İnsanlarla etkileşim halinde olmayı zaman zaman hepimiz isteriz. Bunu sosyal yaşamımızda zaten somut olarak gerçekleştirdiğimiz zaten olasıdır fakat bazen sosyal platformlar aracılığıyla da etkileşim halindeyizdir. Kişisel olarak kendi web sitemizi kurmak, blog oluşturmak gibi eylemler bizlere iyi gelmekte ve özgüvenimizi artırmamıza yardımcı olmaktadır. Web site oluşturma, blog açma gibi işlemlerimizi yapmak, takipçi kazanmak, paylaşımlar yapmak için bu ve bu tarz konularda ki en iyi platformlardan biri de WordPress’tir. Diğer platformlardan çok daha geniş içeriğe sahip olduğundan en iyi tercihlerden belki de ilkidir.
WordPress’te bulunan üyelik eklentilerinin bir çoğu zaten bizlerin ihtiyaç duyduğu özelliklere yeterince sahip fakat dikkat etmemiz gereken diğer bir unsurda üyelik sistemi eklentisinde bulunması gereken özelliklerdir.
Dikkat Edilmesi Gereken Üyelik Özellikleri
1-Üyelik Seviyeleri
Çoğu web sitesi sunmuş olduğu ücretli/ücretsiz özellikleriyle birçok katılımcıya sahiptir. Fakat belki de siz daha üst mertebede bir web sitesi oluşturmak istiyorsunuz, bu durumda bu platformların premium (ücretli) özelliklerini tercih edebilirsiniz. Bu özelliği tercih ettiğinizde önünüze ücretsiz versiyonundan daha fazla içerik çıkacak ve siz bu içeriklere sahip olduğunuzdan dolayı daha da rütbeli konuma geleceksiniz. Bunun haricinde ücretsiz kullanıcıların neler yapabildiklerini görme fırsatı da doğmuş olacak ve daha da kullanışlı hale gelecektir.
2-İçerik Kısıtlama
Örneğin bazı üyelik seviyelerinde ki kullanıcıların belirli noktalara erişimini kısıtlamak istiyorsanız, üyelik özellikleri arasında bu özelliğinde olması gerektiğini unutmamanız da siz kullanıcılara fayda sağlayacaktır. WordPress sizlere bu ve bunun gibi özelliği birçok üyelik sistemi eklentisinde sunmaktadır. Bunun öncesinde içerik kısıtlamaya ne kadar hakim olmak istediğinizi bilmeniz ve ona göre bir seçim yapmanız gerekmektedir.
3-İçerik Damlatmak
Yan başlıktan da anlaşıldığı gibi bir paylaşımı bütün olarak yayınlamak yerine kısım kısım ve planlı olarak yayınlamaktır. Bu özellikte üyelik konusunda bulunması gerekenlerden bir tanesidir ve özelliğin esneklik yapısını bilmeniz sizlere fayda sağlayacaktır.
4-Entegrasyonlar
Yani uyum ve bütünleşmedir. WordPress eklentileri diğer hizmetleri genellikle entegre etmektedir. Yaygın özellik olarak ele alınırsa e posta pazarlaması ve ödeme hizmetleri bulunmaktadır. Kullanışlı olabilmesini sağlamak adına size uygun özellikte olan eklentiyi seçmeniz en doğrusudur.
5-İndirim Kuponları
Çoğu web sitesi kullanıcılarına bu konuda bir takım güzellikler sağlıyor diyebiliriz. İndirim kuponlarını dönüştürmek ve kullanmak platform üzerinde ki her kullanıcının lehine olan bir durumdur. Seçeceğiniz her farklı eklenti size sabit veya indirimli fiyat seçenekleri sunar. Bunun dışında eklentinin, kuponları paket olarak mı yoksa teker teker mi satıp satmayacağınızı seçmek de size kalmıştır.
6-Gönderim/Aktarım Özelliği
Örneğin kullandığınız eklentiyi artık kullanmak istemiyorsunuz diyelim. Farklı bir WordPress eklentisine geçmeden öncesinde kullandığınız eklentinin veri çıkarmaya izin verip vermediğini bilmenizde yarar vardır. Bu yine tamamen sizin tercihiniz olan bir özelliktir. Şayet böyle bir özelliğe ihtiyaç duyuyorsanız veya ileride duyacağınızı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken veri çıkış izninin olup olmadığıdır.
Yukarıda belirtilen özellikler dikkate almanız ve seçiminizi daha sağlıklı kılma adına tavsiyelerdir. Ana konu başlığına geldiğimizde en iyi 5 WordPress üyelik eklentisi önerileri;
Userpro Eklentisi
Bu eklenti size tam özellikli bir kullanıcı profilini ve beraberinde topluluk sitesi oluşturmayı sağlamaktadır. 13 kullanıcı profili sağlamakla beraber, özelleştirebileceğiniz kayıt formu ve oturum açma özelliği vardır. Bunun dışında entegrasyon, sosyal bağlantı, viral pazarlama, kullanıcı rozetleri, birden fazla üye listesi ekranı, genel ve özel yayın, içerik kısıtlaması ve özel etkinlik beslemesi gibi birçok özelliğe sahiptir. Eklenti size aramış olduğunuz özelliklerinin yukarıda belirtilenden daha da fazlasını hepsi bir arada olarak sunmaktadır.
Modal Login Register Eklentisi
Kullanıcı desteği sunan bu eklenti sizlere, sınırsız renk seçeneği, giriş sonrası yönlendirilecek sayfa belirleme özelliği, aynı pencerede hem kaydol hem giriş yap seçeneği sağlamaktadır. Tüm mobil cihazlara uyumlu olmasıyla Türkçeleştirmek de oldukça kolaydır.
Front-End Membership Eklentisi
Eklenti kullanıcılarına sunmuş olduğu özellikleri sayesinde fiyat performansının çok daha üstünde yer almaktadır. En ayırt edici özelliğine gelirsek bu eklenti sizlere sosyal ağlarla üye olma ve giriş yapma imkanı sağlamaktadır. Diğer kullanışlı özelliklerine geldiğimizde ise Woocommerce entegrasyonuna sahip, spam koruması, kişiselleştirilebilir mail bildirimleri, içeriği yalnızca site üyelerine gösterebilme, sidebar bileşeni, özelleştirilebilir CSS (basamaklı biçim sayafaları) ve JS (programlama dili) kodları gibi birçok kullanışlı özelliğe sahip bir WordPress eklentilerinden biridir.
User Profiles Made Easy Eklentisi
Üyelik dendiğinde aklınıza gelebilecek çoğu özellikliği bünyesinde toplamış olan bir WordPress eklentisidir. Aynı zamanda en çok satışı olan eklentilerden de bir tanesidir. 5000 kişinin satın almış olduğu bu eklentiye 500 kişinin yapmış olduğu oylamada 5 puan üzerinden 4.36 puan almıştır. Tüm eklenti ve temalarla uyumlu özelliktedir. Kısa kodlar kullanarak sitenizin istediğiniz bölümüne yerleştirebileceğiniz görsel güzellik sunan yapıdadır. Bu özellik sidebar değildir lütfen karıştırmayınız. Seo dostudur. Sürekli destek durumundadır ve kolaylıkla türkçeleştirmeye uygundur. Bunların haricinde özelleştirilebilir forum alanları dışında da onlarca özelliğe sahip olan bir WordPress eklentisidir.
Pie Register/ Regıstratıon Eklentisi
Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunmaktadır. Ücretsiz sürümünde kayıtları doğrulama ve yönetimi, tablet mobil ve masa üstününe %100 duyarlılığı, spam kayıtlarını önlemek için math captcha alanı, sadece davet ile kayıt seçeneği, spam koruması, özel e posta bildirimi, verileri içe/dışa aktarabilme özelliği (yalnızca kullanıcı varsayılan verileri) dosya yükleme beraberinde aslında ihtiyaç duyulan daha iyi özellikleri de sistemsel olarak mevcuttur.
Premium yani ücretli versiyonunda ise sınırsız sayıda kayıt formu, özelleştirilebilir giriş güvenliği, rol tabanlı yeniden yönlendirme, yerleşik form temaları, içerik kısıtlaması, bilet tabanlı destek gibi özellikleri vardır. Premium sürümü kullandığınızda yine ücretsiz sürümde olan bir takım özellikleri de otomatik olarak kullanabileceksiniz. Yukarıda yazılan özelliklerin dışında tüm eklentilerde burada belirtmediğimiz fakat sizlerin mutlaka işine yarayacak özelliklerde mevcuttur.
Kullanıcılara kolaylık olması açısından yukarıda öncesinde bulunması gereken önemli özellikleri belirttik. İhtiyaçlarınız dahilin de WordPress eklentisi edindiğinizde birçok kolaylık sizlere sunulmuş olacak ve ulaşmak istediğiniz sonuçlara daha verimli bir yolla ulaşabileceksiniz.
Bir yanıt bırakın