu bir özelliği isterlerse kayıt yapmadan direk rezervasyon oluşturabilirler.

  1. WooCommerce Bookings & Appointments

İşletmeniz iyi olsa bile yine de onu geliştirmek isterseniz bu eklentiyi tercih edebilirsiniz. Ancak bu size biraz tuzlu gelebilir. Ama sonunda size getirilerini düşünerek hareket edebilirsiniz.

  1. Event Booking Pro

Uygun fiyatlı bir eklenti olmasına rağmen aradığınız bütün özellikleri kendisinde bulabilirsiniz.

Siz değerli kullanıcılara tavsiyemiz ilk önce durun ve düşünün. Acaba sizin bir rezervasyon eklentisine ihtiyacınız var mı? Eğer böyle bir eklentiye ihtiyacınızın olduğunu düşünüyorsanız ona sahip olmak için acele etmeyin. Aradığınız kriterler belki de ücretsiz olandadır. Eğer onda yok ve iyi olan işletmenizi de büyütmek istiyorsanız ücretli olanlardan işinize yarayanı tercih edebilirsiniz. Gelin birlikte bütün bu eklentileri genel olarak inceleyelim.

Ücretsiz

  • Genel anlamda rezervasyon yapılan bir eklenti arıyorsanız: Booking Calendar
  • Normal bir rezervasyon eklentisi: Appointment Calendar
  • Konaklama işletmeleri için rezervasyon eklentisi: WP Simple Booking Calendar
  • Ücretsiz olmasına rağmen yüksek özellikli rezervasyon eklentisi: Pinpoint Booking System and Bookly

Ücretli

  • Hemen hemen bütün ihtiyaçların bir arada bulunduğu rezervasyon eklentisi: Amelia
  • Bir öncekine özellikleri açısından benzese de ona göre daha ucuz bir rezervasyon eklentisi: Booked
  • Konaklama işletmeleri için rezervasyon eklentisi: MotoPress Hotel Booking Plugin for WordPress
  • WooCommerce ile alakalı işletmelerin yararına olan rezervasyon eklentisi: WooCommerce Bookings & Appointments.
  • Detaylı işlemlerin yapıldığı rezervasyon eklentisi: Event Booking Pro

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*