En İyi WordPress Eklentileri

WordPress eklentileri özellikle son zamanlarda çok fazla kullanılmaya başlanmıştır bunun sebebi de aslında onun güncellemelerle gelen çok fazla özelliğe sahip olmasıdır. Bu açıdan bakıldığında oldukça fazla kullanılmaya başlayan wordpress içerdiği çeşitler dolayısıyla bunlar arasında bazı ayrımları yapmak çok kolay olmayacaktır. Bu açıdan en uygulamayı tercih etmek bazı detayları göz önünde bulundurmakla mümkün olabilecektir. En iyilerini bulmak için aslında çözümü çok uzaklarda değil birkaç adımla halletmeniz mümkün olacaktır. Bu şekilde yer alan siteden en iyi wordpress uygulamasının yer aldığını görmüş olacaksınız. Eklemiş olduğunuz bu özellikler ayrıca site yedeklemesi ve sosyal paylaşımın yanı sıra web sitesi güvenliğini sağlama açısından da önem arz etmektedir. Pek çok işlevselliği göz önünde bulunduran bu nitelikler oldukça önemli olup sahip olunan eklentiler dolayısıyla konuya yeni beceriler geliştirilmeye devam edilmiştir.

WordPress Eklentileri Nelerdir?

  1. Yoast SEO
  2. WooCommerce
  3. W3 total cache
  4. Keyy two factor authentication
  5. Jetpack
  6. Broken link checker
  7. Google analytics dashboard for WP GADWP
  8. Contact from 7
  9. Imagıfy ımage optimizer
  10. Wordfence security
  11. Sumo
  12. Nextgen gallery
  13. Migrate guru

WooCommerce

Çevrimiçi mağaza kurmak amacını taşıyan kişiler için uygun bir eklenti olan bu uygulama e ticaret web sitelerinin bütününün hemen hemen üçte birini kapsamaktadır. Dünya genelinde yer alan müşterilere dijital ürünler satmayı daha kolay hale getiren bu eklenti bir e ticaret eklentisi olup oldukça geniş kapsamlıdır. Ayrıca fiziksel ürünler de sunmayı başaran bu eklenti kütüphane içermesiyle de ayrıntılara elini uzatmayı başarmıştır. Amerika’da yaşayan insanların yarısından fazlası online alışverişi sevmekte ve alışverişlerini genel olarak sanal ortamda gerçekleştirmektedir. Bu açıdan bakıldığında da kendisi online mağaza kurma açısından oldukça önem arz etmekte ve bu alandaki başarınızı kararınızla bağdaştırmaktadır. Bu eklentinin temel özellikleri:

  1. Kurulumu oldukça kolay olup basit bir şekilde erişim sağlanmaktadır.
  2. Diğer pek çok uzantılar ile eklentiler entegre olmaktadır
  3. Geliştirici dostu yapı sunmayı başarmaktadır.
  4. Farklı birçok ödeme çeşitlerini kabul etmekte ve bu alanlarda sıkıntı yaşatmamaktadır.

Bu Uygulama Kimlere Önerilmektedir?

Bu site üzerinden satış yapmak isteyen insanlara önerilmektedir ve bunun yanında site sahiplerinin yanında geliştiriciler de bu konuda söz sahibi olmaktadır.

Yoast SEO

En iyi eklentiler arasında yer alan bu uygulama oldukça iyi niteliklere sahip olmasıyla beraber çok fazla kullanıcının hizmetine sunulmuştur. Yüksek kalitede olan bu eklenti sayesinde en iyi wordpress eklentileri ortaya çıkmış olup kendisi de bunların arasındaki yerini almıştır. Hatta kendisinin bu konuda en iyi olduğunu düşünenlerin de sayısı mevcuttur. Tanımı çok fazla değişmektedir ve bu da bazı sonuçları beraberinde getirmiştir. Bunlar arasında wordpress eklentilerinin en iyi olanlarını seçmek ve kullanmak yarış esnasında ön planda olmak için önem arz etmektedir. Trafik lambası görevi gören bu sistem sayesinde arama motorları yardımıyla içeriğinizin nasıl bir şekilde sonuç vereceği ortaya konmaktadır. İçerik yayınlamanıza destek olacak olan bu eklenti arama için optimize edilmiş şekilde bunları ortaya koymaktadır. Okunabilirlik açısından yayınınızın değerlendirmesini ortaya koyan bu eklenti sayesinde mutlu olan tek taraf arama motoru değildir. Bunun yanında okuyucu da oldukça işine yarayacak bir uygulama ile karşı karşıya kalmıştır. Bazı sürüm fiyatları bir ücret karşılığında satın alınsa da genel olarak tamamen ücretsiz bir uygulama olmasıyla da tercihler arasındaki yerini almıştır.

W3 Total Cache

Ön belleğe alma açısından siteye ait pek çok elementi kapsamaktadır ve bunun yanında sunucu destekler. Hosting firmalarını desteklemesiyle bilinen ünlü eklenti aynı zamanda bazı uygulamalar üzerinde çok iyi çalışmasıyla bilinmektedir.

Jetpack

Web sitesinin istatistiklerini ortaya koyan bu sistem sayesinde bu sitelerin analiz edilmesi de gerçekleşmektedir. Aynı zamanda  web sitelerinin korunmasını gerçekleştiren bu eklenti sayesinde web sitelerinin süre takipleri de gerçekleşebilmektedir.

Keyy Two factor Authentication

Şifre girmeye gerek kalmayan bu sistemde rahat bir şekilde eklentinizi uygulayabilme fırsatı verilmektedir. Bunun yanında yetkilendirme özelliği yüklenmemiş olmayan web sitelere karşı giriş ihtimallerine izin vermemektedir. Erişim açısından kolay bir şekilde wordpress web sitelerinize giriş iznine müsaade etmektedir.

Broken Link Checker

Kırık bağlantıların yer aldığı site içerisinde ara motorlarının bunları takip etmesini sonlandıracaktır.

Contact Form 7

Spam mesajlarının engellenmesi yolunu akismetten faydalanarak gerçekleştiren bu uygulama aynı zamanda captchadan da yararlanmaktadır.

Google Analytics dashboard for WP

Takip açısından önemli web sitelerini içine alan ünlü eklenti aynı zamanda ziyaretçi detaylarını da canlı bir şekilde rapor etmeyi sağlamaktadır.

Wordfence Security

Sürekli izlenme açısından web sitenizin takibini gerçekleştiren bu eklenti sayesinde çevrimiçi tehditlerin ortadan kalkması sağlanmaktadır. Aynı zamanda bu tehditlerin fark edilmesini sağlayan eklenti sayesinde her zaman güncellenmesi gerçekleşen zarar verici tehditler çalışmasını veri tabanı üzerinden sürdürmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*